Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako poslati mail na više adresa, a da se ne vidi?

Želite poslati mail na više adresa, a da ostali primatelji ne vide tko je sve dobio mail? Postoji jednostavan način kako poslati mail na više adresa a da se ne vidi.

mail.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Kada šaljete mail većem broju primatelja, imate nekoliko opcija za unos njihovih adresa e-pošte. Možete staviti više adresa u polje CC, ali tada su te adrese vidljive svima koji primaju mail. To je u redu ako se radi o maloj grupi u kojoj se svi poznaju, ali ako šaljete poruku većoj grupi ili grupi u kojoj se ljudi možda ne poznaju, to nije dobra ideja. Za to je bolje koristiti polje BCC, odnosno slijepa kopija. No, kako koristiti polje BCC, odnosno kako poslati mail na više adresa a da se ne vidi?

Kada stavite adresu u polje BCC, nijedan primatelj poruke ne može vidjeti tu adresu. Prvo što trebate učiniti kada želitep oslati mail na više adresa a da se ne vidi je otvaranje vašeg sustava za slanje maila. Kada stvarate poruku, u prozoru poruke kliknite karticu "Opcije". U odjeljku "Prikaži polja" kliknite opciju "Bcc".

Polje "Bcc" sada je dodano u prozor poruke i možete početi dodavati adrese na isti način kao što biste to učinili u polju za primatelje adrese. Opciju „Bcc“ možete ponovno isključiti klikom na isti gumb "Bcc" na kartici "Opcije". Kada upišete mail, jednostavno kliknte gumb „Pošalji“ te će vaš mail biti poslan svim primateljima, ali oni neće moći vidjeti ostale primatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.