Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Dječja moda

Koja je pravilna veličina odjeće za djecu od 5 godina?

Konfekcijski broj dječje odježe najviše ovisi o dobi djeteta. Koja je pravilna veličina odjeće za djecu od 5 godina?

odjeca-za-djecu.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Kupnja dječje odjeće može biti prava noćna mora. Djeca brzo rastu i jako je teško pratiti trenutnu veličinu dječje odjeće jer se stalno mijenjaju. Ne pomaže ni to što ne postoji univerzalni vodič za veličinu odjeće za djecu kojeg se moraju pridržavati svi proizvođači i trgovci.

U trgovinama dječje odjeće često ćete vidjeti slovo „T“ uz veličinu odjeće. Slovo 'T' u veličinama 2T-6T označava da je odjeća za djecu, a broj slova „T“ nalazi se približna dob. Dakle, dvogodišnjak prosječne veličine trebao bi stati u 2T. Međutim, ovo nije najbolji način za odabir dječje odjeće.

Iako ne postoje standardizirane veličine odjeće za djecu od 5 godine, standardni XS-XL model mjerenja može biti izvrsna alternativa. XS odjeća na dječjem odjeću većinom je za djecu od 4 do 5 godina, dok je S veličina za djecu od 6 do 7 godina. Ukoliko je vaše dijete prosječne visine i težine, tada će XS veličina odjeće za djecu dobro pristajati. No, ako ste u potrazi za odjećom za sljedeću sezonu, bolje je biti sigurna i kupiti S veličinu odjeće za djecu od 5 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.