Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Dječja moda

Kako se određuje veličina kape za bebe?

Kako se određuje veličina kape za bebe? O čemu ovisi veličina kape za bebe?

odjeća-za-bebe.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Veličina glave varira od osobe do osobe, uključujući i bebe. Ako namjeravate kupiti ili isplesti kapu za bebu, možda ćete htjeti izmjeriti glavu bebe kako biste bili sigurni koju veličinu kape biste trebali izraditi ili kupiti. Kako biste izmjerili veličinu glave, omotajte fleksibilni metar oko najšireg dijela glave, preko kose, ali iznad ušiju. Mjerna vrpca trebala bi dobro pristajati.

Kada ste izmjerili veličinu glave bebe, zapišite broj kako ga ne biste zaboravili. Osim veličine glave bebe, potrebno je znati što je negativna lakoća.  Šeširi i kape se izrađuju s nečim što se zove negativna lakoća. Negativna lakoća pojam je veličine koji znači da je gotova mjera manja od stvarne mjere. U ovom slučaju, traka gotovog šešira je manja od veličine glave.

Pametno je koristiti manje negativne lakoće pri odabiru veličine kape za bebe. Razlog tome je bebina sklonost rastu iznenađujućom brzinom. Proveli ste kvalitetno vrijeme odabirući pravu kapu za bebu, pa ćete se vjerojatno htjeti pobrinuti da kapa pristaje više od jednog dana. Za bebu bi gotov opseg trebao biti bliži njihovoj stvarnoj mjeri. Ako vaša beba ima trenutnu veličinu glave od 40 cm, a vi napravite kapu koji jednostavno pristaje koristeći točnu mjeru, tada osiguravate da se kapa može nositi dok bebina glava ne dosegne opseg od 45 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.