Kuharica

Kako se priprema ukusni pileći hamburger?

Pileći hamburger samo je jedan od načina kako se može pripremiti piletina. Donosimo recept kako pripremiti domaći pileći hambuger.

pileci-hamburger.jpg
Foto: Pixabay

Pileći hamburger je najprikladnije rješenje za one koji ne vole govedinu. Jednostavno premažite ili marinirajte pileće batake i prsa kako biste dobili savršen nadjev za sočne hamburgere. Dodajte dodatke kao što su slanina i umak, plus odabrane priloge.

Sastojci za pileći hamburger su:

  • 2 pileća prsa bez kože
  • 1 žlica ulja
  • 4 žlice blagog čili umaka
  • pola limuna
  • peciva za hamburger
  • ¼ manjeg bijelog kupusa
  • 2 žlice majoneze
  • 4 žlice kiselog vrhnja i umaka od vlasca
  • listovi zelene salate
  • 2 pečene crvene paprike, ocijeđene i narezane prema želji

Kako biste pripremili recept za pileći hamburger najprije stavite pileća prsa između dva komada papira za pečenje i izlupajte valjkom za tijesto do 1 cm debljine. Svaki komad piletine prerežite na dva jednaka dijela. Zagrijte dvije tave na srednje jakoj vatri, u jednoj zagrijte ulje. Pržite piletinu u nauljenoj tavi 3-4 minute sa svake strane dok ne bude pečena te začinite. 

Smanjite vatru, pokapajte chilli umak i sok od pola limuna i kuhajte još 1-2 minute. Maknite s vatre. Dok se piletina prži, tostirajte lepinje u suhoj tavi 30 sekundi. Prebacite na tanjur, pa pržite 30 sekundi sa svake strane dok ne porumeni. Pomiješajte kupus s majonezom i preostalim limunovim sokom te posložite sastojke na pileći hamburger. Pileći hamburger je gotov i spreman za posluživanje.