Kuharica

Domaći salsa umak za najukusnije tortilje

Želite unaprijediti vaš recept za domaće tortilje? Salsa umak za tortilje čini upravo to. Saznajte kako se priprema domaći salsa umak za tortilje.

salsa-umak.jpg
Foto: Pixabay

Salsa umak je jedan od najsvestranijih osnovnih meksičkih umaka za kuhanje te se može koristiti u raznim jelima. Salsa umak odlično funkcionira kao umak za tortilje, a može se čak i preliti na hamburger ili hot dog.

Sastojci potrebni da se pripremi salsa umak za tortilje su:

  • 4 zrele rajčice
  • 1 glavica crvenog luka, oguljena i narezana na četvrtine
  • 3 češnja češnjaka, oguljena
  • 3 jalapenosa, bez peteljki i sjemenki
  • 1/3 šalice svježeg peršinovog lišća
  • 3 žlice svježeg soka od limete
  • 2-3 žličice mljevenog kima
  • 1 i pol žličica soli
  • 100 grama zelenog čilija narezanog na kockice

Kada pripremate domaći salsa umak za tortilje najprije stavite svježe rajčice, luk, češnjak, paprike, listove peršina, sok od limete, 2 žličice kima i sol u procesor hrane. Miješajte dok sadržaj ne postane fin i dobro izmiješan. Ulijte zeleni čili te pasirajte dok salsa umak za tortilje ne postane glatak. Kušajte pa po želji dodajte još začina, ovisno o ukusu. Salsa umak za tortilje je gotov. Stavite salsa umak za tortilje u hladnjak do posluživanja. Dobar tek!