Kuharica

Kako se pripremaju tikvice u fritezi na vrući zrak?

Tikvice u fritezi na vrući zrak su ukusna i zdrava alternativa tradicionalnoj prženoj hrani. Tikvice u fritezi na vrući zrak možete pripremiti vrlo jednostavno uz naš recept.

tikvice.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan recept koristi manje ulja i omogućuje brzu i laganu pripremu hrskavih i ukusnih tikvica. Kako se pripremaju tikvice u fritezi na vrući zrak?

Sastojci za pripremu tikvica u fritezi na vrući zrak:

  • 2 srednje velike tikvice
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • 30 g parmezana
  • 30 g brašna
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica papra
  • sol po ukusu
  • maslinovo ulje za prskanje

Kako se pripremaju tikviceu fritezi na vrući zrak?

Zagrijte fritezu na 200°C. Operite i osušite tikvice te ih narežite na štapiće debljine oko 1 cm. U zdjeli pomiješajte brašno, češnjak u prahu, papar i sol.

U drugoj zdjeli umutite jaje. U trećoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Uvaljajte svaki komad tikvica u brašno, umočite u jaje, a zatim u smjesu krušnih mrvica i parmezana, osiguravajući ravnomjerno prekrivanje svih strana.

Stavite tikvice u fritezu u jednom sloju i pecite 8-10 minuta dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Povremeno protresite košaru friteze kako bi se tikvice ravnomjerno ispekle sa svih strana. Kad su tikvice gotove, izvadite ih iz friteze i poslužite toplo s umakom od marinare ili salsom.

Ovaj recept za tikvice u fritezi na vrući zrak je jednostavan, brz i zdrav način pripreme hrskavih i ukusnih tikvica. Sa točnim količinama sastojaka, možete biti sigurni da ćete dobiti savršeno hrskave i ukusne tikvice za samo nekoliko minuta.