Kuharica

Dip od kiselog vrhnja - recept i priprema

Dip od kiselog vrhnja savršen je dodatak uz različite grickalice ili pak umak za povrće. Kako napraviti domaći dip od kiselog vrhnja?

umak.jpg
Foto: Pixabay

Dip od kiselog vrhnja gotov je za samo 5 minuta. Pripremite sve sastojke, stavite ih u blender i miksajte. Začinite dip od kiselog vrhnja prema vlastitom ukusu, možete dodati i još neke sastojke u ovaj recept. Čuvajte dip od kiselog vrhnja u hladnjaku u staklenoj posudi hermetički zatovrenoj do tjedan dana.

Sastojci za dip od kiselog vrhnja:

  • 5 dcl kiselog vrhnja
  • 2 žličice sušenog luka
  • žlica peršina
  • 3 žličice Worcestershirea
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 1/2 žličice luka u prahu
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica suhe gorušice
  • sol

Kako napraviti dip od kiselog vrhnja:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte oko 2 minute. Kada dobijete ujednačenu smjesu, začinite još prema ukusu, promiješajte i prebacite dip od kiselog vrhnja u staklenu posudu.

Dip od kiselog vrhnja je gotov i možete ga odmah poslužiti. Kao dekoraciju za ovaj dip možete koristiti svježi peršin. Važno je da gotov dip od kiselog vrhnja ne držite duže od 2 sata na sobnoj temperaturi. Poslužite ga i spremite u hladnjak ili držite na ledu.