Kulinarstvo

Kako se priprema domaći blagi umak za tortilje?

Želite učiniti svoje tortilje još ukusnijima i zabavnijima? Uz ovaj blagi umak za tortilje možete uživati u ovom tradicionalnom meksičkom jelu. Saznajte kako se priprema blagi umak za tortilje.

tortilje.jpg
Foto: Pixabay

Kada se priča o salsi, svi pomisle na pikantan umak jakog okusa. No, kada radite blagi umak za tortilje kod kuće možete kombinirati ljutinu ovog umaka za tortilje. Osim toga, ovaj recept za blagi umak za tortilje gotov je za svega 5 minuta i može se čuvati u hladnjaku do 5 dana.

Sastojci potrebni da se pripremi blagi umak za tortilje su:

  • 500 grama svježih rajčica
  •  3 režnja češnjaka, zgnječena
  •  Pola luka, grubo nasjeckanog
  •  1 jalapeno papričica, bez sjemenki
  •  Pola žlice meda
  •  30 grama peršinovog lista
  •  Pola žličice soli
  •  Sok od pola limete

Kada pripremate blagi umak za tortilje najprije pripremite sastojke. Dodajte luk, jalapeno i češnjak u procesor hrane i miješajte dok se ne nasjeckaju. Ako ne volite ljuti umak, jednostavno izbacite jalapeno papričice. Dodajte rajčice i nastavite s miksanjem dok se rajčice ne raspadnu i ne puste sok. Dodajte med, sol, peršinovo lišće i sok od pola limete. Pulsirajte u procesoru do željene konzistencije. Po potrebi kušajte i prilagodite sol, med ili sok od limete.