Zobene pahuljice namakanje

Zobene pahuljice namakanje zahtijevaju kako bi se iz njih iskoristilo što više hranjivih sastojaka, a u nastavku pročitajte više o tome

Zobene pahuljice namakanje

Žitarice su sjajna namirnica za pripremu kaše. No, za sve zobene pahuljice namakanje služi kao postupak koji je potreban prije pripreme kaše. Bez obzira na to o kakvoj je kaši riječ, namakanje im je zajedničko. 

Image


(FOTO: PixaBay)

Zobene pahuljice namakanje
Zobene pahuljice namakanje zahtijevaju kako bi se iz njih iskoristilo što više hranjivih sastojaka. Namakanje je također poželjno zbog uklanjanja fitinske kiseline koja ima loše djelovanje.

Prije kuhanja potrebno je namočiti ne samo cjelovite žitarice nego i pahuljice od svih vrsta žitarica te griz i kukuruznu krupicu također. Minimalno trajanje namakanja je 8 - 12 sati, a to se vrijeme može malo skratiti ako žitarice namačete u toploj vodi.