Zelena magma - zeleni „fast food“

Prednosti konzumacije zelene hrane su višestruke jer sadrži niz enzima, vitamina, minerala, aminokiselina i klorofila.

Zelena magma - zeleni „fast food“

Zelena magma je cjelovit dodatak prehrani od ekstrakta mladog lišća ječma, uzgojenog po strogim kriterijima ekološkog uzgoja. Uz aktivne enzime koji patentiranim postupkom prerade ostaju u potpunosti sačuvani, Zelena magma sadrži prirodno prisutnu folnu kiselinu, vitamine C, A, K i klorofil. Svi se nutritivni sastojci lako apsorbiraju i imaju snažno djelovanje, jer se nalaze u prirodnom okruženju.

Zelena magma sadrži prirodni klorofil i vrijedne nutritivne sastojke

Folna kiselina za normalnu funkciju imunološkog sustava
Prirodno prisutan folat u Zelenoj magmi doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i normalnoj psihološkoj funkciji organizma.  Folat ima ulogu u procesu dijeljenja stanica i stvaranju krvi, kao i normalnom metabolizmu homocisteina (aminokiselina homocistein se smatra čimbenikom rizika za razvoj ateroskleroze i moždanog udara).
Vitamin A za normalnu funkciju obrambenog sustava
Zelena magma je prirodni izvor vitamina A u obliku beta karotena koji doprinosi normalnom metabolizmu željeza kao i održavanju normalnog stanja sluznice. Prirodni vitamin A utječe na održavanje zdrave kože i normalnog vida kao i ispravnu funkciju imunološkog sustava.
Vitamin C za smanjenje iscrpljenosti i zaštitu stanica od oksidativnog stresa
Zelena magma sadrži prirodni oblik vitamina C, koji doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju, hrskavice, kože, desni i zubi. Djelotvorno uspostavlja normalan metabolizam stvaranja energije i na taj način smanjuje osjećaj umora. Vitamin C utječe na uspostavu ispravne funkcije živčanog i imunološkog sustava i povećava apsorpciju željeza.
Vitamin K
Prirodan oblik vitamina K u potpuno iskoristivom obliku doprinosi normalnom zgrušavanju krvi, kao i održavanju normalnog stanja kostiju.

Važnost zelene hrane

Hrana zelene boje, uključujući zeleno lisnato povrće i alge, oduvijek je bila osnova ljudske prehrane kao i većini sisavaca na Zemlji. U današnje vrijeme mnogi od nas jedu sve manje „zelenjave“ i često je zamjenjujemo prerađenom, rafiniranom i pesticidima zagađenom hranom, kao i povećanim unosom slatkog. Prednosti konzumacije zelenog lisnatog povrća su višestruke jer sadrži niz enzima, vitamina, minerala, aminokiselina i klorofila.

Što je klorofil?

Klorofil je zeleni pigment kojeg sadrže zelene biljke i sudjeluje u procesu fotosinteze bez koje ne bi bilo života na Zemlji. Nalazi se u kloroplastima te uz Sunčevu energiju, ugljikov dioksid i vodu stvara kisik i jednostavni šećer (glukozu). Velik udio klorofila možemo prepoznati po intenzivnoj tamnozelenoj boji biljaka i algi.  

Zeleni krvotok biljaka Njemački biokemičar Hanz Fischer je sredinom 20. stoljeća dobio Nobelovu nagradu za kemiju zbog zaključaka izvedenih iz zanimljivog istraživanja i komparativne analize crvenog pigmenta iz krvi i zelenog pigmenta u biljkama. Usporednom analizom je ustanovio da je molekularna struktura klorofila identična strukturi hemoglobina s jednom malom razlikom. U hemoglobinu je centralni atom željezo, dok je u klorofilu to magnezij. Interesantno istraživanje tako je slikovito povezalo naš krvotok s krvotokom biljaka.

Jednostavna rješenja iz prirode

Brza i prirodna rješenja ponekad su velika pomoć u užurbanom načinu života urbanog čovjeka pa je Zelena magma, prah soka lišća mladog ječma koji prirodno sadrži klorofil, za mnoge od nas pravo otkriće. Eksperimentirajte s raznim kombinacijama vaših dnevnih napitaka s prahom Zelena magme sa zobenim, rižinim ili sojinim napitkom uz dodatak svježeg sezonskog voća ili bez njega, a ukoliko ste „super užurbani“, predlažemo da Zelenu magmu u tabletama (komprimirani prah) imate uvijek na dohvat ruke u torbici ili aktovki.

Probajte „Zelenu infuziju“ za alkalnu ravnotežu organizma!
2 dl vode
1 žlica praha zelene magme
1 žlica kuzu praha
1 žlica konopljinog ulja

Sve sastojke snažno promućkati u shakeru.

Preuzeto iz shake&blend kuharice ELIKSIR, izbor najboljih bio&bio recepata



ZELENA MAGMA PROFESSIONAL SA SHIITAKE I MAITAKE GLJIVAMA

Pomno birana kombinacija Zelene magme s ekološki uzgojenim maitake i shiitake gljivama koja sadrži vitamin A kao beta karoten, vitamin C, K i folnu kiselinu.

Tvorac formule Zelene magme, Dr. Yoshihide Hagiwara, ugledni je svjetski znanstvenik i izumitelj. Nakon mnogo godina istraživanja i više od 200 proučenih biljaka otkrio je da “klice ječma sadrže ravnotežu svih hranjivih sastojaka te su stoga jedna od najmoćnijih kombinacija koje možemo pronaći u prirodi.”

Zelenu Magmu možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama, biljnim drogerijama, trgovinama zdrave hrane i bio&bio trgovinama.

Image

www.biobio.hr
Foto: © to35ke75 - Fotolia.com