Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Zdrava prehrana Hrvatima postaje sve važnija

Svijest o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani u posljednjih je nekoliko godina u Hrvatskoj iznimno porasla, što pokazuju i rezultati istraživanja koje su proveli Philips i Žena.hr. Ipak, moderno vrijeme nosi izazov – imamo sve manje vremena za pripremu zdravih obroka.

Zdrava prehrana Hrvatima postaje sve važnija
Budi najbolja verzija sebe.

Hrvatima zdrav život te pravilna i uravnotežena prehrana postaju sve važniji. Pokazuje to nedavno istraživanje koje je Philips Hrvatska proveo u suradnji s portalom Žena.hr.

Istraživanje je pokazalo kako čak 90 posto ispitanika smatra da zdrava hrana jača njihov imunitet i tjera mnoge bolesti, dok većina Hrvata, njih 62 posto, rado prati i savjete stručnjaka o prehrani.

Na pitanje koliko im je važan zdrav i balansiran obrok, 30 posto ispitanika navelo je kako veoma paze na pravilnu prehranu, dok svega 6 posto ispitanih zdrav obrok ne smatra važnim. No, najveći je izazov među gotovo polovicom ispitanika, njih 47 posto, koji ističu kako im je zdrav i balansiran obrok važan, no nemaju dovoljno vremena za redovitu pripremu takvih obroka.

Ovakvi rezultati zapravo i ne čude jer mnogima svakodnevni ritam postaje sve brži pa priprema zdravih obroka često pada u drugi plan. No, postoji rješenje i za to. Zdravi obroci ne podrazumijevaju egzotične i teško dostupne sastojke, a i njihova priprema u današnje vrijeme može biti jednostavnija i brža nego ikad.

shimmer fallback


Naime, svoj zdravi obrok možete dobiti i u čaši. Dovoljno je da odaberete svježe namirnice, ubacite ih u sokovnik ili blender i popijete. Tako si uvelike skraćujete vrijeme pripreme, pa čak i samog razmišljanja o tome kako ćete pripremiti svoj zdravi obrok. Naporno čišćenje sokovnika ili blendera? Više ne morate brinuti ni o tome jer su vam na raspolaganju sokovnici i blenderi s funkcijama brzog čišćenja, a mogu se i prati u stroju za pranje posuđa.

Ako ste pobornik sokova, možete se odlučiti za Philips Avance Collection centrifugalni sokovnik koji je brz i snažan te može iscijediti velike količine soka u jednome potezu. Odličan je i za tvrđe voće, povrće ili korijenje iz kojih dobivate bistar i osvježavajući sok čija je količina dovoljna za cijelu obitelj.

S druge strane, tu je, primjerice, Philips Avance Collection sokovnik s hladnom prešom. Metoda sporog prešanja soka čuva sve hranjive nutritijente i maksimalno iskorištava sok iz pulpe. Ovakav je sokovnik idealan ako, uz standardno voće i povrće, želite iskoristiti i lisnato povrće čiji će najbolji sastojci završiti u vašoj čaši, a suhi ostaci u spremniku za pulpu.

Ako, pak, volite gušće varijante, poput smoothieja ili hladnih juha, blender je uvijek dobra opcija. Philips Avance Collection blenderi dolaze uz inovativnu ProBlend tehonologiju za miksanje voća, rezanje povrća i drobljenje leda na najefikasniji način.

Zdrave navike sve su važnije dolaskom hladnijeg vremena, ali i tijekom cijele godine kako bi vaš imunitet pobjedio sve viruse i bakterije koji mu prijete. Uz Philipsove proizvode koji pripremu hranjivog i balansiranog obroka čine brzim i učinkovitim, zdrava prehrana je postala još jednostavnija. Donesite dobru odluku za vaše tijelo i obogatite tijelo zdravljem iz čaše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.