Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Prijavite se za recenziju Vizol S umjetnih suza

Vizol S umjetne suze čine vidljivu razliku! Ne sadrže konzervanse, sigurne su za primjenu 6 mjeseci od otvaranja i smanjuju siptome suhoće i iritacije oka odmah.

Prijavite se za recenziju Vizol S umjetnih suza
Budi najbolja verzija sebe.

Što je suho oko?

Postoje različite definicije koje su tijekom godina opisivale suho oko, ali danas se najviše upotrebljava ona iz 2007. godine kojom je suho oko definirano kao: „multifaktorijelna bolest suza i površine oka koja rezultira simptomima neudobnosti, poremećajem vida te nestabilnošću suznog filma, s mogućim oštećenjem površine oka. Popraćena je povišenom osmolarnošću suznog filma te upalom površine oka”.

Suho se oko ne može izliječiti, ali se mogu ublažiti simptomi i spriječiti komplikacije.
Drugim riječima, postoje različiti razlozi zbog kojih nastaje suho oko, no u takvom stanju uvijek nedostaje zaštitna funkcija suza i zbog toga pacijent ima smetnje.
Suho je oko kronična bolest koja će vas, kad se jednom dijagnosticira, pratiti do kraja života.

Razlikujemo:

Hiposekrecijsko suho oko − deficit vodenog sloja suza 
Hiperevaporativno suho oko − pojačano isparavanje suza i do četiri puta zbog nedostatka lipidnog sloja što dovodi do prelijevanja suza preko ruba vjeđa

Što vam kod suhog oka može pomoći?

  • Izbjegavajte čimbenike koji uzrokuju simptome, poput boravka u zadimljenom i klimatiziranom prostoru, na vjetru ili pojačanoj ventilaciji.
  • Izbjegavajte dugotrajni rad za računalom ili postavite ekran računala tako da gornji vanjski rub računala bude u razini pogleda, što smanjuje vjeđni rasporak. Tako je oko manje otvoreno pa suze manje hlape.
  • Ukoliko koristite naočale, preporučuju se veći okviri koji prate zakrivljenost lica, što smanjuje izloženost očiju raznim čimbenicima iz okoline.
  • Svjesno češće trepćite. Pri bilo kojem koncentriranom radu (gledanju televizije, tijekom rada na računalu i sl.) smanjuje se refleks treptaja oko pet puta. Zbog toga se površina oka manje vlaži.
  • Umjetne suze će sigurno pomoći kod ublažavanja simptoma.


Kako ublažiti smetnje suhog oka?

Vizol S kapi za suho oko u koncentracijama natrijeva hijaluronata od 0,21% i 0,4% služe kao nadomjestak prirodnim suzama.One služe za zaštitu, vlaženje i podmazivanje oka. Primjena kapi omogućuje brzo olakšavanje tegoba.

  • Blaže/teže smetnje suhoće
  • Sigurna primjena
  • Brz učinak


Prijavite se za recenziju >>

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.