Napravite sami ulje za grčeve u nogama i probleme s venama

Za bazu ulja koristimo kantarionovo ulje ili macerat gospine trave te eterična ulja lovora, ružmarina, čempresa i lista gorke naranče za grčeve i lošu cirkulaciju

Nedavno je objavljena ozbiljna studija koja povezuje predugo sjedenje s prekratkim životnim vijekom pa se zato, svi vi koji puno sjedite, sjetite kako vas, ako ne prodrmate tijelo svakih sat vremena i ne protegnete dobro svoje nožice, u skorijoj budućnosti očekuje čitav niz problema s kralježnicom, mišićima, zglobovima i živcima, kao i brojne kardiovaskularne bolesti.

Grčevi u nogama, ukočenost, bol i slaba cirkulacija koji nastanu zbog predugog sjedenja ono su na što ćemo se danas koncentrirati, a problem se, osim kretanjem, uspješno rješava i eteričnim uljima. U našu uljnu mješavinu ući će eterično ulje lovora koje je odlično za tretiranje grčeva i bolnih mišića, potom eterično ulje ružmarin kemotip cineol koji potiče perifernu cirkulaciju i čempres koji se koristi kod proširenih vena i pospješuje vensku cirkulaciju, a umanjuje bol i otekline.Za bazu ulja koristimo kantarionovo ulje ili macerat gospine trave te eterična ulja lovora, ružmarina, čempresa i lista gorke naranče.

I za kraj, u mješavinu ćemo dodati i eterično ulje koje se dobije destilacijom lista gorke naranče, a naziva se petitgrain gorke naranče te djeluje na mišićne grčeve i ublažava bolove u njima. Kao bazu naše mješavine koristimo macerat gospine trave ili kantarionovo ulje koje se uspješno koristi kod bolova i svih problema s mišićima i venama.

U bočicu od 50 ml nakapajte po 25 kapi svakog eteričnog ulja i dodajte macerat gospine trave do 50 ml - tako ćete dobiti 10-postotnu mješavinu kojom možete nekoliko puta na dan mazati vaše umorne i ukočene noge. I ne zaboravite – protegnite se nekoliko minuta svakih sat vremena. I ja ću. Časnu riječ dajem.


Napisala:  Andrea Šitum, urednica portala Naturala.hr
fitoaromaterapeutkinja

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.