Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Ljekovitim biljem protiv neugodnih viroza

Vrijeme je virusnih prehlada, jeste li spremni?

Ljekovitim biljem protiv neugodnih viroza
Budi najbolja verzija sebe.

Dolaskom jeseni i hladnijih dana, dolazi doba povećane mogućnosti virusnih infekcija, koje se najčešće javljaju na prijelazu godišnjih doba. Kao što je poznato, za virusne infekcije antibiotici u pravilu ne funkcioniraju.

No, zato nam je priroda dala brojne ljekovite biljke koje mogu pomoći u borbi protiv virusnih infekcija. Vjerujemo da ste za odlična djelovanja nekih biljaka već čuli, ali da ćete naučiti i nešto novo. Svakako je dobro s katkad ponoviti „gradivo“.
Evo o kojim je biljkama riječ.

Bazga – Pomaže u borbi protiv virusa, posebno se preporučuje kod jačih viroza i gripe. Odlična je za liječenje herpesa.

Ehinacea – Odlično se bori protiv virusnih infekcija, te sprečava viruse i bakterije da penetriraju u zdrave stanice. Smanjuje bol, upalne procese, posebno dišnog sustava. Neka su istraživanja pokazala da djeluje i na smanjenje tumora i da poboljšava mentalno zdravlje.

Češnjak – Poznato je da ubija mikroorganizme koju uzrokuju infekcije kao što su tuberkuloza, upala pluća, herpes i kandida. Također, pomaže u liječenju konjunktivitisa, upala uha, preventivno djeluje na smanjenje mogućnosti pojave stanica tumora, te pomaže smanjenju kolesterola, a time i u  regulaciji krvnog tlaka i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Astragalus korijen – Pomaže u prevenciji prehlade i gripe, pomaže u podizanju imuniteta, sprečava izbijanja herpesa, te regulira razine kortizola u krvi.

Mačja šapa (Uncaria Tomentosa) – Pomaže u smanjenju tjelesne temperature, te u virusnim infekcijama probavnog sustava.

Đumbir – Pomaže u borbi protiv upalnih procesa, smanjuje bol, pomaže u drenaži limfnih čvorova, u detoksikaciji tijela i djeluje na smanjenje mučnine.

Sladić – Pomaže u borbi protiv gripe, a neka su istraživanja pokazala da ima odličan učinak u borbi protiv HIV-a i hepatitisa C. Također, odličan je za smanjenje kašlja i upalnih procesa u grlu i dišnim putovima. Smanjuje bol.

List masline – Odličan je za borbu protiv virusnih prehlada, ali i kandide, hepatitisa B, malarije, gonoreje, tuberkuloze…
Također, odlično djeluje na smanjenje virusnih infekcija uha i urinarnog trakta. Osim u borbi protiv virusnih, odličan je u borbi bakterijskih infekcija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.