Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
I to je moguće

Zdrava prehrana na budžetu: Kako se hraniti bolje, a ne potrošiti previše?

Saznaj nekoliko trikova pomoću kojih možeš uštedjeti novac i vrijeme, a istovremeno se hraniti zdravije

profimedia-0314840469.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Zdrava prehrana znači da smo u svoj jelovnik uključili raznovrsne i uravnotežene namirnice bogate hranjivim tvarima. Ovakav način prehrane je naravno, dobar za naše zdravlje, a osim toga održava i našu liniju. No, nije se uvijek lako pridržavati zdrave prehrane i kuhati si svaki dan pogotovo ako smo u stisci s vremenom ili imamo ograničeni budžet.

Image
Znanstveno dokazano

Želiš se riješiti sala na trbuhu? Ovo je najbolja prehrana

Iako se većina nas iskreno želi zdravije hraniti, često nas odlazak u trgovinu odvrati od toga jer nam se čini da su zdrave namirnice jednostavno preskupe, a i nemamo toliko vremena svakodnevno si pripremati kvalitetne obroke.

shimmer fallback

Upravo zbog toga, kad nas uhvati glad, češće nego ne posegnemo za vrećicom čipsa ili gotovom hranom u nedostatku vremena, ali ako si damo samo malo truda i bolje organiziramo svoje vrijeme i novac, pripremanje zdravih obroka može biti jednostavno i ne mora biti skupo. U nastavku smo stoga izdvojile nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Planiraj svoje obroke

Posveti se planiranju i pripremi obroka bar jedan dan u tjednu kako ti se ne bi događalo da izađeš gladna iz kuće i bespotrebno potrošiš na proizvode iz pekare ili brzu hranu. U zamrzivaču uvijek imaj neko smrznuto povrće, a u smočnici konzerve poput slanutka, leće i graha te žitarice poput ječma, bulgura ili kvinoje, jer osim što su ove namirnice praktične, također imaju puno dulji rok upotrebe i dugoročno će ti uštedjeti novac.

shimmer fallback

Započni s jednostavnim obrocima

Ne moraš se odmah pretrgnuti oko pripremanja velikih obroka. Dovoljno je započeti s jednostavnim jelima kao što su salate i sendviči s kruhom od cjelovitih žitarica, ali bez nepotrebnih nezdravih dressinga, umaka i namaza. Umjesto crvenog mesa neka se na tvom jelovniku češće nađu piletina, riba (pa makar i srdelice iz konzerve), jaja, mahunarke i druge namirnice bogate proteinima koje su jednako hranjive, a uštedjet će ti novac.

shimmer fallback

Kupuj namirnice u velikim zalihama

Možda ne zvuči tako, ali kupovanje namirnica u većim količinama štedi novce. Strateško kupovanje namirnica dobro je za tvoj džep, a osimšto nećeš morati ići do trgovine svaki dan, također ćeš odoljeti iskušenju da kupuješ često nepotrebne stvari jer ćeš u trgovinu dolaziti pripremljena! Također obrati pažnju na to da ne ideš u trgovinu dok si gladna jer ćeš nesvjesno potrošiti više novaca nego si planirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Iskoristi jeftinu hranu na najbolji način

Kelj, grah, kupus, leća, tuna u salamuri i jaja samo su neke zdrave namirnice koje koštaju manje od mnogih nezdravih proizvoda koji se više reklamiraju, a također su i svestrane, pa ih možeš kombinirati i za gotovo svaki obrok u danu.

shimmer fallback

Prati 'akcije'

Redovito praćenje reklamnih kataloga i kupovanje namirnica sa sniženja kao i mudro iskorištavanje popusta uvelike može uštedjeti tvoj novac. Planiraj svoje obroke prema popustima u trgovinama, iskoristoi

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.