Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako pobijediti nadutost?

Osim hrane i pića i stres je važan uzročnik problema s probavom

Kako pobijediti nadutost?
Budi najbolja verzija sebe.

Nadutost se stvara zbog unosa namirnica koje ne odgovaraju vašem organizmu, koje padaju teško na želudac i koje su apsolutni neprijatelji vašeg probavnog sustava. Prebrzi životni tempo i svakodnevni stres dodatno utječu na vašu probavu i čine da se osjećate kao balon.
Ipak, ne očajavajte, nego pripazite na prehranu i životne navike i vidjet ćete kako u kratkom razdoblju možete puno utjecati na sveopći bolji osjećaj u vlastitoj koži, na nestajanje nadutosti i na bolje zdravlje probavnog sustava.

IZBJEGAVAJTE STRES
Svakodnevne stresne situacije tjeraju nas na brojne tegobe vezane uz zdravlje i osobito uz probavu. Nadutost je jedna od njih. Pokušajte pronaći vlastiti mehanizam za odbijanje stresa i uživajte u svim opuštajućim aktivnostima svakoga dana.

SMANJITE UNOS UGLJIKOHIDRATA
Pokušajte jesti što manje ugljikohidrata i prerađenih rafiniranih namirnica ako imate problema s nadutosti jer je takvi proizvodi dodatno potenciraju.

IZBJEGAVAJTE GAZIRANA PIĆA
Gazirana pića dokazano štete zdravlju našeg organizma, a njihova učestala upotreba, osobito u prekomjernim količinama zaista doprinosi problemima s nadutosti.

Razmislite utječu li laktoza ili gluten loše na vaše zdravlje. To možete provjeriti jednostavnim provjerama sami ili ići na profesionalno testiranje kod zdravstvenih stručnjaka koji će utvrditi imate li razvijenu intoleranciju na nešto. Također, ako se ne bavite dovoljno ili uopće tjelesnom aktivnošću, vaša probava doista može patiti zbog toga. Pokušajte barem pola sata dnevno izdvojiti na šetnju ili brzo hodanje ili upišite neki ples, zumbu, pilates ili grupni funkcionalni trening koji možete raditi u gotovo svakoj teretani. Pa čak i mala tjelesna aktivnost koju ćete provoditi dva ili tri dana u tjedno bolja je nego nikakava.

Također, u borbi protiv nadutosti može vam pomoći i masaža trbuha i češće konzumiranje probiotika, stoga u vašu prehranu svakako uvrstite jogurte i kefire čije će dobre bakterije pomoći u dobivanju ravnog trbuha i zaboravu na nadutost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.