Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako nakon odmora vratiti radni elan?

Vrijeme je ispitnih rokova i novih poslovnih izazova, a koncentracija je važna za lakše obavljanje svakodnevnih obaveza

Kako nakon odmora vratiti radni elan?
Budi najbolja verzija sebe.

Prosinac je mjesec kada, uz ljetne mjesece, ljudi najčešće uzimaju godišnji odmor i stanku od svakodnevnih obveza. U prosincu nastupaju i školski praznici, studenti imaju pauzu od predavanja i svi su nekako opušteniji.

Sredinom se siječnja sve ponovno vraća u radni ritam koji zahtjeva ispunjavanje mnogobrojnih obveza i koncentraciju na radne zadatke. Za vrijeme ispitnih rokova mnogi studenti muku muče sa svladavanjem velike količine gradiva, a dobra koncentracija važan je saveznik u postizanju željenog cilja.

Postoje različite vježbe koje pomažu poboljšanju koncentracije, kao i dodaci prehrani. Najnoviji hit na našem tržištu trenutno je molekula SAMe. Riječ je o enzimu koji se prirodno nalazi u našem tijelu te utječe na raspoloženje i usredotočenost. S obzirom na to da se SAMe u organizam ne može unijet putem hrane, dodaci prehrani jedini su način suplementacije.

Meta-analize pokazale su djelovanje SAMe-a kao agensa za kognitivne sposobnosti. Jednako tako, istraživanja su pokazala kako SAMe pozitivno utječe i na memoriju, što posljedično pomaže pamćenju. Upravo su pamćenje i koncentracija jedne od najvažnijih stavki prilikom prihvaćanja novih poslovnih zadataka i za uspješno polaganje ispita.

U želji da što bolje obavlja svoje funkcije, tijelo hranimo vitaminima i mineralima, a jednako tako i sive stanice ponekad treba nahraniti hranom za bolje pamćenje.

Više informacija saznajte na www.bestvite.hr

shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.