Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Feng shuiem potaknite životnu energiju

Feng shuiem potaknite životnu energiju
Budi najbolja verzija sebe.

Svjedoci smo sve izraženijih klimatskih promjena koje je prouzročio upravo čovjek. Nekada smo nakon hladne zime ulazili u toplo proljeće i pri tome patili od takozvanog proljetnog umora.

Danas se sve više ljudi žali na probleme sa spavanjem (bilo u obliku nesanice, bilo kao pretjerana potreba za spavanjem), umor, malaksalost, bezvoljnost, razdražljivost, pad vitalne energije… koje osjećaju već duže vrijeme. Ništa čudno, cijeli prirodni sustav je poremećen.

Kako si pomoći? Što napraviti da lakše prebrodimo ove klimatske promjene i simptome koje one uzrokuju na naše fizičko i mentalno zdravlje? Feng shui naravno ne može izliječiti depresiju i druge simptome, ali može stvoriti okružje koje će potaknuti našu životnu energiju. Stoga uz prirodne izvore vitamina i antioksidansa kao što su citrusi, jabuke te ostalo voće i povrće predlažem da unesete i sitne preinake u svoj dom.

shimmer fallback

Kao što je već i znanstveno dokazano, boje snažno djeluju na naše psihofizičko stanje. Stoga ih možemo uspješno koristiti za smanjenje negativnih raspoloženja i bezvoljnosti. Tri boje koje nam mogu značajno popraviti raspoloženje su crvena, žuta i zelena. U prirodi boje povezujemo s njihovim izvorom i porukom koju nam taj izvor daje.


Tako na primjer Sunce percipiramo kao žuto. Zbog toga nam žuta boja šalje poruku svjetlosti i sjaja. Sunčeva svjetlost potiče stvaranje hormona dobrog raspoloženja koji nam omogućuje da žutu boju poistovjećujemo s optimizmom.

shimmer fallback

U prirodi najveći broj cvjetova je crvene boje i to ne bez razloga. Žarka crvena privlači ptice i kukce koji oprašuju cvjetove. Crvena šalje poruku koja nas potiče na akciju, potiče uzbuđenje i entuzijazam.

Pigment koji daje obojenje većini biljaka – klorofil – je zelene boje. Klorofil sadrži enzim koji potiče rast i razvoj. Zelena se povezuje s rastom i obnovom te je neophodna za poticnaje našeg duha i pozitivnog raspoloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Stoga se svakako preporučuje unijeti svježu zelenu, žutu i crvenu boju u dom. Stavite vazu s cvijećem ovih boja na vidljivo mjesto, ukrasne jastuke u žutim, crvenim i zelenim tonovima na omiljeno mjesto za sjedenje te na bilo koji drugi način dodajte ove stimulirajuće boje u svoj dom.

Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui

www.kreativandom.com
kontakt: 098 / 18 38 444, 091 / 56 22 471

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.