Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Dobro si se provela u snu? Otkrivamo deset seksi snova i njihova značenja

Snovi o seksu vrlo su česti, a nose i neke poruke za tebe na javi. Otkrij što znači voditi ljubav sa šefom, prijateljicom, Bradom Pittom...

Dobro si se provela u snu? Otkrivamo deset seksi snova i njihova značenja
Budi najbolja verzija sebe.

Seksi snovi sjajna su stvar. Prije svega sigurni su (nema neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti), a ako si te sreće pa znaš upravljati svojim snovima (odnosno lucidno sanjaš), možeš u njima raditi što hoćeš i s kim hoćeš.

Image

Što znače tvoji snovi?


Budiš se sjajno raspoložena i spremna za novi dan, a onaj ili možda ona koju si sanjala čude se što ih tako lijepo gledaš. Naravno, ako je riječ o nekome iz tvoje okoline. Možda si izabrala provesti noć s filmskom zvijezdom ili omiljenim pjevačem - u snovima je aspolutno sve moguće.

Kako god bilo, noćni orgazmi neočekivani su poklon tvome tijelu. Donosimo ti deset seksi snova i njihova značenja, kako ih tumači seksualna terapeutkinja i psihologinja dr. Janet Brito.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sanjaš seks sa slavnom osobom

Sasvim je normalno sanjati slavne osobe ili druga, tebi poznata lica. Stanfordska studija pokazala je da ćeš najčešće u snovima susresti osobe iz jave - bilo da si ih vidjela na televiziji ili u lokalnoj mesnici.

Ako si heteroseksualne orijentacije, a sanjaš da vodiš ljubav s omiljenom glumicom, to nikako ne znači da imaš lezbijskih sklonosti, već da se diviš njezinim profesionalnim kvalitetama, karakteru ili izgledu te nastojiš iste i sama dosegnuti.  Isto vrijedi i u suprotnom smjeru - ako si lezbijka, a sanjaš heteroseksualni odnos. 

A kad je već u snovima sve moguće, zašto ne pozvati u svoj krevet oba gospodina s donje fotke? Zaista se teško odlučiti izabrati samo jednog...

Sanjaš seks s bivšim


"Sanjati da vodiš ljubav s bivšim partnerom najvjerojatnije znači da još uvijek procesuiraš prošlost, osobito ako je prekid bio težak ili te nešto u javi podsjetilo na lijepa zajednička vremena ili je pak kraj vaše veze za tebe bio neočekivan", kaže za portal Greatist dr. Janet Brito. 

Kako bi otkrila što znači ovaj san predlaže ti da zapišeš glavnu misao koju si imala u snu, osjećaj koji je prevladavao i koja su ti se pitanja postavljala dok si sanjala.  Najbolje je to učiniti odmah nakon buđenja jer ćeš u suprotnom zaboraviti.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sanjaš da vodiš ljubav s neprijateljem

Ako si se u snu našla pod plahatma s osobom koju na javi ne želiš niti vidjeti, dr. Brito smatra da je vrijeme da se suočiš sa svojim strahovima. Predlaže ti da promijeniš perspektivu i svog takozvanog neprijatelja promotriš kao prijatelja.

Ovaj mali trik pomoći će ti da "iščitaš" san na tebi najbolji način te stvoriš priliku za iscjeljenje. Razmišljaj o toj osobi kao o prijatelju koji je došao u tvoj san kako bi te naučio tešku i bolnu lekciju sa zadaćom da te učini boljom osobom. 

Tvoj šef u tvom krevetu

Sanjati seks s nadređenim može biti izuzetno zbunjujuće, osobito smatraš li ga atraktivnim ili prolaziš kroz izazovni period na poslu. 

Kako bi otkrila što ovaj san znači, dr. Brito savjetuje da, čim se probudiš, zapišeš svaki detalj kojeg se možeš prisjetiti.

Nakon toga slijedi drugi dio zadatka.

Podijeli papir olovkom po sredini na dvije kolumne. U lijevoj prepričaj san, a u desnoj kako bi htjela da je taj san izgledao. Smisao ove vježbice je da razlučiš sadržaj sna od želja tvoga srca, odnosno da otkriješ koje su tvoje prave emocije.  

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sanjaš seks s osobom koja nije tvoj bračni drug

Ne paničari! Sanjati seks s nekim s kim nisi vezana zavjetima i djecom ne znači da si svog zakonitog prevarila ili da imaš problema u braku. 

Umjesto da se opterećuješ time zbog čega si sanjala konkretnu osobu, dr. Brito savjetuje da se usredotočiš na njezine karateristike. To će ti pomoći da otkriješ što želiš, a da moža još nisi ni svjesna. Primjerice, želiš li poraditi na odnosu sa sobom, partnerom ili osobom u svom snu. 

Najvažnije od svega je da ne osjećaš krvnju zbog seksa u snu. 

Seks sa strancem

Ako sanjaš da si intimna s nekim koga uopće ne poznaješ, ne znaš mu čak ni ime, dr. Brito savjetuje da, ukoliko ti se san ponavlja, idući put pokušaš imenovati tu osobu i započeti razgovor s njom. Pritom budi otvorena, znatiželjna i pristupi cijeloj situaciji bez osude.  Pripremajući se za ovakvu vrstu sna otkrit ćeš zbog čega si uopće počela sanjati seksi snove o strancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Vezanje, dominacija, sadizam i mazohizam u snu

"Sanjaš li ove vrste fetiša, način na koji ih sanjaš otkrit će ti što zaista misliš o njima", kaže terapeutkinja. "Ovisno o tome u kojem se smjeru tvoj san odvija - jesi li entuzijastična po pitanju toga što će se iduće dogoditi, preuzimaš li kontrolu i dominiraš ili više voliš biti podređena, otkrivaš što želiš na javi", dodaje za spomenuti portal dr. Brito.

Naglašava i kako ova vrsta snova može odražavati stanje u tvojoj vezi. O čemu god da se radilo, predlaže ti da pojmove: vezivanje, disciplina, sadizam i mazohizam napišeš na komad papira i vidiš koje su tvoje osobne asocijacije na njih. Na taj način bolje ćeš moći protumačiti san. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Seks s prijateljem

Kad sanjaš seks s prijateljem to ne znači da zaista i želiš u krevet s njim. Ovakav seksi san s osobom s kojom imaš strogo platonski odnos, jednostavno može predstavljati koliko ti taj prijatelj znači ili koliko se diviš nekim njegovim osobinama. Isto vrijedi i za prijateljicu.

Mokri snovi

Poigrali smo se s naslovom. U ovom slučaju mislimo na mokre snove, ali i doslovce mokre snove - seks u vodi. Dr. Brito kaže da sanjati seks u moru, kadi, pod tušem znači da postoje neki osjećaji koji čekaju da ih se otkrije ili na njima dublje poradi. 

Oralni seks

Kako i kod prethodno navedenih fetiša ni sanjati oralni seks nema neko dublje značenje, osim što ti otkriva (ono što već i sama znaš), voliš li ovu vrstu seksa ili ne. Uživaš li u snu u oralnom seksu, vjerojatno uživaš i na javi. Ne uživaš li, vjerojatno ti i u stvarnosti stvara određenu neugodu. 

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.