Budi najbolja verzija sebe.

15 godina zdravstvenog portala Cybermed.hr

Prvi hrvatski zdravstveni portal Cybermed.hr slavi 15. rođendan

Budi najbolja verzija sebe.

Prošlo je petnaest godina otkako se Cybermed.hr pojavio na internetu kao prvi hrvatski zdravstveni portal s ciljem pružanja vjerodostojnih i znanstveno utemeljenih informacija o bolestima, medicinskim postupcima i lijekovima. Od tada se puno toga promjenilo, naime, danas, zahvaljujući internetu, pacijenti imaju daleko aktivniju ulogu u brizi za svoje zdravlje nego prije petnaest godina. Jednako tako, zdravstvenim radnicima internet pruža cijeli niz mogućnosti za njihovo stručno usavršavanje. O velikom interesu i potrebi za komunikacijom između pacijenata i zdravstvenih radnika putem interneta govori podatak da je u proteklih petnaest godina na Cybermed.hr-u zaprimljeno više od 216.000 poruka, kako u okviru foruma tako i u okviru kontakt rubrike. Trenutno se na stranicama Cybermed.hr-a može naći više od 160.000 poruka što predstavlja respektabilan registar pitanja i odgovora iz područja medicine, stomatologije i psihologije. Svakako treba istaknuti, da su savjeti koji se dobivaju od liječnika, stomatologa i psihologa na Cybermed.hr-u, od samog početka rada portala besplatni.

O popularnosti zdravstvenog portala Cybermed.hr najbolje govori podatak da Cybermed.hr mjesečno posjeti oko 560.000 jedinstvenih posjetitelja (izvor: Google Analytics). Oko 50 posto posjetitelja Cybermed.hr-a je iz Hrvatske, a većina ostalih posjetitelja je iz susjednih zemalja. Teme koje su kod posjetitelja portala u proteklih 15 godina pobudile najviše interesa su teme iz područja ginekologije, pedijatrije, dermatovenerologije i onkologije.

Također, treba spomenuti da je tijekom proteklih 15 godina Cybermed.hr uspješno surađivao s brojnim institucijama i udrugama na unapređenju zdravlja i educiranosti o bolestima i lijekovima te zaštiti mentalnog zdravlja djece poput Agencije za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED), Akademije medicinskih znanosti Hrvatske (AMZH), Hrvatske liječničke komore (HLK), Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD), Hrvatskog društva za kliničku farmakologiju i terapiju (HDKFIT), Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, Hrabrog telefona, Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba i drugih.

Nije na odmet istaknuti, da je Cybermed.hr od srpnja 2002. godine nositelj certifikata HONcode švicarske Fondacije «Health on the Net (HON)» za transparentnost i kvalitetu zdravstvenih informacija. Inače, HONcode je jedan od najpopularnijih i najpouzdanijih certifikata na svijetu za poštivanja visokih etičkih načela pri objavljivanju informacija o zdravlju na internetu.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.