Sve što pojedemo danas, može imati posljedice sutra…

Ekološki uzgojena dječja hrana

Sve što pojedemo danas, može imati posljedice sutra…

U posljednjih dvadesetak godina kod potrošača diljem razvijenih zemalja svijeta znatno je porasla svijest o kvaliteti hrane, porijeklu i načinu uzgoja namirnica u svakodnevnoj prehrani.

Najčešći način unosa štetnih tvari /toksina/ u organizam je upravo putem hrane. Ti kemijski ostaci dolaze iz različitih izvora: pesticidi, aditivi u hrani, ostaci kemijske industrije i sl. Mnogi od njih su kancerogeni. Naš se organizam može relativno uspješno boriti sa nekima od njih /prolazni/, ali ostali ostaju u našem tijelu za dugi period.

Djeca nisu mali ljudi!

Velika je razlika između djece i odraslih u podnošenju toksina. Vrlo je važno zapamtiti da djeca nisu mali ljudi – njihova tijela se ponašaju drugačije: njihova toksikologija je drugačija.           

Ukratko, potrebno je puno manje štetnih tvari da se našteti dječjem organizmu nego što je to slučaj sa odraslima.

Kako zaštititi dječji organizam?

Jedan od načina je odabrati namirnice iz ekološkog uzgoja koje, zbog načina proizvodnje, ne sadrže štetne tvari. Gotovi proizvodi iz ekološkog uzgoja za dohranu dojenčadi i male djece su mikrobiološki ispravni i njihova cijena je samo malo  viša od cijene gotovih proizvoda iz konvencionalnog  uzgoja. Osm toga, predstavljaju prigodnu zamjenu za obrok pripremljen kod kuće, na putovanju ili u bilo koje vrijeme kad priprema obroka nije moguća. Slažemo se da je najpoželjnije pripremiti djetetu obrok kod kuće, u slučaju da se može osigurati da su namirnice koje se koriste poznatog porijekla.

Iz svega navedenoga, nije teško zaključiti kako ekološki uzgojena hrana ima obilje prednosti nad konvencionalnim, stoga, ako želite očuvati zdravlje Vaše djece i zdralje Vaše obitelji ekološka hrana je svakako jedan od načina na koji to možete postići.



(sponzorirani članak)