Budi najbolja verzija sebe.

Savjeti koji pomažu protiv jutarnje mučnine

Više od 70% trudnica iskusit će neugodne mučnine, a ovi će savjeti pomoći da taj period prođe što bolje

Budi najbolja verzija sebe.

Jedna od neugodnih pojava u trudnoći su mučnine i povraćanje. One su nažalost sastavni dio trudnoće kod mnogih žena zbog čega se neke žene ne mogu složiti kako je trudnoća blaženo stanje. Dobro je što se one kod mnogih mogu izbjeći. Slijedi kako spriječiti jutarnje mučnine.

Zašto dolazi do jutarnjih mučnina? Mnogi stručnjaci su došli do zaključka kako je to zbog povišene razine trudničkih hormona i estrogena. Jednu od uloga u pojavi mučnina ima i hormon štitnjače ili tiroksin.

Posljednja istraživanja su pokazala da će više od 70% žena iskusiti neugodne mučnine, od čega će ih skoro pola osjetiti svaki dan ili će imati gađenje na određenu hranu. Prisutna je i netolerancija na određene mirise. Moguće je da će trudnica neko vrijeme odbijati meso jer joj jednostavno ne odgovara.

Iako može doći u bilo koje doba dana, u većini slučajeva se događa u jutarnjim terminima zbog čega i nosi ovaj naziv. Trudnice mogu imati vrtoglavicu, slabost i slične probleme. Bilo bi dobro kada bi mogli ublažiti određene simptome i uživati u drugom stanju.

Kako spriječiti jutarnje mučnine

Trudnoća predstavlja poseban period u životu svake buduće majke tijekom kojeg tijelo prolazi kroz razne promjene. Kako bi drugo stanje prošlo u najboljem redu, svaka trudnica bi trebala znati koji su najbolji savjeti za trudnoću.

Isto tako je važno znati koja je najbolja hrana za trudnicu, a zahvaljujući kojoj će ona kao i beba dobiti sve što je potrebno.

Slijede informacije kako možete pomoći sebi da prođete kroz trudnoću sa što manje tegoba i komplikacija. Jutarnje tegobe možete izbjeći ili ublažiti ako se posvetite zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Upravo je ona potrebna kako bi vaše tijelo i beba dobili sve što im treba.

Važno je da jedete laganu i kuhanu hranu. Obogatite svoju prehranu cjelovitim žitaricama, krumpirom, povrćem, rižom te mlijekom i mliječnim proizvodom. Mnoge trudnice su problem s jutarnjim mučninama rješavale tako što kad bi osjetile da bi im moglo doći loše, odmah pojele nešto.

Jedite što god možete, a kada vam se smire mučnine okrenite se namirnicama koje vam preporučuje vaš liječnik. Neugodan osjećaj u želucu traje do 14. ili 16. tjedna trudnoće, ali to ovisi o svakoj trudnici. Držite se uputa liječnika i uživajte u tih devet mjeseci dok se beba ne rodi.

U nastavku pogledajte kako uz pomoć čaja pobijediti jutarnje mučnine.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.