Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Riješite se mrlja na automobilskim sjedalima brzo i jednostavno!

Gdje se nalaze djeca, tu je i veća mogućnost za pojavom mrlja, na primjer u vašem automobilu. Sok, čokolada ili pak mrlje od tinte najčešći su neprijatelji automobilskih sjedala.

unutrasnjost_auto_pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

One su neizbježne, ali na njih treba na vrijeme reagirati.

Kako ne biste svako malo “trčali” u autopraonicu po profesionalnu pomoć, postoji nekoliko jeftinijih načina kako vaša sjedala opet mogu biti čista i "spremna" za nove, najčešće, dječje nepodopštine. Za početak, važno je znati da mrlje u automobilima treba očistiti što prije. Što duže čekate, to će biti teže odstraniti nečistoću.

MLIJEKO

Natopite krpicu s vodom i istrljajte mrlju. Ako je ona i dalje postojana, pokušajte je očistiti sa sredstvom za čišćenje mrlja s tepiha. Slijedeći uputstva s pakiranja, potom isperite vlažnom krpicom.

JOGURT

Za početak sastružite skorene ostatke, zatim pomiješajte malo deterdženta s toplom vodom i čistom krpicom uklonite mrlju. Isperite vlažnom krpicom.

SOK

Pomiješajte alkoholni ocat i vodu u omjeru 1:3 te tako pripremljenom mješavinom očistite mrlju.

TINTA

Na mrlju nasprejate lak za kosu te operete čistom vlažnom krpicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

KRV

Pomiješajte dvije jušne žlice s litrom mlake vode. Nanesite smjesu na mrlju, pustite da sol upije krv. Isperite potom čistom vlažnom krpom.

ČOKOLADA

Očistite je što prije, jer mrlje od čokolade kad se stvrdnu, nije ih se lako riješiti. Osušenu čokoladu najprije sastružite tupim nožem te pokupite ostatke. Potom stavite malo deterdženta i lagano trljajte dok mrlja ne izađe. Potom isperite (tapkanjem) vlažnom krpicom.

SLADOLED

Najčešće se mrlje od sladoleda uspješno i brzo rješavaju baby maramicama.

Bolje spriječiti nego liječiti, stara je poslovica koja vrijedi i kod mrlja na sjedalima u automobilu. Naime, na tržištu postoje i sredstva koja preventivno djeluju na prljavštinu, pa svakako i njih probajte uzeti u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.