Budi najbolja verzija sebe.

Olakšajte bebi tegobe s pomoću akupresurne masaže

Ova jednostavna i sigurna metoda masaže pojedinih dijelova stopala može pomoći i u potpunom uklanjanju tegoba kod beba

Budi najbolja verzija sebe.

Bebe i mala djeca često imaju određene dojenačke tegobe s kojima se starija djeca i odrasli ljudi najčešće ne susreću ili, ako se susreću, podnose ih na drukčiji način.

Od izbijanja prvih zubića, grčeva i kolika, nadutosti i drugih problema s probavom, prehladama i raznim infekcijama koje teško podnose… Bez obzira na to potražili li liječničku pomoć ili ne, vjerujemo da svaki roditelj želi svojem djetetu što brže i učinkovitije pomoći u otklanjanju tegobe kako bi što prije bilo zdravo i veselo.

Još iz drevne Kine poznato je da ljudsko stopalo ima akupresurne točke koje mogu doprinijeti zdravlju cjelokupnog organizma, ovisno o mjestu na kojem se primjenjuje pritisak.

Odraslo ljudsko stopalo ima 40-ak tih točki, dok je stopalo bebe ili malog djeteta još nerazvijeno pa su tako i te akupresurne točke jednostavnije. Ima ih ukupno šest i mogu pomoći, ako ne u potpunom uklanjanju, barem u ublažavanju tegoba s kojim se vaše dijete trenutačno susreće.

Metoda je potpuno sigurna, a sve što trebate jest aplicirati lagani pritisak i masažu na dijelove stopala koji utječu na pojedine dijelove tijela. Masažu stopala možete raditi i nekoliko puta na dan, s obzirom na to da vam možda dijete neće dati da mu masirate stopalo duže vrijeme.

Prema bojama i brojevima na fotografiji možete vrlo lako raspoznati koje dijelove stopala trebate masirati za ublažavanje tegoba na određenim dijelovima tijela.  Broj 1 – zona za glavu, vrat i zube
Masirajte kad bebi rastu zubi ili protiv upale grla i uha.

Broj 2 – sinusi, nos, oči
Masirajte kada beba ima upalu sinusa, prehladu, upalu očiju i sl.

Masiranje bijeloga označenog područja kod beba i male djece nije preporučljivo!

Broj 3 – solarni pleksus
Masiranjem te male točke, masirate solarni pleksus, odnosno skup živaca koji se nalaze u području glavne aorte abdomena iza želuca, a koji može utjecati na bolove djeteta u području abdomena i općenito pojavu bolova u raznim organima.

Broj 4 – gornje područje adomena
Jetra, želudac, nadbubrežna žlijezda. Masirati kada dijete ima problema s probavom.

Broj 5 – donji dio abdomena
Tanko i debelo crijevo, bubrezi, mokraćni kanal. Masirati ako dijete ima grčeve, kolike i probleme s upalama mokraćnih kanala.

Broj 6 – područje zdjelice
Masirati ako dijete ima probleme s bolovima u zdjeličnoj kosti.

Foto: © llhedgehogll - fotolia

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.