Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Budi spremna

Što ponijeti, kada krenuti? Ovo trebaš znati kad ideš na more s bebom

Ako ideš na prvi godišnji odmor s malom bebom sigurno vrtiš u glavi sve moguće situacije u kojima se možeš naći i razmišljaš što ti sve od stvari može trebati u tim istim situacijama. No, postoje savjeti koji će ti olakšati odlazak na more s malom bebom

pexels-ashley-k-bowen-1712855.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Ove godine idete na more, ali ne sami, idete s vašom bebom! Još prošle godine imali ste dobro poznatu rutinu pakiranja i odlaska na godišnji odmor, a sada imaš sto pitanja u glavi - od toga što spakirati, do toga kako će put i nova okolina utjecati na najmlađeg člana tvoje male obitelji.

Image
Da ili ne

Jesu li bazeni za male bebe? Na ove stvari moraš pripaziti

Strah je normalan. Ako ideš na prvi godišnji odmor s malom bebom sigurno vrtiš u glavi sve moguće situacije u kojima se možeš naći i razmišljat što ti sve od stvari može trebati u tim istim situacijama. Zbog ovoga novopečenim roditeljima odlazak na godišnji može biti jako stresan. Ali ne boj se, kako si savladala roditeljstvo, tako ćeš i prvo putovanje.
Da bi ti olakšali donosimo savjete što ponijeti, kada krenuti, kako se ponašati na velikim vrućinama, a sigurno će biti i nekoliko ideja kojih se nisi ni sjetila, niti bi ti pale na pamet (što je savršeno normalno). Zato olovku i papir u ruke i saznaj što će ti sve trebati ako ideš na put s malom bebom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Probiotik

Male bebe znaju dobiti proljev od promjene ambijenta i klime. Ako idete na more, bilo bi dobro bebi početi davati probiotike i nekoliko dana ranije, savjetuju stručnjaci. Proljev je opasan kod male djece jer lako uzrokuje dehidraciju, pogotovo kod malih beba u vrijeme vrućina.

shimmer fallback

Prva pomoć

Ne kažemo da će ti trebati, ali bolje ih je imati sa sobom. Za svaki slučaj, dobro je spakirati toplomjer, čepiće za snižavanje temperature, kremice za alergijske reakcije, sredstvo protiv komaraca, te fiziološku otopinu za nos.

shimmer fallback

Hranjenje

Ako bebu hraniš na bočicu, bit će ti potrebna termosica s toplom vodom kako bi mogla nahraniti bebu i putem (po potrebi), barem dvije sterilizirane bočice i naravno hrana. To spakiraj na neko lako dostupno mjesto kako ne bi morala izvući pola prtljage van dok pronađeš što tražiš.

shimmer fallback

Kada krenuti?

Ne postoji idealan sat kada krenuti s bebom na putovanje, ali preporučuje se da krenete nešto prije bebinog dnevnog spavanja kako bi većinu puta prespavala. To može biti ranom zorom ili kasnije poslijepodne, ovisno o bioritmu tvoje bebe. Ako sjedite naprijed, a ne iza s djetetom, korisno je imati ogledalo za gledanje bebe u vožnji koje se montira na uzglavlje sjedala na kojem se nalazi sjedalica tako da u svom unutarnjem ogledalu vidite spava li dijete ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Zaštita od sunca

Nemojte da cijelim putem dijete u autosjedalici bude izloženo suncu. Investirajte u zasjene za prozore ili jednostavno objesite tetra pelenu na prozor gdje se nalazi dijete.

shimmer fallback

Vrijeme za odmor

Isplanirajte više kraćih i jedno dulje stajanje (ovisno o duljini puta). Ovo vrijeme iskoristite za hranjenje, igru i maženje. I bebi je potreban odmor kao i vama. Autosjedalice su ergonomski ispravne ali ograničavajuće, pa je i maloj bebi potrebno da odmori leđa i promijeni položaj.

shimmer fallback

Oprema

Većina hotela i apartmana ima opremu za bebe (ako ih zatražiš). Ako ideš u smještaj koji nema ništa, ne očajavaj. Postoje sklopivi krevetići, kadice na napuhavanje i male hranilice koje se pričvršćuju na stolac. Sve ovo ne zauzima previše mjesta u autu i prihvatljivih je cijena.

shimmer fallback

Kako i kada na plažu

Bebe mlađe od godinu dana ne bi uopće trebale biti izložene suncu, a definitivno ne između 10 i 16 sati. Na plaži je najbolje pronaći debeli hlad, ali ako baš nemaš izbora investiraj u dječji šator i obavezno biraj onaj s UV zaštitom. Uz to, savjetujemo da uzmeš mali bazenčić u kojem će se voda brzo zagrijati kako bi se beba mogla malo kupati. Također ponesi i pelene za kupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.