Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Najčešće greške koje radimo prilikom čišćenja!

Koliko god se ponekad trudili, u većini slučajeva nikad nećemo u potpunosti biti zadovoljni čistoćom u svom kućanstvu.

ciscenje-kucanstva1_pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Uvijek će nam u oči upadati neki predmet s kojeg nije dobro obrisana prašina ili mrlja na tepihu od čokolade.

No međutim, redovito održavanje kućanstva i korištenje raznoraznih sredstava za čišćenje nije uvijek dobitna formula za besprijekorno čist i blistav dnevni boravak, kupaonicu ili kuhinju. Kako je to moguće? Odgovor je vrlo jednostavan. Postoji niz pogrešnih koraka prilikom čišćenja kojih nismo ni svjesni, a godinama ih se uporno držimo. Sljedeći savjeti pomoći će vam da to promijenite te da na ispravan način očistite zajedničko kućanstvo, na vaš ponos, ali i na ponos vaših ukućana.

1. Izbjegavajte amonijak

  • Iako je vrlo učinkovit u borbi protiv mrlja, amonijak može biti vrlo štetan i s njim nikad ne bi trebalo čistiti presvlake na tapeciranim stolicama, foteljama, trosjedima. Može uzrokovati promjenu boje na tkaninama

2. Nemojte čistiti metalne predmete s vodom

  • Čišćenje metala poput srebra i olova može ukloniti "zamagljenost", ali isto tako može i oštetiti sjajnu površinu. Za čišćenje srebrnine preporuča se korištenje paste za poliranje.

3. Nije uvijek ocat najbolje rješenje

  • Korištenje octa za čišćenje kamenih pločica, drvenih podova i površina od granita može uzrokovati oštećenje površina. Nakon čišćenja, one mogu izledati "beživotno".

4.Ne prskajte površine

  • Kada izravno prskate površine sa sredstvima za čišćenje, nastaju naslage koje je teško ukloniti i koje privlače još više prašine. Da biste izbjegli ljepljiv namještaj, našpricajte krpu sredstvom za održavanje higijene i zatim njome trljajte namještaj.

5.Ne brišite prašinu "na suho"

  • Kao i kod peruške, i u ovom slučaju prašina će se samo razletjeti i premjestiti na drugu površinu. Prilikom brisanja prašine, neka krpica kojom čistite ili peruška budu vlažni jer će se tako čestice zadržati na krpi ili peruški.

6. Pripazite kako čistite grijalice i klima uređaje

  • U ovim uređajima skrivaju se velike količine prašine, što znači da ćete vi uredno očistiti kuću, a prašina će opet izletjeti iz uređaja i nataložiti se po kući. Stoga se preporuča, povremeno ih očistiti pomoću usisavača.

7.Prije pranja stakla, pogledajte kroz prozor

  • Toplina sunca izaziva sušenje tekućine za čišćenje stakala prije nego što je uspijete pobrisati, ostavljajući pritom mrlje. Najbolje je pranje stakala odgoditi za neki oblačniji dan.

8. Pripazite čime uklanjate mrlje s tepiha

  • Ako se na vašem tepihu pojavila mrlja, nemojte je pokušavati ukloniti sa sredstvom za uklanjanje mrlja s odjeće. Mrlje s tepiha uklonite sredstvom koje je namijenjeno čišćenju tepiha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.