Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Gadgeti i roditeljstvo - lijenost ili genijalnost izuma?

Roditeljstvo u vrijeme gadgeta, pametnih telefona i interneta uvelike je drugačije od onog kada smo sami bili bebe.

hands-free-bocica_beba-jede
Budi najbolja verzija sebe.

U "moru" pomagala koja svakodnevno olakšavaju roditeljski život, nedavno se pojavio gadget koji je pokrenuo brojne rasprave i debate zagovornika i protivnika. Riječ je o malenom plastičnom držaču za bebinu bočicu koja uz to ima i držač za pametni telefon, naziva Swipe & Feed. Pitate se što držač za pametni telefon radi uz bočicu za hranjenje bebe? Omogućava roditeljima bezbrižno surfanje, odgovaranje na mailove, obavljanje online kupovine i slično, a sve u periodu dok beba jede. Dakle, nema gubljenja vremena i sve iz najudobnijeg mogućeg položaja.

Izumitelji su na stranici za grupno financiranje Kickstarter napisali "kako je ovaj gadget odlično rješenje za sve zauzete roditelje koji jednostavno ne žele gubiti vrijeme te iskoristiti svaku njegovu minutu. Jer, ako i niste zauzeti poslom, zasigurno barem scrollate po fejsu ili odgovarate na poruke na Viberu, zar ne? Pa zašto to ne raditi iz najudobnijeg položaja koji ova naprava omogućuje?"

  Lijenost ili genijalnost?

  Mogli bi se složiti da ovaj gadget zaista jest odličan za sve roditelje preokupirane poslom koji su prisiljeni iskoristiti svaku minutu za nadoknađivanje propuštenog. No, kao i uvijek, postoje zagovornici i protivnici. Protivnici smatraju da je ovo loše rješenje te kritiziraju roditelje koji ga koriste ili ga bi koristili smatrajući ih lijenim i ne posvećenim roditeljskim zadatcima.

  Današnje roditeljstvo znatno je drugačije od onog prije 20-tak godina, a neki izumi su u međuvremenu postali opće prihvaćenim i smatrani su revolucionarnim, uz ponešto početnog zgražanja neistomišljenika. Hoće li i ovaj to postati ovisi o samim roditeljima koji odlučuju da li im ova spravica omogućavati bolje svakodnevno funkcioniranje i žongliranje između roditeljskih i poslovnih obaveza.

  Budućnost roditeljstva?

  Osim ovog, na tržištu se nedavno pojavilo još gadgeta koji izazivaju i oduševljenje, ali i podsmjehe. Kao primjerice "alarm koji se oglašava kada je puna pelena - The poop alarm" (ako vam ipak promakne "miris", onda će vam ova naprava dobro doći).

  Tekst se nastavlja ispod oglasa
  Budi najbolja verzija sebe.

  Tu je i "Origami stroller" za sve one koji nemaju minutu vremena za sklopiti kolica, pa pritiskom na gumbić kolica to obave umjesto njih.

  Aparat za adaptirano mlijeko. Jer zašto bi samo sebi iscijedili svježi napitak svako jutro putem aparata? Ovaj aparat koji u potpunosti izgledom podsjeća na aparat za kavu zove se "Baby brezza", dodavanjem formule izmiksa je s toplom vodom, temperature idealno pogođene za bebu. Jer tko će još grijati vodu i mućkati bočicu?

  Tekst se nastavlja ispod oglasa
  Budi najbolja verzija sebe.
  Budi najbolja verzija sebe.
  Pratite nas
  2023. Sva prava pridržana.