Budi najbolja verzija sebe.

Djeca pomažu djeci: "Zagrepčanke i dečki" još jednom pokazali veliko srce

Mali humanitarci Plesnog zbora Zagrepčanke i dečki opet su u akciji. Po ne znamo koji put pomažu potrebitima jer oni od malih nogu znaju da je važno pomagati drugima.

Budi najbolja verzija sebe.

Mali humanitarci Plesnog zbora Zagrepčanke i dečki opet su u akciji.. Ovaj put, udruzi Mali Zmaj za 3. roćkas Vile Rođendanke daruju što drugo nego – istoimenu pjesmu.

A tko je zapravo Vila Rođendanka i koja je njezina misija? Vila Rođendanka jedan je od brojnih projekata uz pomoć kojih humanitarna udruga Mali zmaj pomaže djeci i obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Glavna misija Vile je da pronađe donatore koji će malim korisnicima udruge pripremiti dar za njihov rođendan kako bi bar jednom godišnje dobili nešto lijepo, novo i kvalitetno u čemu će uživati i kako bi s prijateljima mogli proslaviti rođendan, objašnjava voditeljica udruge Petra Švelec te dodaje kako joj je posebno drago kada se djeca uključe i odluče pomoći svojim vršnjacima.

Budi najbolja verzija sebe.

Kako je došlo do ove hvalevrijedne suradnje objasnila nam je voditeljica Plesnog zbora Zagrepčanke i dečki Lana Marinović.

    Pjesma je mašta, pjesma je bajka! Tako je i ova pjesma o Vili Rođendanki rođena na jednoj probi kad nam je solistica Iva ispričala kako sa svojim bratom daruje na svoj rođendan posebnu prijateljicu iz Malog Zmaja kojoj je također rođendan na isti dan, objašnjava Marinović te dodaje da im je sve to bilo i više nego dovoljno da se rodi pjesma s pričom koja je zagolicala maštu svakog djeteta. Jer u ovoj pjesmi svi postaju Vile koje daruju, pomažu te žele promijeniti svijet.

Zabave, veselja i smijeha nije nedostajalo ni na snimanju pjesme i spota koje je bilo organizirano u Palači Dverce.

    Bio je to prekrasan dan u savršenoj Palači Dverce. Snimanje pjesme i spota bilo je čarobno! Birali smo lokacije koje su bajkovite, kao da smo u dječjoj priči u kojoj je sve moguće, ističe Marinović te dodaje da je bilo divno upoznati djecu s poviješću Zagreba i biti prekrasno ugošćen u kulturološkom objektu.

    Htjeli smo da Vila Rođendanka zapjeva i poleti daleko, jer pjesma to može, da se na taj način što više djece i roditelja uključi i podrži ovu divnu akciju, jer na djecu moramo misliti u svakom trenu, ističe Lana Marinović te dodaje da su djeca naša budućnost, ali prije svega naša sadašnjost.

Inače, udruga Mali zmaj u svojoj evidenciji trenutno broji preko 400 djece kojoj je potrebna naša pomoć kako bi imala što kvalitetnije i sretnije djetinjstvo.

Budi najbolja verzija sebe.
    U rad udruge mogu se ljudi uključiti volontirajući u skladištu, uredu, na igraonicama s djecom, prevozeći donacije i slično, darujući svoje slobodno vrijeme koliko i kada mogu, objašnjava Petra Švelec iz te dodaje da su im od donacija najpotrebnija hrana, kozmetika i pelene za bebe.

Djeca iz Plesnog zbora Zagrepčanke i dečki već su odavno pokazali da su im srca velika kao kuće, a na nama odraslima je da slijedimo njihov primjer. Jer sve se može kad se ruke slože!

[PROČITAJTE JOŠ: Upoznajte jedan sasvim poseban dječji zbor: Pjevaju srcem ali i rukama]

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.