Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

"San snova" za sve žene - čokolada koja ublažava menstrualne bolove!

Čokolada – u bilo kojem obliku – trenutno može popraviti i najgore raspoloženje.

cokolada_pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Čokolada – u bilo kojem obliku – trenutno može popraviti i najgore raspoloženje Najbolje to znaju žene koje za vrijeme PMS-a posežu za ovom slasticom koja se često nalazi i na listi „zabranjenih“ namirnica, pogotovo kada želimo izgubiti na težini.

Iako nam naša najdraža slastica definitivno može vratiti osmijeh na lice, uskoro bi trebala učiniti i mnogo više. Iz Švicarske dolazi vijest koja će zasigurno obradovati sve ljubiteljice čokoladnih slastica. Na tržište bi uskoro trebala krenuti čokolada koja ublažava menstrualne grčeve i bolove!

Čokolada kao rješenje za bolove

Iz Švicarske je prije nekoliko dana odjeknula bombastična vijest za žene koje svakog mjeseca muku muče s bolovima i snažnim grčevima. Čokolada koja ublažava menstrualne bolove više nije samo san. Švicarski proizvođač Frauenmont na tržište izbacuje čokoladu čiji je cilj smanjiti menstrualne bolove.

U čemu je njena tajna? Kreator Marc Widmer ističe kako čokolada sadrži 17 vrsti biljaka koje se mogu pronaći u švicarskim Alpama, uz 60 posto čokolade u jednom pakiranju. Widmer ističe kako se prilikom osmišljavanja ovog jedinstvenog proizvoda vodio samo pitanjem – kako ženama „one dane u mjesecu“ učiniti podnošljivijima?

Ova kombinacija slatke čokolade i alpskog bilja podiže razinu serotonina u tijelu. A upravo je ova kemijska tvar u tijelu zaslužna za podizanje raspoloženja, kao i olakšanje prilikom bolova ili stresa. Oni koji su ju već imali priliku kušati, tvrde kako dodatak alpskog bilja nimalo ne umanjuje njezinu slatkoću i čokoladni okus na koji smo navikli.

Dvostruki užitak

Čudotvorna čokolada, nažalost, još uvijek nije dostupna na tržištu, budući da je još preostalo nekoliko stadija razvoja proizvoda prije plasiranja. Međutim, već je zaokupila pažnju mnogih stručnjaka. Oni ističu kako i mala količina obične čokolade može poboljšati raspoloženje te na neko vrijeme ublažiti bolove koje osjećamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sama čokolada sadrži magnezij koji utječe na opuštanje mišića u tijelu i eliminaciju njihovih grčeva. Tamna čokolada sadrži i visok udio antioksidansa pod nazivom flavonoidi, koji također imaju niz pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo. Izgleda kako je i obična čokolada koju možemo pronaći na policama svakog dućana, jednako dobar početak u eliminaciji bolova i nelagode tijekom menstruacije.

Stoga bi ovakva čokolada, dodatno „pojačana“ ljekovitim alpskim travama, trebala zaista biti još učinkovitija! Kao i u svemu, i ovdje vrijedi zlatno pravilo umjerenosti, te će vam nekoliko kockica ove slastice biti i više nego dovoljno. No, novi proizvod samo će nam – ako ništa drugo - dati još jedan dobar razlog za uživanje u omiljenom slatkišu.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.