Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Žene, igrajte na pobjedu u poslu i životu

Odlučujete li se za siguran put ili ste spremni riskirati za svoju ideju?

Žene, igrajte na pobjedu u poslu i životu
Budi najbolja verzija sebe.

Jeste li već vidjeli da se ovo desilo ženi koju poznajete?
Jako se približi uspjehu – i tada okrene svoje interese u drugom pravcu.
Ima priliku “zasjati” na sastanku, ali to prepusti nekom drugom.
Date joj kompliment, kako je napravila izvrstan posao, a ona umjesto toga da sve zasluge svom timu.

Ima ideju od milijun dolara, ali se odluči za sigurniji put i dobije stalan posao, a realizirat će ideju “kasnije”.

Ovo su primjeri kako “igrati da ne izgubiš” i vrlo često su slaba točka poslovnih žena. Prije će izabrati sigurnu opciju, nego krenuti putem uspjeha, vođena svojim idejama.

Dok ovo djelomično može biti rezultat naše kulture, još uvijek imamo izbora. A taj izbor može biti “igram na pobjedu!”

Evo pet principa kako doći do stava “igram na pobjedu”:

1. Budi odlučna

U poslu postoje prilike koje su osjetljive na vrijeme, pa ako odugvolačiš donošenje odluke, možeš propustiti priliku. Od narudžbe za ručak do potpisivanja ugovora, do odabira savršene odjeće, trebaš naučiti vjerovati sebi i brzo donositi odluke. Počni sa odabirom ručka sutra. Donosi svoje odluke u manje od minute, pa ćeš moći više uživati u pauzi za ručak i razgovoru sa kolegama.

2. Živi sa željom za učenjem

Dio procesa učenja je prepoznavanje i priznavanje da nešto ne znaš. Budi otvorena za postavljanje pitanja i odbaci stav da trebaš biti ultimativni autoritet. Uživat ćeš u osjećaju da je u redu biti svoja.

3. Uči od mentora sa iskustvom

Uspješni ljudi nisu sami došli do uspjeha, iako ponekad mislimo da bi sve trebali učiniti sami. Potraži mentora i upijaj njegove savjete i vođenje. Nećeš ispasti manje sposobna jer si potražila pomoć. Kada potražiš pomoć kod mentora, pobuđuje “pobjedničke” misli.

4. Budi inventivna kod svakodnevnih aktivnosti

Žene su prirodno sposobne obavljati više zadataka istovremeno, zato težimo tome da budemo čim učinkovitije. Ali ono što tom talentu ponekad koristi je nedostatak fokusiranja. Dakle naučiti uravnotežiti fokus i obavljanje nekoliko zadataka istovremeno je ključ stava “igram za pobjedu”.

5. Pridruži se timu igrača koji razmišljaju na sličan način

U poznatoj knjizi "Razmišljaj i obogati se", od Napoleona Hilla, naglašava se moć upravljanja. Važno se uskladiti sa drugima koji su na razini kojoj težiš. Zato budi oprezna u druženju sa ljudima, organizacijama, pa čak i u tome što čitaš i gledaš! Pobrini se da budeš na istoj pobjedničkoj razini.
Učenje igranja za pobjedu je proces koji se može naučiti i vježbati na dnevnoj bazi. Izbaci sad odmah taj stav “igram da ne izgubim” i počni pobjeđivati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.