Budi najbolja verzija sebe.

Trema i strah od javnog nastupa

Strah od javnog nastupa jedan je od najčešćih strahova

Budi najbolja verzija sebe.

Gubite dah, srce vam ubrzano lupa, izgubljeni ste i teško se koncentrirate, te sumnjate u sebe? Sve su to simptomi treme i dio su primarne tjelesne reakcije na prijetnju.
Strah od javnog nastupa jedan je od najčešćih strahova odraslih stanovnika nekih zapadnih zemalja (primjerice SAD-a). Iako u Hrvatskoj neko temeljitije istraživanje još nije predstavljeno, vrlo je vjerojatno da su domaći podaci slični.

Strah, napetost i uzbuđenje koje osjećamo prije javnog nastupa svojstveni su svim ljudima. Samo te podražaje prihvaćamo na različite načine.
U podlozi treme nerijetko se krije sasvim normalan strah od osramoćenja, kritike ili negativne ocjene drugih. Ukoliko se po pitanju strahova ne učini ništa, krug treme se zatvara sa sniženim samopouzdanjem, sniženim osjećajem vlastite učinkovitosti te nezadovoljstvom općenito.

Imati tremu koja vam može uvelike utjecati na svakodnevni život i stvarati nevolje može biti prošlost. Trebate se samo naučiti nositi sa strahom, tremu prihvatit kao normalnu pojavu, a u određenom intenzitetu i potrebnu.

Budi najbolja verzija sebe.

Iako vam se ovakve situacije ponekad čine nesavladive, nudimo vam alternativu. U organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje ˝Sunce˝ možete proći Seminar za ovladavanje tremom i uspješan javni nastup  «BE (TREMA) FREE».
Seminar je otvoren za sve dobne skupine i sve koji želite pogledati tremi u oči.
Seminar će vas naučiti prepoznati simptome i fiziologiju treme, vježbati tehnike za opuštanje, savladati strah od publike te pružiti uvid u cijeli set samopouzdanih reakcija potrebnih za dobar nastup.

Seminar čine dva poludnevna edukacijska seta:
• Prvi edukacijski set omogućava razumijevanje treme i straha pred javni nastup i učenje temeljnih tehnika opuštanja i nošenja sa tremom
• Drugi edukacijski set omogućava usvajanje prezentacijskih vještina potrebnih za učinkovit javni nastup, usvajanje dodatnih tehnika opuštanja, samopouzdanih reakcija te vježbanje i analizu javnog nastupa

Termin održavanja:
25.11., 2.12. i 9.12.2009. u 17.30 sati (trajanje jedne radionice je 3 sata)

Voditeljica seminara:

Ana Karlović, prof.psiholog

Cijena:

Za učenike i studente: 390 kn (studentski status dokazuje se indeksom)
Za tvrtke i ustanove: 1350 kn
Za ostale: 590 kn

Osigurajte svoje mjesto pravovremenom prijavom i uplatom seminara.

Više informacija o seminaru na tel. 01 383 7873 ili pogledajte na web stranici:
www.ti-si-sunce.hr.
Detaljan program rada sudionici dobivaju u drugoj obavijesti koja slijedi nakon prijave i uplate seminara ili prvog dana seminara.

Za prijavu je potrebno poslati prijavnicu na e-mail: seminari@ti-si-sunce.hr ili na telefax.: 01 3837908. 

Budimo još snažniji i zadovoljniji! Ne prepuštajmo svoj život slučaju.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.