Budi najbolja verzija sebe.

Proglašene najbolje marketinške kampanje u Hrvatskoj

Effie Grand Prix dobila kampanja Žuja je zakon, a kampanja Boli me Pipi osvojila nagradu MIXX Best in show

Budi najbolja verzija sebe.

Na Danima komunikacija u Rovinju, prestižna nagrada Effie, dodijeljena je najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih tržišnih rezultata.

Ove godine dobitnik Grand Prixa i nositelj zlatne nagrade Croatia Effie 2018 su Zagrebačka pivovara, njihova primarna agencija BBDOZagreb, medijska agencija Universal McCann te agencije Degordian i Pragma komunikacije za kampanju Žuja je zakon (2015-2017) koja se natjecala u kategoriji dugoročna učinkovitost.

Zlatnu nagradu Croatia Effie 2018 iz Rovinja će ponijeti i Dalmacijavino Split te Imago reklamna agencija i agencija Jedinica i nula za kampanju Boli me Pipi; Zagrebačka pivovara, agencije BBDO Zagreb, Universal McCann, Degordian i Pragma komunikacije za kampanju Budi hrabar - počeši s razlogom te Mylan Hrvatska, agencije Señor, Advans i Centralna jedinica za kampanju Nemojte mučiti sami sebe.

Srebrnu nagradu osvojile su kampanje Mame i tate su zakon Zagrebačke pivovare i agencija BBDO Zagreb, Universal McCann i Degordian; Kako siješ tako ćeš i piti Heineken Hrvatska i agencije Bruketa&Žinić&Grey te Starcom/Publicis One.

Kampanje koje su ponijele brončanu nagradu su Iskon Casting, Iskona te agencije Señor, Pro Media Group, 404 i Centralna jedinica; kampanja Croatia je Hrvatska - Povijest pišemo sami Croatia osiguranja te agencija Bruketa&Žinić&Grey, Brigade i Millenium promocije; kampanja Pokućni internet, Tele2 i Imago reklamna agencija te Media Polis; kampanja Lansiranje Starog lisca - Kreni u lov i probudi u sebi Starog lisca Heinekena Hrvatska s agencijama Publicis i Starcom / Publicis One.

I ove godine zabilježen je porast broja prijava na Effie, natjecanje koje je poznato po tome da slavi učinkovitost marketinške komunikacije. Već devetu godinu nagrađuju se oglašivači i agencije koji su se svojim strateškim pristupom, kreativnom komunikacijom i realizacijom ideja posebno istaknuli u segmentu marketinških aktivnosti i postignutih tržišnih rezultata.

Proglašeni pobjednici natjecanja MIXX

Danas su proglašeni i pobjednici natjecanja MIXX koje je napravljeno po međunarodnoj licenci IAB-a, a nagrađuje najbolje digitalne kampanje. Best in show nagradu odnijela je kampanja Boli me Pipi Dalmacijavina i agencije Imago Ogilvy.

Uz Best in show dodijeljeno je sljedećih 10 nagrada: Brand Awareness, Cross media integration, Direct Response and Lead Generation, Best website, Best mobile app, Best branded content, Best media strategy, Best search, Best tech and innovation te Best social.

Zagrebačka pivovara i agencija 404 za kampanju Beck's - Scratch4Art osvojile su nagradu Brand Awareness. Cross media integration nagradu ponijeli su Croatia osiguranje i agencija Bruketa&Žinić&Grey za kampanju Croatia je Hrvatska - Povijest pišemo sami. Projekt Meandar, kampanja je klijenta Feal IN i M+ Agency, a iz Rovinja su ponijeli nagradu Direct Response and Lead Generation.

Vipnet.hr proglašen je najboljom stranicom te su nagradu Best website osvojile agencije web.burza i VIPnet. Nagrada Best branded content otišla je također u ruke VIPneta, ali i agencije Bruketa&Žinić&Grey za kampanju Vipme Nema da nema. VIPnet s agencijom Degordian za kampanju Vip YouTube Akademija osvojio je i nagradu Best social.

Klijent Sandoz i agencija Infinum zaslužili su nagradu Best mobile app za kampanju Terappia. Best media strategy osvojili su Coca-Cola Adria i agencija 404 za kampanju Shake&Take 2.0. Kampanja Searching Bike.hr in 2017 klijenta Sensus Grupa i agencije SeekandHit osvojila je nagradu Best search. Njuškalo i agencija Undabot za kampanju Foto-prepoznavanje osvojili su nagradu Best tech and innovation.

Organizatori natjecanja potvrdili su da je broj prijavitelja porastao za 15%. Sveukupno je pristiglo 78 prijava za 10 navedenih kategorija.  Ovogodišnje prijave na natjecanje MIXX Hrvatska preslika su tržišnih trendova i ulaganja u vlastite kanale komunikacije od web stranice do mobilnih aplikacija. Organizatori ističu kako je digitalni sadržaj, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, dosegao razinu da može samostalno, ali i kao dio integrirane komunikacije zaista ostvariti pomak u prodaji i na brand parametrima.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com


Petra Novosel Balaško

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.