Najbolji omjer cijene i kvalitete

Best Buy Award nagrade za proizvode i usluge

Podravka, poslovni časopis Lider, dnevne novine 24sata, Dukat, samo su neki od dobitnika prestižne Best Buy Award medalje, koju mogu nositi samo proizvodi i usluge vrhunske kvalitete i odlične cijene. Nagrade su dodijeljene na svečanosti u zagrebačkom trgovačkom centru City CenterOne, a certifikat su tvrtke zaslužile na temelju istraživanja agencije za istraživanje tržišta GfK. Best Buy Award će se dodjeljivati svake dvije godine. Medalja Best Buy Award dodijeljuje se proizvodu koji u svojoj kategoriji ponudi najveću kvalitetu za najnižu cijenu u odnosu na svoje konkurente. Glavnu ulogu u svemu imaju sami potrošači, oni odlučuju koji će proizvod ili usluga biti nominiran te tko će od nominiranih zaslužiti prestižnu medalju Best Buy Award.

Certifikat kao putokaz pri kupnji
Plavi znak na nekom proizvodu ili usluzi putokaz je potrošačima da on nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu. Taj certifikat označava proizvode i usluge, koji nude najveću vrijednost za novac "Best Buy Award" status mogu dobiti samo proizvodi i usluge koji su u posebnom istraživanju, provedenom od strane svjetskog centra za istraživanje tržišta – GfK, rangirani na samom vrhu ljestvice. Zaštićenu metodu istraživanja „Best Buy Award – DEEPMA“ razvila je tvrtka Axios i vodeća svjetska revizorska i konzultantska organizacija PricewaterhouseCoopers.Kod te metode istraživanja ne traži se da  potrošač kaže ono što mu je prvo na pameti,  već da promisli, te nakon pomnog razmišljanja, i po mogućnosti svojeg osobnog iskustva, kaže mišljenje. U Hrvatskoj je DEEPMA metoda prvi put korištena u siječnju 2010 godine, za potrebe "Best Buy Award" istraživanja kod kojeg su se mjerile preferencije i percepcija hrvatskih potrošača na bazi omjera kvalitete i cijene proizvoda i usluga.

Zašto Best Buy?
Zbog recesije kupci danas traže veću vrijednost za svoj novac. Potrošači sada u većoj mjeri pri konačnoj odluci o kupnji važu cijenu i kvalitetu onoga što se nudi. Taj omjer između dobre cijene i što veće kvalitete u recesijskom je razdoblju bitniji nego ikada prije. S Best Buy Award istraživanjem i certifikatom, osnovni je cilj potrošačima na hrvatskom tržištu omogućiti lako prepoznavanje onih proizvoda i usluga koji nude najbolju cijenu i istovremeno  vrhunsku kvalitetu.Best Buy Award je prvo priznanje u Hrvatskoj koje znanstvenom metodom utvrđuje i rangira proizvode i usluge na temelju njihove kvalitete, ali i cijene. Za proizvođače i davatelje usluga Best Buy Award je veliko priznanje, no, moraju znati da se Best Buy Award status ne može kupiti.Best Buy Award status može dobiti neka tvrtka samo ukoliko je njezin brand, proizvod ili usluga prepoznat u posebnom istraživanju agencije GfK kao onaj koji nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu.

(M.G.)

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.