Kako krenuti dalje nakon prekida prijateljstva?

Istraživanja pokazuju da prekid odnosa s najboljom prijateljicom može boljeti više od razvoda ili prekida ljubavne veze

Istraživanja su pokazala da prekid prijateljskog odnosa može biti isto bolan kao i razvod ili prekid s dugogodišnjim ljubavnim partnerom.

Naime, kada izgubimo najbolju prijateljicu, ženu s kojom smo bile neizmjerno bliske, teško je suočiti se sa svim tim emocijama.

Mi žene sklone smo sa svojim prijateljicama dijeliti sve svoje tajne, strahove i probleme pa prekid odnosa s dugogodišnjom prijateljicom može zaista biti šokantan. Kako otkrivaju psiholozi, za razliku od ljubavnog prekida kod kojeg postoje određeni obrasci i norme, kod prekida prijateljstva toga nema. Nejavljanje i udaljenost govore sami za sebe pa se u takvim situacijama osjećamo zbunjeno, pokušavajući shvatiti zašto je do toga došlo.

U tim je situacijama najvažnije pobrinuti se za sebe te si uzeti neko vrijeme kako bismo preboljeli prekid. Najprije moramo sebi dopustiti da osjetimo bol jer je to posve normalno pa čak i zdravo, kažu stručnjaci. Ako si nedavno prekinula odnose s najboljom prijateljicom, u nastavku ti otkrivamo nekoliko načina kako da preboliš taj prekid što brže i lakše.

Foto: Unsplash


1/6
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.