Dani komunikacija - vrhunska predavanja koja se ne propuštaju

Festival Dani komunikacija drugi dan svog trajanja, među ostalima, ugostio je voditelja kampanje američkog predsjednika i glas iza iPhonove aplikacije Siri

Najiščekivanije predavanje ovogodišnjeg festivala Dani komunikacija koji se održava u Rovinju od 12. do 15. travnja zasigurno je ono Brada Parscalea, voditelja kampanje američkog predsjednika Donalda J. Trumpa s kojim je počeo drugi dan festivala.

Kontroverzna kampanja koja se vodila 2016. godine još je uvijek predmet žustrih rasprava, a potaknula je brojne dileme o korištenju osobnih podataka koji su oglašivačima dostupni putem društvenih mreža, osobito Facebooka. Parscale je održao predavanje pod nazivom “The Future Of Data-Driven Advertising” u kojem je govorio o mogućnostima koje se pružaju s vještim upravljanjem podacima.

Ostatak dana nastavio se s izrazito zanimljivim i relevantnim sugovornicima, među kojima je bila Susan Bennet, glas iza iPhonove aplikacije Siri, Susan Credle, jedna od najmoćnijih žena marketinške industrije, Kodi Foster, potpredsjednik za podatkovne strategije šestog najvećeg medijskog konglomerata na svijetu, Viacoma, Mr. Bingo, vrhunski ilustrator i “troll for hire” kako ga je prozvao The Guardian te Morag Myerscough, koju je Design Week proglasio jednom od 10 najboljih dizajnerica u posljednjih 100 godina.

Osim vrhunskih, globalno poznatih predavača, održale su se radionice posebno namijenjene studentima Jesi li i ti medijski (ne)pismen?, Direct(ly) Digital, Botovi su ovdje da ti otmu posao!  te debata Krastavac ili dinje: spol/sex u oglasnoj industriji i panel diskusija  Uloga esporta i gaminga u marketingu kao sportu budućnosti.  Sudionici su mogli čuti i prezentacije finalista Effie natjecanja pod motom – Ideje koje rade.

Višestruko zastupljena bila je i aktualna tema o GDPR-u na seminaru pod nazivom GDPR kao razvojni mehanizam poslovanja. Također, u formatu Piva poslije programa, razgovaralo se o tome kako se oglašivači i agencije pripremaju na novu Uredbu, koji su planovi i koje se posljedice očekuju. Sudionici festivala imali su priliku čuti posebnu prezentaciju o kriznom komuniciranju, Lekcije o kriznoj komunikaciji iz nuklearnog reaktora, na primjeru krize izazvane financijskim krahom Agrokora.

Šesto izdanje festivala Dani komunikacija, središnjeg događanja industrije tržišnog komuniciranja, održava se u organizaciji HURA-e i IAB Hrvatska. Ove godine tema je sinergija tehnologije i kreativnosti, a festival će trajati tri dana i paralelno se održavati u tri dvorane u hotelu Lone u Rovinju.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com.

Petra Novosel Balaško

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.