Budi najbolja verzija sebe.

Blockchain – revolucionarna tehnologija koja će promijeniti svijet

Weekend Media Festival predstavlja najnovije tehnologije

Budi najbolja verzija sebe.

Od 22. do 25. rujna Weekend Media Festival neće biti samo mjesto predstavljanja zanimljivih govornika i gostiju, nego i platforma za predstavljanja najnovijih ideja. Jedna od takvih je i revolucionarna tehnologija „blockchain“ u koju danas banke i investitori najviše ulažu.

Možete li zamisliti svijet u kojem rodni list, vjenčani list ili svaki drugi dokument možete dobiti u bilo kojem trenutku, bilo gdje i to besplatno? Ili svijet u kojem novac prebacite prijatelju u Kanadu također besplatno? Ovaj svijet je moguć kroz blockchain tehnologiju koja iza sebe krije univerzalnu internetsku valutu „bitcoin“.  Iako je najpoznatija primjena blockchaina u valutama, mogućnosti koje njen razvoj pruža su daleko veće i imaju potencijal u potpunosti promijeniti svijet oko nas. Banke i razni fondovi već su investirali milijarde dolara u razvoj blockchaina.

Top 40 financijskih institucija trenutno ulaže mnogo u blockchain tehnologiju, jer omogućuje siguran i transparentan način praćenja vlasništva, ubrzava transakcije te smanjuje rizik od prevara. Iako još uvijek ne postoje jasni standardi u vezi blockchain tehnologije, u blockchain mrežu može se uključiti bilo tko s osobnim računalom ili male grupe poznatih entiteta koje odluče sudjelovati. Blockchain mehanizam ne poznaje granice, a sudionici mogu nesmetano komunicirati jedni s drugima.

Koje su mogućnosti blockchaina? Tko se bavi blockchainom? Kako on funckionira? I najvažnije, kako će to utjecati na vaš život? Sve to otkrit će nam ovaj zanimljivi panel koji predstavlja bitnu okosnicu 9. Weekend Media Festivala, najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Europi koji se organizira pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe u prekrasnom Rovinju.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.