Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
#ponosna

#ponosna: Rak u trudnoći i priča o pobjednicama Teni i Loti

Postoje neke priče i ljudi koji vas jednostavno obuzmu. Razmišljate o njima cijeli dan. Priča naše Tene je jedna od upravo takvih priča, Tena je naša #ponosna. Tena je žena koja nas iznimno inspirira

Tena Šnajder
Foto: Privatni album
Budi najbolja verzija sebe.

#ponosna

37-godišnja Tena Šnajder veganka je, zaljubljenica u jogu, aktivistica za prava životinja, ali se aktivno bori i za prava ljudi, a uz sve to stiže se i baviti humanitarnim radom. To bi bio kratki opis Tene. Na malo duži bih dodala i da je komparatist književnosti i profesorica filozofije, članica kazališne grupe Fasade s kojom je obišla europske alternativne kazališne festivale, ali i nastupala u nekim predstavama za djecu te da je čak pisala tekstove za lutkarske predstave, kao i filmske kritike za radio. Onaj najduži je da je uz sve to Tena ponosna, snažna, pametna žena koja ne odustaje od svojih nauma i zrači nevjerojatnom energijom kojom vas 'uhvati' u svoju mrežu samo kad je pogledate. A onaj najkraći, ali najvažniji, je da je Tena majka 8-godišnjeg Vilima i 15-mjesečne Lote.

shimmer fallback

Tena je i moja kolegica novinarka. Upoznala sam je na hodnicima RTL-a. Na prvu nismo previše razgovarale jer je svaka 'letjela' za svojim dnevnim zadacima i obvezama. Teško je taj osjećaj opisati nekome tko se nije našao u svakodnevnom pozitivnom 'ludilu' novinarskog posla. Misliš da nećeš prije roka stići završiti tu temu koju 'naganjaš', ali skoro uvijek na kraju uspiješ. I osjećaj je nevjerojatan.

No, zato kada sretneš nekoga na hodniku, nemaš previše vremena stati i ćaskati. Osim ako se ne sretnete u kantini u nevjerojatno dugom redu za kavu (kad je još bilo tih redova) i razmijenite par riječi prije nego svatko krene natrag do svog radnog mjesta s tim čudesnim toplim napitkom koji nam vraća energiju, barem na trenutak.

I u tim kratkim trenucima, kad sam prije više od dvije godine sretala Tenu, znala sam da je posebna. Smirena, pozitivna i jednostavno puna dobre energije, odskakala je od većine kolega.

shimmer fallback

Neko vrijeme je nisam viđala, a onda sam čula što se dogodilo. Iako prije nismo bile povezane, nekako se sve posložilo da počnemo raditi nešto zajedno. I tada sam zaista shvatila koliko je Tena snažna žena! Neke od stvari koje su nju zadesile (jer bilo ih je više), većinu nas bi dotukle. Tenu nisu. Tena je postala još snažnija. I uz sve to, i dalje je zadržala svoju vedrinu i pozitivan stav prema životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jako brzo mi je postalo jasno da Tena neće odustati, da neće dati da je karcinom pobijedi i da joj oduzme kćerkicu kojoj se dugo nadala. Ona to neće dopustiti.

shimmer fallback

I nije!

Zato ti Teninu inspirativnu priču donosimo u dva nastavka jer smatramo da je najbolje da sama vidiš i čuješ koliko je naša Tena posebna. A ako se slučajno i sama nalaziš u sličnoj situaciji, da znaš da nisi sama i da se i ti možeš boriti kao Tena.

Jer - Tena je naša #ponosna!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.