Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Izbjegni ih!

Pet najvećih pogrešaka koje mnoge vjenčane kume rade

Ako želiš biti vjenčana kuma za poželjeti, izbjegavaj sljedeće pogreške pod obavezno!

samantha-gades-EzDd5mfoqdg-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Biti vjenčana kuma posebna je i uzbudljiva uloga, ali i velik zadatak. No, kao i svaka uloga koja zahtijeva puno odgovornosti, može biti i teška.

Image
Iskaži se

Svaka mladenka bi te poželjela: 5 zlatnih pravila kako biti najbolja kuma na vjenčanju

Bez imalo sumnje, vjenčana kuma jedna je od najvažnijih članova svakog vjenčanja. Kao desna ruka mladenke, vjenčane kume imaju zadatak pružiti im veliku podršku na veliki dan, organizirati djevojačku večer, ali i biti glavna osoba u ostatku svadbene zabave.

shimmer fallback

Za buduće vjenčane kume i one koje ovaj zadatak čeka uskoro, izdvojile smo nekoliko uobičajenih pogrešaka koje se često događaju, a koje se mogu bez problema izbjegnuti.

Svakako imaj na umu sljedeće stvari jer mogu poremetiti tvoje dužnosti, ali imati i neke negativne posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Uskačeš u veliku ulogu bez puno razmišljanja

Iako je poziv da budeš vjenčana kuma uzbudljivo iskustvo, trebala bi dobro razmisliti o tome.

Osim glamura i zabave koji dolaze s ovom ulogom, zahtijevat će tvoje vrijeme i novac. Budi vjenčana kuma samo iz pravih razloga; poput činjenice da ti mladenka puno znači i da je važna osoba u tvom životu. Ako imaš druge motive koji nisu dovoljno jaki - pritisak i zahtjevi mogli bi te slomiti, a cijelo iskustvo učiniti lošim, kako za tebe, tako i za mladenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ne slušaš mladenku

Sjeti se da je dan njezin. Pritisak koji dolazi s planiranjem vjenčanja i drugih događaja vezanih uz vjenčanje može mnogo reći o mladenki. Između ostalog, može postati nervozna ili puno paničariti.

S druge strane, možda je puno tiša. U svakom slučaju, svakako čitaj između redaka i slušaj njezine zahtjeve. Nemoj biti još jedan razlog za njezine brige. Ipak je ovo jedan od najvažnijih dana u njezinom životu.

shimmer fallback

Trošiš previše novca

Lako je potrošiti više od planiranog budžeta kada planiraš vjenčanje, a to uključuje i vjenčanu kumu koja ima mnogo svojih obaveza. Svakako, važno je znati da uloga vjenčane kume košta, ponekad i više nego što možeš ili želiš izdvojiti.

Ono što možeš učiniti kako bi izbjegla nepotrebne troškove je iznajmljivanje svečane haljine ili pametna kupovina u high street trgovinama ili na sniženjima. Osim haljine, tu su i pokloni. Nemoj misliti da samo zato što si vjenčana kuma da trebaš potrošiti pravo bogatstvo niti bi se to od tebe trebalo očekivati. Budi snalažljiva i kreativna, posebno kad je u pitanju djevojačka večer. Malo Pinteresta, ideja s interneta i DIY projekti mogu učiniti čudesa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Misliš da tvoja uloga završava s vjenčanjem

Ovo je svakako jedna od najčešćih pogrešaka, pogotovo ako je iza tebe naporno radoblje u koje si uložila puno truda. Međutim, tvoja uloga ne završava s vjenčanjem. Mladenka će možda trebati, a svakako htjeti tvoju pomoć pri odabiru najboljih fotografija za svoj album ili nekih drugih sitnica poput toga gdje da odnese svoju vjenčanicu na kemijsko čišćenje, itd. Budi joj od pomoći i nakon svadbe!

shimmer fallback

Zaboravljaš na sitnice

Sitnice i potrepštine poput šminke, rezervnih cipela, ukosnice, maramica ili flastera mogu svakoga stresirati, a kamoli mladenku koja na dan vjenčanja ima sto briga i velik pritisak da sve prođe dobro. Dobra vjenčana kuma uvijek mora imati dodatni par očiju da pazi čak i na najsitnije detalje kako bi svima bilo zabavno i kako bi se mladenka mogla što više opustiti na svoj dan.

shimmer fallback

Ne pitaš za pomoć ili ju odbijaš

Dok vjenčana kuma mora preuzeti puno stvari na sebe kako bi pomogla mladenki tijekom planiranja vjenčanja, djevojačke večeri i samog procesa vjenčanja, potpuno je u redu i sama zatražiti pomoć. Nisi Wonder Woman i naravno da želiš biti velika podrška, ali normalno je da te plaše zadaci i očekivanja koji su pred tobom.

Ponekad vjenčane kume zaborave da mogu i trebaju tražiti pomoć. Nije uvijek lako ni jednostavno, pogotovo ako imaš posla s neodlučnom mladenkom. Zatraži pomoć od drugih prijateljica i poznanica koje su to već prošle, a ako nemaš koga pitati, društvene mreže i blogovi mogu imati korisne informacije. Također možeš biti u kontaktu s drugim članovima svatova, djeverušama, prijateljima i obitelji mladenaca i dati im zadatke koji idu u prilog njihovim snagama, a rasterećuju tebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.