Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Izašla je prva Barbie lutka s Downovim sindromom i svi su oduševljeni

Barbie lutka nekad je bila stereotipna plavuša sa savršenim i posve nerealnim proporcijama, no danas tvrtka koja proizvodi ove megapopularne lutke kaže kako je vrijeme za promjene, ali i da sva djeca mogu vidjeti sebe kao Barbie.

Budi najbolja verzija sebe.

Od lutke nerealnih proporcija i stereotipne plavuše došlo je vrijeme za Barbiku koja razbija predrasude. Od lani se tako mogu kupiti Barbie lutke u invalidskim kolicima, sa slušnim aparatićem, ali i s protezom na nozi.

"Sva se djeca moraju moći vidjeti kao Barbie", kažu proizvođači lutaka. Upravo zato je Mattel, tvrtka koja godinama proizvodi ovu megapopularnu lutku uz koju su odrastale brojne generacije, odlučila napraviti i Barbie s Downovim sindromom koja je izazvala oduševljenje.

shimmer fallback

Nova Barbie nosi cvjetnu haljinu s puf rukavima u plavoj i žutoj boji, koje su povezane s podizanjem svjesnosti o Downovom sindromu. Upečatljiva je i ogrlica s tri ševrona, a koji simboliziraju tri kopije 21. kromosoma.

Detalje o novoj Barbie, ali i reakcije kako djece s Downovim sindromom, ali i ljudi iz naših udruge, pogledaj u videu prilogu iz RTL Direkta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.