Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pet fitness lekcija

Vježbanje ljeti? Da, moguće je! Suzana Štimac nam je objasnila i kako

Bez milosti, ali s rezultatima - njezina je mantra. Bilo da radi na snazi ili izdržaju, Suzana Štimac poznatija kao SuzanaMojTrener prilično je jasna u prioritetima - glavni je konstantna fizička aktivnost koja na kraju krajeva utječe i na psihičku.

IMG_3686.JPG
Foto: Nika Vojvodić
Budi najbolja verzija sebe.

Dovoljan je samo jedan scroll po njezinom Instagram profilu koji broji više od 20 tisuća pratitelja da shvatite kako ova trenerica doista živi za sport i fitness, a kao drugo da ima pravu vojsku obožavatelja koji je prate u stopu. Zaslužna je za savršene linije brojnih Hrvatica, no prije svega - ona je predana majka i prava žena lavica koja je podigla na noge dvije kćeri koje s njom u dnevne obveze kreću vrlo rano! Bude se u 4:20 ujutro! 

Image

Nova gošća 'Ženske strane s Marijom Pajić' je fitness trenerica i samohrana majka Suzana Štimac

I dok jedni jutro počinju s vrućom bučnicom, ova dama zna da je bućicama mjesto samo u rukama! Svojom je predanošću poslu od ranog jutra do mraka, čak i za vrijeme lockdowna, intenzivnim treninzima te svakodnevnim motiviranjem svojih vježbača da treniraju i paze na prehranu putem društvenih mreža, napravila pravu malu revoluciju u domaćem fitness svijetu. Nedavno je pokrenula i online izazov od pet tjedana koji je vrlo brzo postao popularan u svim krajevima Lijepe naše, no ona ne miruje pa je smislila i ljetni izazov - savršen da tijekom godišnjih odmora ne zaboravite na važnost fizičke aktivnosti! 

shimmer fallback

1. POKRENITE SE!

Cilj svakog trenera je motivirati ljude da se pokrenu, da im trening uđe u dnevnu rutinu, da osjete dobar osjećaj nakon treninga i nadati se da će nastaviti trenirati, a ne da ljeto dočekaju spremni pa nakon ljeta opet počnu sa starim navikama. Zahvaljujući Suzaninim online treninzima, ljudi se osjećaju kao da su u dvorani, ponese ih atmosfera i probijaju svoje granice. Treninzi su namijenjeni svima koji žele promijeniti životne navike, za sve one koji žele da im trening postane dio dnevne rutine, kao i da se dobro osjećaju u svome tijelu. Da, ležanje je divno, ali u ograničenim količinama. Pokrenite se čim prije i napravite nešto dobro za sebe!

2. PRIHVATITE LJETNI IZAZOV I BUDITE AKTIVNI!

Trening ne prestaje s godišnjim odmorom! Izazovite sami sebe tijekom ležanja na plaži i ispijanja koktela te odradite deset treninga od svega 15 minuta koji su osmišljeni kao dio SMT ljetnog izazova! Prijave su online, a program počinje 1. kolovoza i i prijaviti se možete sve do 1.rujna. Dosadašnje iskustvo vježbača koji su se odvažili na Suzanine izazove pokazao je iznimne rezultate, pogotovo s obzirom na to da su zahvaljujući SMT-u imali pristup i psihologu i nutricionistu jer mnogima najteže pada što jesti tijekom ljetnih dana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

3. JEDITE ZDRAVO I BALANSIRANO!

Na hranu trebate početi gledati kao na kvalitetne cipele ili torbe. Radije jesti manje, ali kvalitetnije. Kada je riječ o prehrani s kojom je dobro održavati mišićnu masu, onda su to proteini. Proteini hrane mišić i bez njih ako želimo lijepo i zdravo izgledati, ne možemo. Bazirajte prehranu je na zelenom lisnatom povrću i proteinima, a izbjegavajte loše ugljikohidrate te naravno ne zaboravite popiti barem 2 litre vode dnevno. Ljeto je idealno godišnje doba koje sa sobom nosi more, voće i povrće stoga šarenilo na tanjuru je vrlo jednostavno ostvariti. 

4. UDVOJE JE BOLJE!

Nagovorite partnera, partnericu, prijatelja ili prijateljicu, mamu ili baku, dedu ili tatu. Svaka fizička aktivnost je dobra, a kada traje 15 minuta dobra je i za sve dobne skupine. Ne samo da ćete dovesti tijelo u bolju formu, već ćete se osjećati bolje i naučit ćete neke nove vježbe. Kada skupa ulazite u izazov, sve postaje lakše a motivacija samo raste. Uostalom, ne postoji bolji način za rješavanje stresa do dobre tjelovježbe a i poslovica kaže: Prijatelji koji vježbaju zajedno, ostaju zajedno! Sve je bolje od ležanja na kauču!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

5. PROVODITE SLOBODNO VRIJEME NA OTVORENOM!

Svakako kroz tjedan previše vremena provodimo u zatvorenom, tako da vikende iskoristite za hodanje, planinarenje, bilo kakvu aktivnost na otvorenom koja nam daje puno benefita, od D vitamina koji nam je potreban za dobar imunitet do boljeg raspoloženja. Balans je najbitniji u svemu, nije loše ni uzet vikend za provesti ga u krevetu, ali opet naći balans. Najgore od svega je ležat, prejedat se i razmišljat kako je sve loše i kako ništa ne valja. Dovoljan je samo jedan klik da se trgnete i pokrenete. Doslovno!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.