Stvari o kojima sami sebi svakodnevno lažemo

Jeste li ikada sami sebi nešto obećali i ne ispunili?

Svaki dan ima 24 sata, a neki su ponekad lošiji od drugih. U tim danima postoje stvari koje radite i kojima sami sebe tješite da zapravo i nije toliko "loše" ili stalno iznova radite nešto za što unaprijed znate da nije dobro i da ne funkcionira. Jeste li ikada uhvatili sami sebe da si konstantno iznova govorite neke stvari koje baš i nisu istinite? Svaka čast onome tko to ne radi, međutim, činjenica je da takvih ima jako malo. Male slatke laži koje si svakodnevno govorimo su možda sasvim bezazlene, ali zašto se uvijek iznova ponavljaju?


Novac

Primjerice... Čekate plaću i niste sigurni koliko točno novaca imate na svom bankovnom računu? Priznajte da se uvijek barem malo nadate tome da imate više nego što mislite. Druga je stvar što se vrlo često razočarate u tome, ali možda ponekad i razveselite. Ipak, kada se radi o novcu, svi bismo bili najsretniji da ga imamo što više.

Budilica

Jeste li osoba koja ustaje na prvi zvuk budilice ili ipak odgađate ustajanje do kad ide? I obećate li svaki put sami sebi da to više nećete raditi, a opet iznova napravite? Da, lažete sami sebi. Time što odgađate alarm i po pola sata ne znači da će vaš radni dan trajati kraće. Samo će vas natjerati na to da požurite s tuširanjem, oblačenjem, kavom, doručkom ili bilo čime što radite prije posla. Ako se i ne možete kontrolirati da ustajete točno kada budilica zazvoni, pokušajte postepeno smanjivati odgađanje ustajanja.

"Od ponedjeljka idem na dijetu"

Koliko puta ste to rekli sami sebi? I koliko puta prekršili isto? Ova laž je jedna od najčešćih koje kažemo sami sebi. I priznajte, koliko puta ste održali to obećanje? Obično sve ostane na planovima, a samo pravi karakteri uspiju održati ovo obećanje od prve. Tako da, tješite se time da niste jedini koji se zavarate da "od ponedjeljka idete na dijetu". I uostalom, zašto baš ponedjeljak? Ako želite na dijetu, to može biti bilo koji dan u tjednu.

Morate popiti više od dvije/tri kave dnevno da funkcionirate normalno

Jeste li sigurni da zaista morate popiti toliko kave? Ili je sve to samo stvar navike? Kofein je dobar, ali u granicama. Ako ga pijete previše kroz dan, zapravo ni ne djeluje na način na koji bi trebao djelovati. Sve je stvar percepcije u glavi. Biljni čajevi ili voda ponekad su najbolji izbor ako već morate nešto popiti, a za kavu striktno odredite koliko ćete ih popiti na dan i toga se držite.

"Oprat ću sutra kosu, nije toliko masna"

Vjerujte, jest. Ako imate kosu na kojoj se baš vidi da nije oprana, nemojte čekati još dan duže da je operete. Iako vi mislite da se ne to vidi, zapravo tješite sami sebe. Vidi se, a drugi to pogotovo vide. Shvaćamo da vam se možda neda ili niste raspoloženi za pranje i sušenje kose, ali, još više ćete biti u takvom raspoloženju sljedeći dan kada nećete moći napraviti apsolutno ništa u vezi toga. Zato, nemojte si više dopustiti da se uopće dovedete u takvu situaciju.

"Više ne pijem"

Bili ste vani i malo se odužilo i zalomilo, a vi ste se zakleli da za vas više nema alkohola od sad nadalje? Da, niste jedini. Obično takva obećanja potraju do sljedećeg izlaska, kada se možda opet ponovi isti scenarij s istim obećanjem. Koje je rješenje za ovo? Ne znamo ni mi. Ali znamo da vas sigurno ima puno koji ste si barem jednom obećali nešto takvo.

Izvor: womanshealthmag.com
Foto: Photoxpress.com

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.