Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Mjesečni horoskop za ožujak : Napokon nam stiže mirnije razdoblje

Vrijeme je za mjesečni horoskop za ožujak 2021. Nakon naporna i izazovna prva dva mjeseca 2021, ožujak nam donosi mirnije tonove i otvara prilike za napredak

Horoskop
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Napokon! Nakon naporna i izazovna prva dva mjeseca ove godine, ožujak nam donosi mirnije tonove i otvara prilike za napredak, koliko je moguće u ovim okolnostima. Pomalo se svi prilagođavamo, a jedino čega se trebamo čuvati u buđenju idealizma su nerealni planovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

OVAN

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećamo napet odnos Saturna i Urana iz veljače, ali potom osjećaš dolazak uzbudljivijeg perioda. U ožujku (20.) započinje tvoje razdoblje!

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom tvog vladara Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, kako ne bi djelovala preagresivno.

Posebno je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se odnosi na tvoju psihološku spremnost. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se prepustiti sanjarenju, maštanju ili uživanju s voljenom osobom, dok dijelite iste ideale. Nastoj barem jednu nogu zadržati na zemlji. Energija ti je do 20. na nešto nižoj razini, pa nije loše da napuniš baterije u miru. Imat ćeš zanimljive snove, stoga nastoj intuitivno prepoznati duboke poruke.

Sunce ulazi u tvoj znak (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi, kao i tvoja energija. Kreni hrabro i smjelo, a istovremeni ulazak Venere čini te posebno ljupkom, privlačnom i zavodljivo. Sjajiš posebnim šarmom, što nikome neće promaći; te vibracije traju do kraja mjeseca. Samo pripazi na komunikacije kako ne bi ušla u svađe; čuvaj se i unutarnje napetosti jer se mogu probuditi i neke stare (psihološke) rane u vrijeme Punog Mjeseca (28)., a vjerojatno je riječ o partnerskim odnosima.

Mjesečni aspekti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Proljeće je tvoje doba, iako ćeš do 20. još puniti svoje baterije, dok analiziraš što si sve ostvarila u proteklih godinu dana. Planiraj nove korake i postavi jasne, realne ciljeve. Dobro je ako si napravila malu distancu od vanjskih zbivanja i posvetila se autoanalizi, ali ne prepuštaj se previše maštanju; radije prepoznaj skrivene poruke i znakove, na primjer – u snovima.

Tvoj energični vladar Mars te navodi na aktivno razmišljanje (od 4.), pa si zauzeta pisanjem mailova, telefonskim razgovorima i smišljanjem novih ideja. Odmah se bacaš konkretno ih organizirati (21.-23.), pa sve predstavi okolini kao pravi lider. Ipak, pazi da budeš jasna u prezentaciji, jer drugi ne mogu vidjeti što ti je u glavi, stoga je važno biti artikulirana (23.-24.). Ta zadnja dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa je važno iskoristiti sve pružene prilike.

Venerin kontakt s Uranom može imati veze s nekom idejom oko novca, no ima i seksualne konotacije, možda sa skrivenim predznakom, a sve dolazi iznenada (3.-4.) ili je riječ o poklonu od osobe s kojom imaš tajni odnos. Sunce i Venera se spajaju s Neptunom u zoni tajni (10., 13.), što dodatno govori o posebnim emocijama ili kontaktu s tvojom podsvijesti. Svima se pridružuje i Mjesec (13.), pa se u dobrom raspoloženju prepuštaš idealističkom maštanju ili idiličnim ljubavnim zagrljajima. Bilo bi dobro ipak zadržati osjećaj za realnost. Posebnu strast, seksualnu ili u poslovnim ambicijama, pokazuješ od 16. do 19.

Energija ti se vraća 20., kad Sunce uđe u Ovna, pa proljeće pokreće i tvoje životne sokove. Venerin istovremeni ulazak govori da ćeš to činiti s puno šarma i utjecaja na druge, a dobre novčane ideje ti odmah padaju na pamet: iskoristi sve bez odgađanja. Sunce i Venera zajedno plove tvojim znakom do kraja mjeseca, pa si sjajno raspoložena i svi žele imati komadić tako vesele osobe pored sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pun Mjesec (28.) skreće pažnju na potrebe partnera, nakon što si u prethodna dva tjedna zadovoljavala svoje želje; prilagodi malo svoj ego. Možda trebaš donijeti neku odluku o svojoj vezi. Nastoj dobro vidjeti što se zbiva oko 30., jer se činjenice ne vide sasvim jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične okolnosti kad je riječ o ostvarenju nekog osobnog cilja (31.), jer si uložila puno discipline i povukla prave poteze. Možda ti pomaže neki ozbiljan prijatelj.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

BIK

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače na profesionalnom planu, ali potom stiže dolazak uzbudljivijeg perioda.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti prihodima i troškovima.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se odnosi na planove, ciljeve, društvene aktivnosti i odnose s prijateljima. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se prepustiti sanjarenju, maštanju ili uživanju s dragim ljudima ili idealistički stvaraš novi plan. Nastoj ostati u sferi realnog, no time ne trebaš zatomiti svoj kreativni izraz.

Sunce ulazi u zonu izolacije (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi, ali tebi je to period nešto niže razine energije. Povuci se malo i analiziraj što si napravila u proteklih godinu dana. I tvoja Venera je tu, čime podiže unutarnje raspoloženje ili se prepuštaš zagrljajima (možda u tajnoj vezi?) daleko od svačijih pogleda. Samo pripazi na troškove; čuvaj se i unutarnje napetosti jer se mogu probuditi i neke stare rane u vrijeme Punog Mjeseca (28)., a vjerojatno je riječ o odnosima s prijateljem ili neostvarenom cilju.


Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna nastoj obaviti što više, dok ti u tomu pomaže grupa planeta u Ribama. Ciljeve postavi uz korištenje maštovitosti, ali bez pretjerivanja u idealizmu. Tvoja Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku (4.), a možda je riječ i o nekoj iznenadnoj privlačnosti prema osobi iz društvenog kruga. Druženje s dragim ljudima ti je nedostajalo, pa možete pokazati koliko jedni drugima značite. Novi cilj i kreativni zamah kreće u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec pomaže idealizam i želju za pomaganjem.

Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni prihoda i troškova, a moglo bi biti i jednog i drugog. Potrudi se naći nove izvore zarade, ali nastoj riješiti i postojeće račune. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima na poslu postavljaš prihode na zdrave noge, a tome vjerojatno pridonosi popuštanje mjera zbog pandemije. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš organizirati svoje financije. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., jer tada treba više napora za vidjeti jasnu sliku. Ta zadnja dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi.

Sunce i tvoja Venera se spajaju s Neptunom u zoni ciljeva i prijateljstva (10., 13.), što dodatno govori o sreći i dobrim emocijama pri kontaktu s dragim osobama ili s puno ideala postavljaš novi plan, o čemu govori Mladi Mjesec (13.). Netko iz društvenog kruga možda želi dijeliti i nešto više s tobom! Posebnu strast, seksualnu ili u planiranju životne vizije, pokazuješ od 16. do 19.

Od 20., Sunce je u zoni izolacije pa ti je energija na nešto nižoj razini. Sada se malo povuci i analiziraj sve učinjeno u proteklih godinu dana, te pripremaj sljedeće korake na temelju dobro postavljenog plana. Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa možeš uživati u vremenu koje posvećuješ svojim unutarnjim potrebama. Možda je i tu prisutna neka posebna osoba ili je riječ o skrivenom odnosu.

Pun Mjesec (28.) traži da se posvetiš i stanju svog tijela, ne samo duha. Neki prijatelj traži tvoj savjet (ili obrnuto) oko 30., ali činjenice se ne vide sasvim jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične okolnosti kad je riječ o ostvarenju nekog poslovnog projekta (31.), jer si uložila puno discipline i povukla prave poteze. Od 20.4. možeš krenuti sasvim osobnim ciljevima u novi godišnji ciklus.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama obrazovanja i putovanja, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti svom nastupu prema okolini.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se odnosi na karijeru i profesionalne aktivnosti. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se prepustiti sanjarenju, maštanju ili idealistički stvaraš novi poslovni plan. Nastoj ostati u sferi realnog, no pokaži svu svoju kreativnost, te iskoristi naklonost nadređenih.

Sunce ulazi u zonu planova, ciljeva, društvenih aktivnosti i prijatelja (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi, a tebi su toliko nedostajali izlasci da jedva čekaš vidjeti drage ljude. Radi na planiranju, a Venera će unijeti vedro raspoloženje u druženju s istomišljenicima; mogao bi ti se i svidjeti netko iz kruga poznanika! U vrijeme Punog Mjeseca (28)., nađi ravnotežu između izlazaka i ljubavnih potreba ili kreativnih obaveza.


Mjesečni aspekti

Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni identiteta i osobnosti, što te čini veoma energičnom, željnom uspjeha i ostvarivanja želja. Pokazuješ svoju hrabru stranu, možda jer želiš iskoristiti blago popuštanje mjera izolacije. Krećeš sa svojim projektima, a u prva tri tjedna nastoj obaviti što više, dok ti u tomu pomaže grupa planeta u Ribama, što je tvoja zona profesionalnih aktivnosti i karijere. Sunce i Venera se spajaju s Neptunom (10., 13.), što govori o podršci nadređenih, te djelovanju na osnovi svojih idealističkih uvjerenja, a Mladi Mjesec (13.) označava početak nove poslovne faze. Ostani ipak dovoljno realna u postavljenim ciljevima. Koristi svoje dobre ideje, možda i neke koje ti dolaze iz podsvijesti ili u razmišljanju nasamo. Svoje dugoročne ciljeve si očito dobro i organizirano postavila (21.-23.), kad poslove vezane uz strane zemlje, obrazovanje ili pravo koristiš za napredovanje u široj životnoj viziji.

Tvoj misaoni vladar Merkur je od 16. u zoni karijere pa ti pomaže u planiranju. Od 20., Sunce je u zoni ciljeva, želja te društvenih aktivnosti i prijatelja. Sada se posveti izlascima (koliko je to moguće), uživanju u druženjima, ali i ostvarenju zacrtanog. Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa možeš ostvariti puno toga, a možda ti se i netko svidi među poznanicima. Pokaži da znaš donijeti pravilnu poslovnu odluku i kad si pod nešto većim mentalnim pritiskom (23.-24.). Posebnu strast, seksualnu ili u financijskim poslovima, pokazuješ od 16. do 19.

Pun Mjesec (28.) traži da zadovoljiš ljubavne potrebe ili partner želi da se posvetiš i njemu, a ne samo prijateljima; neki kreativni projekt možda doživljava kulminaciju. Trebaš donijeti neku odluku u vezi posla i svojih ideala oko 30., ali činjenice se ne vide sasvim jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične okolnosti kad je riječ o ostvarenju nekog posla vezanog uz strane zemlje (ili je u pitanju obrazovanje) oko 31., jer si uložila puno discipline i povukla prave poteze. Drži svoj idealizam pod kontrolom ovaj mjesec i pokaži kako znaš držati sve konce u svojim rukama. Iako si više okrenuta karijeri, neka iznenadna ljubavna prilika ti se može pružiti oko 3.-4.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RAK

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temi financijskih obaveza, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti kontroli nagomilanih frustracija, zbog kojih bi mogla reći nešto što ne možeš povući.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se odnosi na obrazovanje, putovanje, strane zemlje, pravne poslove i životnu viziju. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se prepustiti sanjarenju, maštanju ili zaista odlaziš na putovanje, možda s partnerom. Nastoj ostati u sferi realnog, no imaš pravo ugoditi si malo.

Sunce ulazi u zonu profesionalnih napora (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš posao u fokus. I Venera je tu, čime imaš naklonost i podršku pretpostavljenih. Samo se čuvaj unutarnje napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28); uspostavi ravnotežu između obaveza na poslu i kod kuće.


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na tvoju širu životnu perspektivu, obrazovanje ili poslove sa stranim zemljama ili izdavaštvom. Ciljeve postavi uz korištenje maštovitosti, ali bez pretjerivanja u idealizmu. Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku (4.), a možda je riječ i o nekoj iznenadnoj privlačnosti prema osobi iz društvenog kruga. Druženje s dragim ljudima ti je nedostajalo, pa možete pokazati koliko jedni drugima značite. Novi ciklus dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec pomaže idealizam i želju za avanturom i novim horizontima. Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom) govori o sreći i dobroj atmosferi u kontaktima s inozemstvom ili osobama iz obrazovanja.

Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni unutarnje psihologije i skrivenog, što baš i nije njegova najbolja pozicija. Nastoj držati frustracije pod kontrolom ili radi na odbacivanju svega što ti predstavlja psihološki teret. U danima 21.-23., sjajnim organizacijskim sposobnostima dovodiš obveze u red. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš organizirati svoje financije pa ćeš biti mirnija. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., jer te neka vijest može oneraspoložiti. Ta zadnja dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Posebnu strast u partnerskim odnosima pokazuješ od 16. do 19.

Od 20., Sunce ulazi u polje profesionalnih aktivnosti i karijere. Fokus se prebacuje na tvoje ambicije i postignuća: Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa možeš uživati u podršci nadređenih i povoljnim okolnostima.

Pun Mjesec (28.) traži da se posvetiš i domu i članovima obitelji i uspostaviš ravnotežu u odnosu na profesionalne obaveze. Možda bi željela na put oko 30., ali činjenice se ne vide sasvim jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične financijske okolnosti kad je riječ o ostvarenju nekog poslovnog projekta (31.), jer si uložila puno discipline i povukla prave poteze.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama najvažnijih odnosa i situacije na poslu, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti odnosima s prijateljima i aktivnom radu na ostvarenju ciljeva.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se odnosi na ono što dijeliš s partnerom (emocionalna potpora, intimni odnosi, resursi). S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se prepustiti idiličnom spajanju i romantici. Nastoj ostati u sferi realnog, no imaš pravo ugoditi si malo.

Sunce ulazi u zonu obrazovanja, stranih zemalja i pravnih poslova (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I Venera je tu, pa s partnerom dijeliš istu viziju. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na tvoje intimne potrebe, emocionalnu potporu i sve što dijeliš s partnerom, a to mogu biti i opipljivi resursi. Prisutna je slatka strast i želja za idiličnim spajanjem i uživanjem u zagrljajima. Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku (4.), pa možeš imati i konkretne financijske koristi od dobrih profesionalnih napora. Novi ciklus dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec pomaže idealizam i kroz  duboko prožimanje s najvažnijim partnerom. Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom) govori o sreći i dobroj atmosferi u financijskom planiranju ili zbližavanju kroz emocionalno ispunjenje.

Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni društvenih aktivnosti, pa ćeš više izlaziti, družiti se s istomišljenicima, prijateljima, ali i raditi na ostvarenju najvažnijih ciljeva. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima i uz pomoć ozbiljnog partnera (možda poslovnog) uspijevaš, uz veliki trud, sve postaviti na dobre temelje. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš organizirati svoje financije pa ćeš biti mirnija. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., jer neka vijest može izazvati privremeni poremećaj. Ta zadnja dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Posebnu snažnu strast u radnim ambicijama ili intimnim odnosima pokazuješ od 16. do 19.

Od 20., Sunce ulazi u polje stranih zemalja, obrazovanja i dugoročne životne vizije. Fokus se prebacuje na širenje horizonata: Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa možda imaš uspješne kontakte s inozemstvom, odlaziš na neki put ili nastavljaš s akademskom naobrazbom.

Pun Mjesec (28.) traži od tebe donošenje neke važne odluke ili je u pitanju odnos s bliskom rodbinom. Neka financijska tema traži tvoju pažnju oko 30., ali činjenice se ne vide sasvim jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti u vezi glavnog partnerskog saveza (31.), nakon što si povukla prave poteze.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama radnih obaveza (ili zdravlja), ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti profesionalnim obavezama: pokaži svima svoje jedinstvene sposobnosti.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju partnerstva. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se prepustiti idiličnom spajanju i romantici. Kakav divan planetarni događaj za tebe! Nastoj barem mrvicu ostati u sferi realnog, no imaš pravo uživati u najljepšim emocijama.

Sunce ulazi u zonu emocionalnog dijeljenja i intimnih odnosa (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus (možda i financijske obaveze). I Venera je tu, a ona zaslađuje fizičke strasti. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare (novčane?) frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Kakav mjesec za ljubav! Bez obzira jesi li slobodna ili u ozbiljnoj vezi, ožujak će biti poseban u ovoj godini: prva tri tjedna grupa planeta u Ribama (tvoja zona partnerstva), stavlja naglasak na zadovoljenje tvojih ideala kad je riječ o ljubavnom odnosu. Već 4., Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku, što može ukazivati na uzbudljiv odnos s nekim iz inozemstva ili osobom drugačijeg kulturnog porijekla. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove faze u dosadašnjem odnosu ili početak nove veze, koja budi tvoje najviše ideale, dok dijelite iste poglede i razmišljanje. Spoj Sunca i ljubavne Venere s pjesničkim Neptunom (i emotivnim Mjesecom), govori kako ploviš među oblacima u idiličnom maštanju koje ne ostavlja puno mjesta za realnost. Posebnu strast u ljubavnom odnosu, kroz snažnu seksualnost, pokazuješ od 16. do 19.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), čime naglašava tvoj profesionalni život: želiš pokazati i na ovom frontu za što si sposobna. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima i velikim trudom, uspijevaš ostvariti sjajan, dugoročni napredak. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš koristiti svoje talente. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., jer komunikacija s važnom osobom (šefom?) može izazvati tenzije. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Tvoj Merkur se već 16. pridružio planetima u Ribama, pa puno vremena provodiš komunicirajući sa svojim izabranikom (naročito ako živi u drugoj zemlji).

Od 20., Sunce se nalazi u polju dijeljenih financija, obveza, kredita, dugova, najma i ulaganja. Fokus se prebacuje na upravljanje resursima, ali to je i astrološka kuća emocionalnog dijeljenja i intimnih odnosa: Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa odnos čine posebno slatkim.

Pun Mjesec (28.) traži od tebe posvećivanje pažnje prihodima i troškovima, znači – još jednom naglašava financijska pitanja, ovaj put osobna. Romantični razgovori s dragom osobom posebno su prisutni oko 30., ali činjenice se ne vide sasvim jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti u vezi posla i financija (31.), nakon što si povukla prave poteze.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama ljubavi, kreativnih napora i financijskih obaveza, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti svojoj dugoročnoj viziji, poslovima sa stranim zemljama i obrazovanju.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju svakodnevnog rada i zdravlja. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, vjerojatno ćeš se pokazati koliko si maštovita i kreativna; kad su u pitanju hrana i piće, čuvaj se pretjeranog hedonizma. Nastoj barem mrvicu ostati u disciplinirana i organizirana, bez pretjeranog idealizma, no pokaži što znaš.

Sunce ulazi u zonu partnerskih odnosa (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I tvoja vladarica Venera je tu, a ona samo donosi dobre prilike za biranje. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na tvoje radne napore, atmosferu na poslu, ali i fizičko zdravlje. Već 4., Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku, što može donijeti iznenadnu priliku za financijski priljev. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove radne faze, uz tvoj veliki idealizam jer radiš nešto što ti je blisko srcu. Spoj Sunca i tvoje vladarice Venere s Neptunom (i Mjesecom), govori kako se sjajno slažeš s kolegama i pokušavaš unijeti svoju maštovitost u projekte. Možda ipak trebaš biti barem malo u zoni realnosti. Naravno, kad je riječ o tvom tijelu, pazi da se ne prepuštaš previše hedonističkim užicima, a naročito pazi da se ne odaš preslatkoj hrani ili alkoholu.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), čime naglašava tvoje obrazovanje, ali i želju za putovanjima i širenju horizonata; u pitanju mogu biti i pravni ili poslovi s inozemstvom. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima i kreativnim naporom, uspijevaš ostvariti sjajan, dugoročni napredak. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš koristiti svoje talente. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., jer komunikacija s važnom osobom (šefom?) može izazvati tenzije. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Merkur se već 16. pridružio planetima u Ribama, zbog čega puno vremena provodiš u planiranju i komunikaciji s kolegama. Veoma si strastvena od 16. do 19., u radnim naporima ili kod kuće u zagrljaju partnera.

Od 20., Sunce se nalazi u polju partnerstva. Fokus se prebacuje na najvažnije odnose: Sunce i tvoja Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa donose najljepše emocije u vezu. Ako si slobodna, imat ćeš prilike naći nekog posebnog, a izgleda da je to ono što ti sada treba.

Pun Mjesec (28.) baš stavlja fokus na tvoje potrebe, nakon što si se u protekla dva tjedna više bavila partnerom. Oko 30., nastoj činjenice na poslu vidjeti jasnije; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti (31.): ljubav i odnos su na čvrstim temeljima i imaju šansu za dugoročni uspjeh.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama doma, obitelji i partnerskih odnosa, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti svojim intimnim potrebama i svemu što dijeliš s najvažnijim partnerom.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju prave ljubavi, kreativnosti i djece. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, bit ćeš preplavljena onim najljepšim emocijama, idiličnom spajanju i zaljubljenosti. Nastoj barem mrvicu ostati zadržati osjećaj za realno, ali zavrijedila si uživati.

Sunce ulazi u zonu svakodnevnog rada i zdravlja (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I Venera je tu, pa će radni uvjeti i odnosi s kolegama biti veoma ugodni. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Uz Djevice, Škorpionke će biti posebno zadovoljne ožujkom, naravno – ako je ljubav njihov prvi interes. Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak upravo na tu temu, kao i kreativnost (i djecu). Već 4., Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku, što može donijeti iznenadnu priliku za uzbudljiv ljubavni kontakt, bila u vezi ili slobodna; možda ćeš upoznati nekog tko će te oboriti s nogu! Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom), govori kako te obuzimaju ljubavne emocije, dok se prepuštaš idiličnim zagrljajima. Možda ipak trebaš biti barem malo u zoni realnosti. U kreativnom izražavanju si veoma maštovita, što možeš koristiti i u poslu. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove ljubavne veze ili nove faze u dosadašnjem odnosu. Ova astrološka kuća je jedno od najboljih mjesta za Veneru. Posebnu strast, seksualnu ili u kreativnom izražavanju, pokazuješ od 16. do 19., kad tvoj moćni vladar Pluton surađuje sa Suncem i seksi Venerom.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), čime naglašava tvoje fizičke potrebe pa možeš pokazati svoju čuvenu senzualnost. Ovo je i zona dijeljenih resursa i financija, zbog čega nastojiš riješiti novčane obveze. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima i kreativnim naporom, uspijevaš ostvariti napredak, možda u nekom kućnom projektu. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš koristiti svoje talente. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., jer neka želja možda ipak zahtijeva preveliki trošak. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Merkur se već 16. pridružio planetima u Ribama, zbog čega puno vremena provodiš u planiranju i komunikaciji s dragim.

Od 20., Sunce se nalazi u polju rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja. Fokus se prebacuje na tvoje poslovne napore: Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa donose dobru atmosferu u odnose s kolegama.

Pun Mjesec (28.) traži da se malo odmoriš i osamiš i zadovoljiš svoje unutarnje potrebe. Oko 30., razgovor s partnerom je pun idealizma, ali zato i nije sve potpuno jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti (31.): možda radiš od kuće ili postavljaš neki projekt u domu s kojim si veoma zadovoljna.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama komunikacija i rada, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti svojim odnosima s najvažnijim partnerom.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju doma i obitelji. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, posebno ćeš brinuti za najbliže. Odnosi su puni ljubavi i suosjećanja.

Sunce ulazi u zonu prave ljubavi, kreativnosti i djece (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I ljupka Venera je tu, pa je ovo odlično vrijeme za uživanje u najljepšim emocijama, možda u novoj ljubavnoj vezi. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na važnu životnu sferu, a odnosi se na dom i obitelj (i privatne poslove). Već 4., Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku, što može govoriti o uzbudljivim trenucima u spavaćoj sobi ili svojim radnim naporima osiguravaš temelje sigurnosti. Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom), govori kako vlada posebno razumijevanje s najbližima, a možda brineš i o nekom od roditelja. Osjećate duboku povezanost i suosjećanje jedni prema drugima. Možda ipak trebaš biti barem malo više u zoni realnosti kako bi donosila pravilne odluke. U kreativnom izražavanju si veoma maštovita, što ti koristi ako ste se odlučili za preuređenje doma ili renovaciju. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove faze kod kuće (ili u vezi nekretnine). Venera u ovoj astrološkoj kući ukazuje na posebno tople odnose i dobru atmosferu u domu, punu ljubavi i slaganja. Ne zaboravimo da posebnu snagu u zarađivanju pokazuješ od 16. do 19., ali to se može odnositi i na seksualnu strast.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni partnerstva. Aktivno radiš na rješavanju najvažnije veze ili ste oboje puni energije i uživate biti zajedno u raznim aktivnostima ili jednostavno imaš veliku želju za promjenom statusa "slobodna". U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima i intelektualnim naporom, uspijevaš ostvariti napredak, možda u partnerskom savezu. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš imati i organiziran um, a ne samo lepršav. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., kad komunikacija u domu može biti malo napeta. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Merkur se već 16. pridružio planetima u Ribama, pa puno vremena provodiš u planiranju kućnih aktivnosti i razgovorima s ukućanima.

Od 20., Sunce se nalazi u polju ljubavi, kreativnosti i djece. Fokus se prebacuje na one najljepše teme: Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, a tebi se sada pruža prilika za zabavu, divne emocije, ali i bavljenje sportom. Rođene u prvoj dekadi Strijelca posebno će uživati (a ostale u travnju). Venera na ovom mjestu pokazuje svoje fizičke apetite i želju za uzbuđenjem.

Pun Mjesec (28.) traži da se malo posvetiš i prijateljima ili neki plan dolazi do završne faze. Oko 30., razgovor s članom obitelji je pun suosjećanja, ali zato i nije sve potpuno jasno; koristi i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti (31.): neka kreativna ideja pokazuje da se na nju možeš dugoročno osloniti ili upoznaješ neku ozbiljniju (stariju?) osobu koja te privlači.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u temama novca i ljubavi, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti svojim radnim naporima te fizičkoj spremnosti i zdravlju.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju komunikacija, uma, ideja i bliske rodbine. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, možeš smisliti nešto veoma kreativno, osloniti se na brata ili sestru ili upoznati nekog posebnog.

Sunce ulazi u zonu doma i obitelji (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I ljupka Venera je tu, pa je ovo odlično vrijeme za uživanje kod kuće, u krugu najbližih. Možete se posvetiti zajedničkom uređivanju ili renoviranju. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na tvoje stavove, način razmišljanja, ideje, komunikacije i odnose s bliskom rodbinom. Već 4., Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku, što može govoriti o uzbudljivom i neočekivanom upoznavanju neke zanimljive osobe. Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom), govori kako vlada posebno razumijevanje s braćom ili sestrama, pa ste jedno drugom podrška; osjećate duboku povezanost i suosjećanje. Sada si jako maštovita, nasuprot uobičajenom organiziranom načinu razmišljanja. Pojačani su ideali i kreativnost, ali možda ipak trebaš zadržati dozu realnosti. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove faze u stavovima. Venera u ovoj astrološkoj kući ukazuje na poseban šarm kojim komuniciraš s okolinom, što privlači interes kod drugih.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni rada i zdravlja. Imaš jako puno obaveza i posla, pa je važno dobro rasporediti energiju. Zato nađi dovoljno vremena i za odmor i redovno spavaj, kako se ne bi previše iscrpila. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima, uspijevaš ostvariti napredak, što se vidi i po stabilnim prihodima, koliko je to sada moguće. Disciplinirano i konstruktivno pokaži kako znaš postaviti dobre temelje za financijsku sigurnost. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., kad komunikacija može biti malo napeta zbog napora na poslu. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Merkur se već 16. pridružio planetima u Ribama, pa puno vremena provodiš u obavljanju poziva, pisanju mailova, a više se i krećeš, zbog čega moraš biti opreznija u prometu.

Od 20., Sunce se nalazi u polju doma i obitelji. Kod kuće sada imaš zonu sigurnosti i topline. Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa ti se sada pruža prilika za uživanje s najbližima, možda dok renovirate ili uljepšavate dom. Venera na ovom mjestu donosi najljepše emocije i uživanje u ljubavi. Treba naglasiti da svoju strastvenu stranu pokazuješ od 16. do 19., možda s nekom novom osobom koju si upoznala.

Pun Mjesec (28.) traži da nađeš ravnotežu između doma i profesionalnih obaveza ili neko pitanje tvojih ambicija zahtijeva pozornost. Oko 30., um ti zaokuplja neka idealistička ideja, ali nije lako razabrati činjenice od iluzija; moraš koristiti i logiku i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti (31.): moguće je da radom od kuće ili uz pomoć obitelji održavaš stabilne prihode.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u vezi doma i obitelji, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti odnosima s ljubavnim partnerom i kreativnom izražavanju.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju osobnih prihoda i vrijednosti. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i Neptun, možda ćeš ostvariti novi izvor zarade na temelju kreativnosti (uz visoke ideale) ili primaš poklon uz puno ljubavi.

Sunce ulazi u zonu komunikacija, razmišljanja i bliske rodbine (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I ljupka Venera je tu, pa je ovo odlično vrijeme za druženje s bratom ili sestrom, ali i upoznavanje nekog zanimljivog Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na tvoju sposobnost zarađivanja, novac i vrijednosti. Već 4., Venera sjajno komunicira s tvojim vladarom Uranom u Biku, što može govoriti o uzbudljivim trenucima u domu s posebnom osobom; alternativno – zarađuješ od kuće ili ulažeš u preuređenje na vrlo inovativan i originalan način. Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom) u zoni novca, govori kako si orijentirana na prihode, ali primaš i poklone i komplimente. Prisutan je i tvoj idealizam, vjerojatno jer radiš ono što voliš. Kreativno si snažna, ali možda ipak trebaš zadržati dozu realnosti. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove faze u zarađivanju.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni prave ljubavi, kreativnosti i djece. Pokazuješ snažan stvaralački žar, ali i ljubavne (fizičke) apetite; sada se možeš opet baciti i na sportske aktivnosti. U danima 21.-23. sjajnim organizacijskim sposobnostima koristiš novac, a možeš disciplinirano i konstruktivno pokazati kako znaš postaviti dobre temelje sigurnosti, što dom zasigurno je. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., kad možeš imati malo više troškova na zabavu ili djecu. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa se ne prepuštaj nervozi. Merkur se već 16. pridružio planetima u Ribama, stoga planiraš godišnji budžet i raspoređuješ troškove. Svoju strastvenu stranu pokazuješ daleko od tuđih pogleda od 16. do 19., ali to se može odnositi i na snažnu želju za zaradom.

Od 20., Sunce se nalazi u polju komunikacija, bliske rodbine, ideja i razmišljanja. Više se krećeš, um ti radi punom parom. Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa sa svima komuniciraš uz vrckavi šarm i zavodljivu interakciju. I inače si posebno privlačna zbog neobičnih ideja i originalnosti, ali sad te svi primjećuju. Stoga ne bi bilo čudno da upoznaš nekog zanimljivog.

Pun Mjesec (28.) traži da se posvetiš i dugoročnom planu, a ne samo onim neposrednim ciljevima ili je obrazovanje (ili poslovi s inozemstvom) u fokusu. Oko 30., želiš kupiti nešto što dugo želiš, ali nije lako razabrati treba li ti to doista; moraš koristiti i logiku i intuiciju. Ožujak završava uz odlične vijesti (31.): tvoj ozbiljniji stav i način razmišljanja pomaže ti u prezentiranju ideja i komunikaciji s okolinom.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

U prva dva dana još malo osjećaš napet odnos Saturna i Urana iz veljače u vezi unutarnje stabilnosti, ali potom stiže uzbudljiviji period.

Komunikacije su velika tema ovaj mjesec, jer ulaskom Marsa u Blizance (4.), javlja se potreba za mnogo toga reći, diskutirati i dati mišljenje. Možda je izazov samo u tome kako razlikovati bitno od nebitnog. Trebaš paziti na ono što kažeš, a posebnu pažnju posveti odnosima s članovima obitelji i kućnim poslovima, jer je dom mjesto prepuno zbivanja.

Naročito je interesantan Mladi Mjesec (13.) u Ribama, kad ćemo svi biti malo preosjetljivi. Ovo je onaj dan u mjesecu koji označava nove početke, a tebi se ovo pojavljuje u polju osobnosti i identiteta. S obzirom da su Suncu i Mjesecu pridruženi Venera i tvoj eterični vladar Neptun, snažno je naglašena tvoja idealistička strana, možda jer si jako zaljubljena! Ostani bar malo u zoni realnosti ili iskoristi svoju maštu za osobno poboljšanje.

Sunce ulazi u zonu osobnih prihoda i vrijednosti (20.); ovo je ekvinocij. Započinje proljeće, život se budi i sad stavljaš ove teme u fokus. I ljupka Venera je tu, pa je ovo odlično vrijeme za poboljšanje zarade; moguće je da ćeš primiti i neki poklon. Samo se čuvaj napetosti jer se mogu probuditi i neke stare frustracije u vrijeme Punog Mjeseca (28).


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna grupa planeta u Ribama stavlja naglasak na tvoju osobnost i identitet, jer do 20. si ti u glavnoj ulozi. Tvoj vladar Neptun je ovdje u dugotrajnom boravku i u prvi plan već dugo stavlja tvoje najbolje osobine, a sada te Venera čini zavodljivo privlačnom. Sunce daje snagu tvom izražavanju i nastupu. Već 4., Venera sjajno komunicira s Uranom u Biku, originalne ideje pomažu ti u prezentaciji kreativnosti, ali mogu očarati i neku posebno zainteresiranu osobu, koja ne može odoljeti tvojim eteričnim čarima. Spoj Sunca i Venere s Neptunom (i Mjesecom), kombinacija je idealizma, ljepote (i sklonosti k lijepom) uz naglašenu romantičnu crtu. Kreativno si snažna, ali možda ipak trebaš zadržati dozu realnosti kad ti se rasplamsa mašta. Sve dobiva na zamahu u danima od 10. do 13., kad Mladi Mjesec ukazuje na početak nove osobne faze. Posebnu seksualnu strast, kao fizičkoj manifestaciji ljubavi, pokazuješ od 16. do 19., možda s osobom iz društvenog kruga koju si osvojila na prvi pogled.

Istovremeno, Mars boravi u Blizancima (od 4.), tvojoj zoni doma, obitelji i privatnih poslova. Dom je mjesto prepuno zbivanja: možda radiš od kuće, preuređuješ ili se baviš popravcima; posveti pažnju i potrebama ukućana, kako ne bi došlo do sukoba. Merkur se 16. pridružuje planetima u Ribama, pa je logično da najviše razmišljaš o sebi, ali si i željna razgovora. U danima 21.-23. smišljaš originalne ideje, a možeš disciplinirano i konstruktivno pokazati kako znaš odbaciti zastarjele obrasce iz podsvijesti. Jedino budi pažljiva oko 23.-24., kad zbog nervozne komunikacije može biti napetosti u domu. Ta dva dana su zapravo jedina izazovna u cijelom mjesecu, pa zadrži kontrolu nad onim što kažeš.

Od 20., Sunce se nalazi u polju novca i prihoda. Sad je vrijeme da se posvetiš planiranju godišnjeg budžeta: Sunce i Venera zajedno plove tom zonom do kraja mjeseca, pa ćeš sve dobro posložiti, prihodi se poboljšavaju, a primat ćeš i manje poklone, uz redovne komplimente.

Pun Mjesec (28.) traži da se posvetiš i financijskim obvezama, uporedo s prihodima. Oko 30., neka razmišljanja i odluka su ti pomiješani s idealističkim idejama; moraš koristiti i logiku i intuiciju kako ne bi bila žrtvom vlastitih iluzija. Ožujak završava uz odlične vijesti (31.): dobrim razmišljanjem i organizacijom iza scene postavit ćeš prihode na stabilnije noge i unijeti više mira u svoju psihu.

Povoljni dani: 3.-4., 10.-11., 13.-14., 16.-17., 18.-19., 21.-22., 21.-23., 22.-31., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 23.-24., 28.

Napomena: znaš li svoj podznak, uvijek pročitaj i tu prognozu jer ti, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.