Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za rujan 2022. : Stiže i retrogradni Merkur, a mogući su i problemi s financijama

Retrogradnim planetima se pridružuje i Merkur, pa ćemo osjetiti pritisak usporavanja, što možemo iskoristiti za analizu dosadašnjih događaja i pripremu novih planova. Rujan 2022. za mnoge znakove neće biti nimalo lagan, a što očekuje svaki znak pročitaj u mjesečnom horoskopu za sve znakove našeg Zvjezdana

brigitte-tohm-BnyCP-1Wd8A-unsplash.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Rujan je stigao, a čini se kako neće biti nimalo lagan. Naime, Retrogradnim planetima se pridružuje i Merkur, pa ćemo osjetiti pritisak usporavanja. Završni aspekt Saturna i Urana nagovještava dodatne probleme s financijama i mogući zadnji ciklus kovida. Unatoč frustracijama zbog ograničenih resursa, koje svi proživljavamo, pažljivo donosite odluke i to samo na temelju provjerenih podataka.

OVAN

Opći pregled

Svi vanjski (spori) planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se osjeća više, trebaš donijeti sve važne zaključke i obaviti pregovore s važnim partnerima. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), pa se ljubav izražava suzdržanije, ali se intenzitet osjećaja može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) traži od tebe psihološki mir; uspiješ li u tome, naći ćeš uspjeh u novčanim rezultatima rada. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa su partnerski odnosi u fokusu. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom u glavnom odnosu može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Tvoje osobne financije i povezani ciljevi bit će opet na udaru. I dalje propituješ svoje osobne vrijednosti, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.

Mjesečni aspekti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Dobro raspoloženje u prva dva dana, koje možeš iskoristiti za puštanju u pogon odlične ideje, može biti razkog što baš i ne slušaš upozorenja partnera (na poslu ili privatnog), jer ti optimizam daje dovoljno sigurnosti (2.-4.). No, brzo ćeš svakog uvjeriti u ispravnost svojih zamisli, iako i savjet druge osobe pridonosi na najbolji način. Ako je riješ o privatnoj vezi, uživate u odličnoj komunikaciji. Venerin ulazak u Djevicu pokazuje da znaš šarmirati i na radnom mjesti, ali iskoristi ovaj tranzit i za obavljanje važnog razgovora sa šefovima ili traženje njihove potpore. Samo sve završi prije 10., jer tada Merkur kreće u retrogradni hod, a tada kreću nesporazumi i teškoće baš u komunikacija s partnerima. Nastoj biti jasnija ili, ako je problem na drugoj strani, pokaži strpljivost dok ti nerazumljivo objašnjavaju što žele. Pun Mjesec (10.) traži da dobro promisliš u sebi i doneseš dobru odluku na poslu, pa ćeš imati razloga i za neko novčano veselje (11.-12.). Budi hrabra i inventivna.

Računaj, ipak, da od 15. kreću ograničenja koja su van tvoje kontrole, a utjecat će na ostvarenje planova, sve zbog financijskih ograničenja - ili neki dug može biti razlog nesuglasica s prijateljem. Strast na poslu pokaži radom, iako bi susret s nekom osobom mogao probuditi i druge osjećaje (16.-17.). Za mišljenje drugih baš i ne mariš (18.-19.), vjerojatno jer snažnim naporom postižeš profesionalni uspjeh, uz dobar financijski učinak. Nemoj se začuditi ako bude i druge vrste uzbuđenja (19.-20.)!

Na dan kad Sunce uđe u Vagu (23.), spaja se s Merkurom; nešto što ti je rečeno ne samo da nije po tvojoj volji, već nikako ne prihvaćaš kao točno. U sljedećim tjednima otkrit će se prava pozadina svega, pa ćeš to stalno imati na umu. Moguće je da je riječ o nekom prigovoru. Merkur se isti dan vraća u Djevicu i morat ćeš ponovo provjeriti i odraditi posao za koji si mislila da je iza tebe. Provjeri sve detalje, malo uspori, ali nemoj se zadržavati u fantazijama i nerealnim očekivanjima, jer te mogu dekoncentrirati (23.-24.). Mladi Mjesec u Vagi (25.) poziva te da napraviš što više, naročito na poslu; istovremeno označava novi ciklus u važnom odnosu. U danima 25.-30. odlično usmjerenim naporima dovrši važan plan.

Te strasti pokaži naročito 25.-26., uz povoljne aspekte, ali tu može biti i seksualnih zadovoljstava, iako ti je karijera u prvom planu, uz puno emotivnog angažmana. Dobre procjene i istraživanje svih važnih detalja pomoći će ti napraviti ono što moraš ponovo odraditi. Ipak, zadrži red u važnom odnosu, jer te partner upozorava na prave vrijednosti, koje si malo zaboravila. Venera ulazi u svoju Vagu i tvoje polje partnerstva, pa se prepuštaš ljubavnim zadovoljstvima i hedonističkim uživanjima udvoje (29.). Mjesec završava malom konfuzijom, zato ne gubi koncentraciju na radno mjestu.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Svi vanjski (spori) planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se osjeća više, trebaš završiti otvorene radne projekte i paziti na sve važne detalje. Nakon što se Merkur vrati u Djevicu (23.), bit će nesporazuma s ljubavnim partnerom, pa je važno izbjeći nesporazume. Tvoja Venera prelazi iz vatrenog Lava u diskretniju Djevicu (5.), čime pomaže u stabilnosti, ali se intenzitet osjećaja može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) traži od tebe dobru procjenu nekog plana ili prijateljskog odnosa; uspiješ li u tome, bit ćeš veoma zadovoljna. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa se fokus prebacuje na radna pitanja. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za kontrolom svih zbivanja te čini rasutom na više strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi prilično optimistično raspoloženje jer označava početak tvog novog ciklusa, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Ljubav, kreativni projekti, dijeljene financije i emotivni život bit će opet na udaru. I dalje propituješ vrijednosti u glavnoj vezi, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.Mjesečni aspekti

U prethodne dvije i pol godine, napeti aspekt između Urana u tvom znaku i Saturna u Vodenjaku pratio je društvena ograničenja, najviše zbog virusa korone, ali skrenuo pažnju i na materijalne probleme koje svi doživljavamo. Od 15. ovog mjeseca pa do kraja listopada, doživjet ćemo novi takav udar, ali barem završni. Tebe će to ograničiti u donošenju novih poteza u karijeri i razvoju profesionalnih aktivnosti. Prvi dani ipak donose razloga za optimizam, dok dobrim financijskim potezima ostvaruješ stvaraš psihološki mir, pa na radnom mjestu uloži svu energiju u dovršetak projekata, iako i dalje želiš više nego što je ostvarivo. Nakon što tvoja vladarica Venera uđe u Djevicu (5.), donosi sreću i zadovoljstvo u ljubavi, stoga možeš uživati u najljepšim emocijama, ako si slobodna i naći nekog posebnog.

Merkur postaje retrogradan (10.), pa na poslu moraš biti veoma pažljiva kad su u pitanju podaci i svi važni detalji. Isti dan se pojavljuje i Pun Mjesec u Ribama kad završavaš neki važan cilj ili plan. Tvoja originalnost dolazi do punog izražaja, ali takva si tih dana i u ljubavi ili u pokazivanju kreativnih sposobnosti. Dani od 16. do 19. su nešto napetiji i traže od tebe više realizma i manje sanjarenja, iako ti strasti ne nedostaje, samo ih treba držati pod kontrolom i dobro usmjeriti. Vjerojatno si željna ljubavnih užitaka, pa to i ne mora biti tako loše. Osim toga, 19. i 20. donose najuzbudljivije dane u mjesecu, pa se s dragom osobom prepusti dubokom prožimanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nakon što Sunce uđe u Vagu (23.), odmah se spaja s retrogradnim Merkurom, pa taj dan moraš biti posebno oprezna i razmisliti o važnoj odluci ili nečemu što čuješ. Kako se Merkur vraća u Djevicu isti dan, neki kreativni projekt vjerojatno treba ponovo odraditi ili će biti nesporazuma s ljubavnim partnerom. Malo previše sanjariš i maštaš, kako o ljubavi, tako i o ostvarivim ciljevima (24.).

Mladi Mjesec u Vagi (25.), označava novi projekt na poslu, pa uz puno koncentracije započni u dobrom tonu. Uz dobro usmjeren napor i puno truda, od 25. do 30. možeš ostvariti puno u profesionalnim aktivnostima, bez obzira na ograničenja. Posebno dobri su 25.-26., jer u ljubavi pokazuješ svu svoju strast, ili u poslovima vezanih uz inozemstvo ili izdavaštvo. Vjerojatnije da je riječ o ljubavi, jer su emocije veoma naglašene. U idućim danima, zadržiš li optimizam na razumnoj mjeri, možeš otkriti sve važne detalje za kreativni projekt. Tvoja Venera prelazi u Vagu (29.) i pomaže ti u svim radnim naporima i skladnom odnosu s kolegama. Zadnji dan ipak ne vjeruj intuiciji, već samo provjerenim činjenicama.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i tvoj Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš dobro porazgovarati s ljubavnim partnerom ili jasno postaviti sve detalje u kreativnom projektu. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma i problema. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj slične tonove s ukućanima. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će amortizirati nesuglasice i donijeti osjećaj mira i ljubavi, ali se intenzitet osjećaja može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi kulminaciju na poslu i traži od tebe trezvene odluke; uspiješ li u tome, dobit ćeš na psihološkoj sigurnosti i mir u kući. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa je ljubavni odnos u fokusu. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom u vezi može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava novu fazu u ljubavi, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Tvoji dugoročni ciljevi, obrazovanje ili poslovi s inozemstvom, te psihološki mir bit će opet na udaru. I dalje propituješ svoje vrijednosti svojih ciljeva i prijateljstva, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

Mars ti daje puno energije, dok prolazi tvojim znakom, a u prva dva dana u prilici si ostvariti važan cilj. Kreativno razmišljaš na konstruktivan način ili si bacila oko na zanimljivu osobu i ne misliš je samo tako pustiti (3.-4.). Vjerojatno si nekog upoznala pri izlascima, a u razmjeni stavova izazivate jedno drugo. Nakon što Venera uđe u Djevicu (5.), najbolje se osjećaš kod kuće s bližnjima, a možda je na rasporedu preuređenje ili primanje gostiju.

Važan poslovni projekt doživljava kulminaciju u vrijeme Punog Mjeseca (10.), kad stvari rješavaš prilično intuitivno. No, budi oprezna, jer taj dan tvoj vladar Merkur kreće u retrogradni hod u Vagi. To je tvoje polje ljubavi i kreativnosti, a već znaš da se moraš čuvati nesporazuma i dobro promisliti prije nego nešto kažeš. Rad od kuće ili iza scene pomaže ti u rješavanju privatnih ili obiteljskih poslova (11.-12.). Tvoja originalna rješenja pokazuju se kao pun pogodak, jer ih hrabro primjenjuješ. Ponovimo da od 15. pa do kraja listopada možeš očekivati ograničenja u realizaciji svog dugoročnog plana ili nečeg povezanog s obrazovanjem, što prilično uznemiruje tvoju podsvijest. No takvih smo perioda imali u prethodne dvije i pol godine. Više si sada koncentrirana na kućne obaveze, pa ti malo nedostaje koncentracije na poslu, iako možda uživaš u ljubavnim zadovoljstvima, zbog čega ti je strast na višoj razini. Tako možeš imati i neke potpuno pogrešne procjene (16.-19.).

Sunce prelazi u Vagu (23.) i time stavlja u glavni fokus ljubav i tvoje kreativno izražavanje. Odmah taj dan se spaja s retrogradni Merkurom, pa možeš čuti nešto što te prilično zbunjuje. Nakon toga se Merkur vraća u Djevicu i time svoje nesporazume donosi na kućni prag. Moraš paziti na komunikaciju s bližnjima ili obavljati stvari u domu za koji si mislila da su riješene. Radije bi se prepustila hedonizmu, ali mora se prisiliti na malo više realnog razmišljanja.

Mladi Mjesec u Vagi (25.), govori o početku nove faze u ljubavnom odnosu. Malo si rastrgana između partnera i prijatelja. Sada ti je zadnja prilika riješiti neke dugoročne planove, teme obrazovanja ili stranih zemalja jer ti dani od 25. do 30. nude priliku za konstruktivan rad. Posebno strast pokazuješ 25.-26., ali može biti riječi i o nekom privatnom poslu i rješavanju financijske obaveze. Optimizam dobivaš od ljubavi, možda malo i previše, ali uspijevaš uz puno truda otkriti sve važne detalje potrebne za uspjeh. Nakon što se i Venera pridruži Suncu u Vagi (29.), potpuno se prepuštaš najljepšim emocijama i ljubavnom skladu s partnerom. Sada ti intuicija baš i ne radi najbolje, ali u mislima si ionako u oblacima.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš obaviti sve što treba kod kuće. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma i problema s najbližima i svim poslovima povezanim s domom. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj probleme u komunikacijama – krive dogovore, nesporazume, nezgode s tehničkom robom i svime što vlada Merkur. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa možeš koristiti šarm kad se nađeš u problemu. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i traži od tebe trezvene odluke; uspiješ li u tome, postići ćeš neki važan cilj. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa je u fokusu ono što ti je inače najvažnije – dom i obitelj. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom kod kuće može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava novu fazu kod kuće, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Dijeljeni resursi, emocionalna potpora i tvoji ciljevi (i prijateljstva) bit će opet na udaru. I dalje propituješ koliko te zadovoljava sadašnji položaj na poslu i tvoj doprinos, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

Aktivnostima iza scene uspijevaš napraviti pomak u profesionalnim aktivnostima, iako ti procjene u prvih nekoliko dana i nisu najbolje ili zaboravljaš obaveze u domu. Svejedno, brzo to popravljaš i uspijevaš sve posložiti po svojoj volji i kod kuće i u karijeri. Venera ulazi u Djevicu (5.), pa si posebno ljupka i šarmantna u kontaktima, a tako budiš i tuđi interes.

Pun Mjesec (10.), daje ti priliku za ostvarenje nekog važnog plana, zahvaljujući dobrim idejama i inventivnim rješenjima. Pokazuješ punu snagu svoje originalnosti, iako ti obično voliš sve postepeno i polako. Od polovice mjeseca pa do kraja listopada, neki ciljevi će ti ipak ostati blokirani zbog financijskih ograničenja, kao što je to već bilo u prethodne dvije i pol godine. Uzbudljivi su dani od 16. do 20., jer od tebe očekuju trezveno razmišljanje kad si malo smušena, ali pokazuješ erotsku strast, možda zbog osobe koju si upoznala. Tada opet ne procjenjuješ dobro na poslu ili kod kuće. No, pokazuje se da partner dijeli tvoje razmišljanje, a uzbudljivi trenuci zajedno pune te posebnom energijom, dok uživate daleko od tuđih pogleda.

Nakon što Sunce uđe u Vagu (23.), odmah dobiješ vijest koja te može oraspoložiti, jer uviđaš da neke stvari nisu dobro napravljene. Imat ćeš problema s mislima i koncentracijom, zbog čega moraš paziti na komunikaciju i svu silu nesporazuma koji slijede. Dobro provjeri sve činjenice i budi oprezna u prometu, naročito jer ti je glava puna idilične ljubavi. Mladi Mjesec (25.), govori o početku novog ciklusa u domu, pa ćeš morati naći ravnotežu između obaveza kod kuće i onih na poslu. Ovaj mjesec ćeš dosta raditi iza scene, ali zbog nemirne psihe moraš naći dovoljno vremena i za odmor. Dani 25.-30. nude ti priliku za rješavanje financijskih obaveza uz puno truda i usmjerene energije. Period pun strasti je 25.-26., kad kod kuće uživaš s partnerom, uz puno strasti i emocija. Možda i rješavaš važne poslove kod kuće, dok ne smiješ zaboraviti ni poslovne obaveze. Ponovo s partnerom prođi neke teme koje su ostale neriješene (27.-28.); uspjet ćete sve raščistiti na obostrano zadovoljstvo. Nakon što i Venera uđe u svoju Vagu, dom je mjesto prepuno ljubavi, veselja i užitaka. Samo dobro provjeri sve što treba prije nego kažeš, jer ti intuicija sada baš i nije najbolja.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Oni spori, vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš donijeti sve važne odluke i korespondenciju. Jer, retrogradni Merkur u svojoj zoni komunikacija stvara posebne probleme s nesporazumima, kašnjenjima i teškoćama s uređajima. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj dodatne nevolje i s troškovima i neplaniranim računima. Venera iz vatrenog Lava prelazi u Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa možeš imati i neke materijalne koristi. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i moguće rješenje neke novčane obveze; uspiješ li u tome, možda je sve vezano uz dobre vijesti na poslu. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa su u fokusu komunikacije, ali zadrži oprez zbog Merkura. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom u komunikacijama može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Tvoji najvažniji odnosi, vjerojatno u vezi profesionalnih napora i karijere bit će opet na udaru. Zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

Prvih pet dana ljupka Venera još osvjetljava tvoj znak, a zatim ulazi u Djevicu i tvoju zonu novca. Tako možeš očekivati neke nagrade ili bonuse ili kupovinu na sniženjima. Prva četiri dana usmjeri svoju energiju na rješavanje poslova s inozemstvom, pitanja obrazovanja ili rješavanje važnih planova, no ako si na putovanju, može biti manjih problema. Dobrom procjenom i pravilno usmjerenim naporom, možda uz pomoć prijatelja, možeš svima jasno pokazati snagu svojih ideja. Važno je to napraviti u prvom tjednu, jer je Merkur u zoni komunikacija retrogradan od 10. Tada nastupaju njegovi poznati problemi s nesporazumima, konfuzijom, problemima u prometu i s dogovorima, kao i tehničkim uređajima. Svaki dogovor dobro provjeri dvaput.

Taj dan se pojavljuje i Pun Mjesec, pa možeš riješiti važno pitanje godišnjeg budžeta ili financijske obaveze, vjerojatno zahvaljujući sjajnim i inovativnim rješenjima na poslu. Od 16. do 19. trebaš se čuvati nejasnoća i konfuzije u novčanim poslovima, ali tvoja strast može riješiti svaki problem, zadržiš li trezveno razmišljanje i procjene, što ti sada i nije baš sasvim lako. Brzo ćeš se srediti pa 19.-20. pokazuju veliki napredak na radnom mjestu. Sjajan uspjeh osjetit ćeš ih na novčaniku, iako može biti riječi i o uzbudljivim intimnim trenucima.

Sunce ulazi u Vagu (23.), a taj dan možeš i čuti neku vijest koja te zbunjuje ili zabrinjava: Merkur se odmah vraća u Djevicu, a ustanovljavaš da neke troškove ili novčane teme moraš ponovo odraditi ili ih riješiti. Možda si se ipak malo previše predala hedonizmu ili ćeš to učiniti oko 24., kad jednostavno moraš sebi kupiti nešto zaista lijepo. Mladi Mjesec u Vagi nagovještava tvoje nove ideje i stavove (25.). Iskoristi dane 25.-30., kada možeš popraviti važne odnose i ostvariti neke ciljeve. Naime, od 15. ćeš opet osjetiti zahlađenje u važnom partnerstvu, vjerojatno poslovnom, pa će napredak opet biti ograničen, sve do kraja listopada. Veliku strast pokazuješ i na financijskom planu, kad od strastvene predanosti radu ubireš dobre plodove (25.-28.). Neke tvoje ideje su ipak malo nerealistične, pa se moraš zapitati o vrijednosti svog dugoročnog plana (26.-27.). Venera ulazi u Vagu (29.), što te čini posebno privlačnom i šarmantnom u komunikacijama. Nastoj mjesec ne završiti nekom naglom financijskom odlukom ili troškom.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i tvoj Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš podmiriti sve novčane obveze. Svejedno će nakon 10. biti nekih problema, možda jer ćeš nešto previdjeti ili će iskočiti neplanirano. Merkur se vraća u tvoj znak (23.), a tada očekuj probleme u komunikacijama, pa dobro promisli prije nego nešto kažeš. Vjerojatno ćeš i propitivati neke prošle odluke, a sada je bolje pričekati listopad za nove. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa ćeš pokazivati poseban šarm i ljupkost, iako ćeš biti smetena u odnosima. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam kad je riječ o glavnoj vezi; uspiješ li smiriti probleme, osjećat ćeš se puno bolje. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa su u fokusu osobne financije. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom u novčanim poslovima može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava novu fazu u prihodima, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Radni zadaci i tvoja šira perspektiva ili obrazovanje bit će opet na udaru. I dalje analiziraš svoje novčane obveze, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna Sunce je u Djevici, pa je ovo tvoje doba, koje moraš iskoristiti na najbolji način. Mars te čini vrlo aktivnom na profesionalnom planu, dok nastojiš riješiti financijske obaveze. Nemaš baš dobru sposobnost procjenjivanja (2.-4.), stoga dobro prouči svaki detalji prije donošenja odluke, u čemu ti može pomoći tvoj Merkur. Venera stiže u tvoj znak (5.) i time te čini posebno privlačnom i zavodljivom. Ljubav ti je često na pameti ovaj mjesec, no raspoloženje će malo pokvariti retrogradni Merkur (od 10.). Moraš dobro paziti na troškove i proučiti svoj budžet, a neke stvari ćeš morati ponovo provjeriti. Isti dan se pojavljuje i Pun Mjesec u Ribama, što je tvoja zona partnerstva. Vjerojatno ćeš tada riješiti otvorena pitanja s dragom osobom i shvatiti da imate i dalje istu životnu viziju. Jednostavno dragom posveti dovoljno pažnje.

Obrazovanje, poslovi s inozemstvom ili izdavaštvo sjajno su ti aspektirani 11.-12., kada možeš raditi na razvoju svoje životne perspektive. Budi hrabra i pokreni nešto novo. Računaj da će opet biti problema na tom planu, a sve je povezano s radnim mjestom i tvojim naporima. Ograničenja slijede u idućih mjesec i pol dana. Dani 16.-19. naglašavaju Nedostatak realizma važnom odnosu (možda nešto ne primjećuješ ili ne želiš prihvatiti), a možda je riječ i o tvojoj strasti koja je sada uvelike prisutna. Sada se pokazuje da je neka procjena s početka mjeseca bila pogrešna pa moraš uložiti napore za otkrivanje svih važnih detalja. U tome ćeš i uspjeti (19.-20.), kad pokazuješ snagu svoje kreativnosti, ali istovremeno aspekti pokazuju i tvoju snažnu seksualnu stranu i želju za novim uzbuđenjima.

Nakon što Sunce uđe u Vagu (23.), odmah ćeš otkriti neki skriveni detalj u vezi troškova koji su ti promakli. Moguće je da si zaslijepljena idiličnom slikom ljubavi, no moraš zadržati koncentraciju. Mladi Mjesec u Vagi (25.) upravo govori o početku novog financijskog ciklusa, pa je sada dobro vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta. Ustanovit ćeš da imaš još obaveza za podmiriti. Uloži poseban radni napor u danima 25.-30., je tada možeš izvući puno toga za sebe na poslu. Tada se prepusti posebno strastvenim trenucima u ljubavnom odnosu (25.-26.) jer su ti tih dana i emocije veoma izražene. Naravno, vjerojatno ćeš se upustiti u nove troškove, stoga budi oprezna. U stanju si pronaći svaki važan detalj i u razgovorima s dragom osobom riješiti sve što vas opterećuje (27.-28.). Venera ulazi u svoju Vagu i time ti pomaže u boljem prihodima i većem fiskalnom zadovoljstvu. Zadnji dan mjeseca pokazuje da si još uvijek konfuzna i sada je bolje ne donositi važne odluke, naročito u glavnoj vezi. Za to pričekaj barem 5. listopada.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš obaviti sve što treba kod kuće. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma u osobnim komunikacijama i konfuzije u glavi. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada ćeš više razmišljati o svemu što si napravila (ili nisi napravila) u prethodnim mjesecima. Tvoja Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa se možeš više opustiti i njegovati nasamo svoj um, duh i tijelo ili se prepustiti zagrljajima skrivena od okoline. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam u vezi posla. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, započinje tvoje doba, a baterije su ti skroz napunjene. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za osobnom ravnotežom može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava početak tvoje nove osobne faze, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Ljubavni odnos, kreativno izražavanje ili financijske obveze bit će opet na udaru. I dalje propituješ koliko te zadovoljava sadašnji sadašnja glavna veza, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

U prvih nekoliko dana možda imaš malo različite stavove od partnera, ali dijelite iste interese, što stvara dobar osjećaj sreće. Neke Vage za bave temom obrazovanja, a moguće je i da razmišljaš o nekom putovanju. Merkur je na početku prognoze u tvom znaku, pa je logično da najviše razmišljaš o sebi i smišljaš nove poteze. Tvoja vladarica Venera ulazi u Djevicu, što je tvoje polje skrivenog i tajni, a ovo je dobro vrijeme za brigu o svom tijelu i duhu. Uživaj i opusti se, a moguće je i da ćeš se prepustiti nekim ljubavnim užicima iza zatvorenih vrata.

No, Merkur kreće u retrogradni hod (10.), pa ćeš početi propitivati svoje odluke i biti malo konfuznija u nastupima. Nastoj prvo razmisliti prije nego nešto kažeš. Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec, zbog čega je važno da se posvetiš i svom zdravlju ili neki radni projekt doživljava kulminaciju. Sada ti je energija na nešto nižoj razini, ali radom iza scene možeš smisliti neko dobro rješenje za financijske obaveze (11.-12.), na temelju hrabrog i originalnog djelovanja. Nemoj zaboraviti da na ljubavnom ili kreativnom planu opet stižu određena ograničenja od 15. pa sve do kraja listopada: takvih situacija si već imala u prethodne dvije i pol godine. Razlog mogu biti upravo financijski problemi.

Prilično si konfuzna i nerealna u razmišljanjima (16.-17.), ali možda je to i zbog posebne strasti koju pokazuješ. Ipak, nije pametno donositi važne odluke. I dalje propituješ što zapravo želiš od glavnog odnosa. Ako više vremena provodiš kod kuće, dani 19.-20. pomažu ti riješiti privatne poslove i odnose kod kuće, ali je istovremeno prisutna i uzbudljiva i električna strast u intimnim odnosima. Sunce napokon ulazi u tvoj znak (23.), ali sada se pitaš je li bila dobra neka važna odluka ili saznaješ novu informaciju. Merkur se odmah vraća u zonu psihologije i posvetit ćeš se analizi prošlih situacija i događaja. Nemoj se previše opterećivati ni sa čim, već samo otkrij sve važne podatke i činjenice. Početkom listopada, nakon što Merkur krene u direktni hod, znat ćeš na čemu si i lakše ćeš donijeti pravilne odluke. Opuštaj se, možda čak i prepusti hedonističkim zadovoljstvima kod kuće, dok njeguješ svoje tijelo. Samo nemoj biti konfuzna na radnom mjestu.

Sada je počelo tvoje doba, vraća ti se energija, jer Mladi Mjesec (25.) najavljuje novi osobni ciklus. Pokaži svu snagu kreativnosti (25.-30.), jer si i u težim okolnostima u stanju pokazati svoju vrijednost i konstruktivnost. Iako osjećaš nezadovoljstvo glavnim partnerom ili možda zato što ne nalaziš ono što želiš, okreni se temi doma, gdje si stanju riješiti sve izazove (27.-28.). Tvoja ljupka vladarica Venera napokon stiže u Vagu (29.), pa sada sjajiš zavodljivim šarmom i vraća ti se vedro raspoloženje. Ovo su posebno dobri dani, stoga izađi i pokaže svoju privlačnu osobnost svima!

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Oni spori, vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš analizirati sve u svojoj psihi i stvoriti unutarnji mir. Svejedno će nakon 10. biti preispitivanja prethodnih odluka i psiholoških sumnji. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj probleme s izvršenjem planova ili s prijateljima, ali i krive dogovore, nesporazume, nezgode s tehničkom robom i svime što vlada Merkur. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa možeš koristiti šarm kad se nađeš u problemu u nekoj društvenoj situaciji. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i traži od tebe trezvene odluke u vezi ljubavnog odnosa ili kreativnog projekta; uspiješ li u tome, bit će dobro za odnos. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa je vrijeme za malo povlačenja i djelovanja iza scene, jer ti je energija sada na nešto nižoj razini. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za psihološkim mirom može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava novu psihološku fazu i potrebu za opuštanjem, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Kod tebe su to važna životna polja – ona doma i obitelji te najvažnijeg odnosa (partnerstva), a bit će opet na udaru. I dalje propituješ koliko te zadovoljava sadašnje radno mjesto i tvoj doprinos, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

Ona društvena i opća ograničenja o kojima smo govorili u uvodu, tebe će možda malo više pogoditi jer su vezani za glavni partnerski odnos i situaciju u domu. Od 15. pa do kraja listopada, opet ćeš se suočiti sa sličnim izazovima. No to ne znači da svejedno ne možeš izvući puno dobroga za sebe, zahvaljujući svojoj čvrstoj osobnosti i odlučnosti. U prvih nekoliko dana možeš preko posla riješiti i financijske obaveze ili postići bolje prihode, što je rezultat pomne analize koju radiš nasamo, iako ti procjene nisu uvijek sasvim dobre. Zato posveti više vremena proučavanju svih važnih detalja.

Nakon što Venera uđe u Djevicu (5.), lakše će ti biti ostvarivati zadane ciljeve, ali ovo je i vrijeme za izlaske i druženje s dragim prijateljima. Merkur kreće u retrogradni hod (10.) u tvojoj zoni unutarnje psihologije, pa ćeš dosta vremena provoditi u autoanalizi i propitivanju prethodnih odluka. Isti dan se pojavljuje i Pun Mjesec, pa neku situaciju s ljubavnim partnerom rješavaš na obostrano zadovoljstvo, a možda i uz uzbudljive zajedničke trenutke. Možda je to netko koga si upoznala pri izlascima ili zajedno s partnerom uživaš u društvenim aktivnostima. Isto tako, možeš uz pomoć važne osobe ostvariti neki plan. Ljubav te može učiniti malo previše idiličnom i dekoncentriranom, ali to ne mora biti ništa loše, osim ako se odnosi na rad na ostvarenju ciljeva. Naime, pokazuješ posebnu erotsku strast, što te puni energijom (16.-19.). Jasno svima do znanja stavljaš snagu svojih uvjerenja, pa te to može dovesti do uspjeha. Istovremeno, proslavit ćeš sve u vatrenim zagrljajima s partnerom (19.-20.).

Nakon što Sunce uđe u Vagu (23.), energija će ti biti na nešto nižoj razini u idućih mjesec dana. Taj dan će ti unijeti i mali nemir jer saznaješ kako neke stvari nisi dobro napravila, pa trebaš ponovo analizirati svoj plan. Izgleda da te ljubav čini malo konfuznom, ali tako ti sada paše. Mladi Mjesec (25.) traži od tebe posvećivanje odmoru tijela, uma i duha. Za to vrijeme, možeš kod kuće riješiti otvorene novčane obaveze (25.-30.), a u istim danima uživaš u izlascima s prijateljima ili se opet prepuštaš ljubavnim strastima. Nije loše prepustiti se hedonističkim užicima, ali nemoj pretjerivati u hrani ili piću. Nakon što i Venera uđe u Vagu (29.), vrijeme je za brigu o tijelu i privatnim užicima, a možda je u pitanju i neka tajna veza.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš pozavršavati važne planove. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma i problema s prijateljima i društvenim obavezama. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj probleme u komunikacijama na poslu – krive dogovore, nesporazume, nezgode s tehničkim uređajima i svime što vlada Merkur. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa možeš koristiti šarm kad se nađeš u komunikacijskom problemu sa šefovima. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i traži od tebe trezvene odluke u vezi doma ili obitelji; uspiješ li u tome, smirit ćeš stvari na radnom mjestu. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa su u fokusu najvažniji ciljevi. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladnim odnosima s prijateljima može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava početak ostvarenja novog cilja, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Komunikacije, intelektualni rad, ideje i tvoji stavovi, te situacija na radnom mjestu - bit će opet na udaru. I dalje propituješ koliko te zadovoljava sadašnji ljubavni odnos ili kreativni rad, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

Već smo spomenuli da moraš voditi brige o općim društvenim okolnostima, odnosno na ono na što nemamo puno utjecaja. Ne voliš takve situacije, ali u poslu ćeš morati prihvatiti određena ograničenja kad su u pitanju stavovi i tvoje ideje. Mjesec zapravo započinje prilično dobro, uz odličan aspekt Marsa i tvog vladara Jupitera (1.-2.), kad uživaš sa energičnim partnerom koji pogađa sve tvoje ljubavne želje. Istovremeno pokušavaš naći vremena i za prijatelje, pa je rješenje vjerojatno da izlazite zajedno.

Nakon što Venera uđe u Djevicu (5.), u profesionalnim aktivnostima sve ti ide lakše, pa to iskoristi i za dobivanje povjerenja šefova. No, Merkur kreće u retrogradni hod (10.), pa ćeš neke svoje planove ciljeve morati revidirati. Pun Mjesec isti dan u Ribama stavlja naglasak na nekog člana obitelji ili temu doma, ali sve uspješno rješavaš. Odličnim i originalnim rješenjima (11.-12.), postižeš odličan poslovni uspjeh, možda uz pomoć partnera. Moraš samo naći ravnotežu i u obavezama prema domu ili članu obitelji o kojem brineš. Ujedno, energiju pokazuješ i na ljubavnom planu, uz puno uzbuđenja (16.-19.). Najvažniji uspjeh ti je vjerojatno onaj novčani, ali se svejedno prepuštaš i intimnim zadovoljstvima, možda sasvim neočekivano (19.-20.).

Nakon što Sunce uđe u Vagu (23.), doznaješ ipak vijest da moraš neke stvari na poslu ponovo napraviti, stoga se koncentriraj na sve važne detalje. Briga za člana obitelji čini te posebno osjetljivom i na poslu. Mladi Mjesec u Vagi (je25.), označava početak ostvarenja novog plana. U danima 25.-30., pokazuješ želju za ostvarenjem veće stabilnosti u glavnom odnosu ili je riječ o šefu kojem dokazuješ važnost tvojih ideja. Izljevi strasti su snažni (25.-26.), ali je možda opet riječ o poslovno-financijskom uspjehu, iako je naglašena i emocionalna strana. Planovi vezani za ljubav su možda malo preoptimistični, no ti ni ne znaš drugačije. Riješi sve važne detalje, jer će ti to pomoći u stabilizaciji ili nalaženju novog izvora prihoda. Nakon što i Venera uđe u Vagu (29.), više ćeš izlaziti i družiti se s dragim prijateljima, ali to je povoljno i za ostvarenje želja. Samo ostani realna u vezi tema posla i doma i ne oslanjaj se na intuiciju.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš obaviti sve važno u profesionalnim obavezama i projektima. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma i problema s detaljima. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj probleme u komunikacijama – krive dogovore, nesporazume, nezgode s tehničkom robom i svime što vlada Merkur; ovo nije najbolje vrijeme za putovanje. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa možeš iskoristiti period za kulturno obogaćivanje i učenje. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i traži od tebe trezvene odluke; uspiješ li u tome, smislit ćeš neki novi kreativni projekt. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa je u fokusu ono što ti je inače najvažnije – karijera i profesionalne obveze. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za ravnotežom na poslu može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava novu fazu na poslu, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Osobne financije i kreativno izražavanje, troškovi povezani s nekim projektom ili ljubavni život bit će opet na udaru. I dalje propituješ koliko te zadovoljava situacija kod kuće, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.Mjesečni aspekti

Dobro usmjerenom energijom riješit ćeš važne stvari u domu, što te posebno veseli (1.-2.), a tvoje odlične procjene na poslu rezultat su velikog truda. Moraš ipak bolje uspostaviti ravnotežu između obaveza prema domu i poslu. Ulazak Venere u Djevicu (5.), otvara ti mogućnost nekog putovanja ili širenja kulturnih horizonata. Također, to je dobro za poslove s inozemstvom ili u obrazovanju.

Merkur postaje retrogradan (10.) baš u zoni profesionalnih aktivnosti, pa sada analiziraš donesene odluke i možda ustanovljavaš kako trebaš neke stvari odraditi ponovo. Mladi Mjesec isti dan traži od tebe ideje kojima ćeš unaprijediti svoje kreativne projekte ili je riječ o ljubavnom partneru s kojim dijeliš iste misli. U tome uspijevaš, a s dragom osobom proživljavaš odlične i uzbudljive trenutke (11.-12.). Budi realna u svojim dugoročnim planovima, ali možda uspiješ sve ostvariti zahvaljujući strasti. Isto tako, može te privući i netko koga upoznaješ preko posla. Nastoji ipak donositi odluke na temelju dobro provjerenih činjenica (18.-19.). Tvoja velika snaga uvjerenja i poduzimanje prave akcije dolaze do izražaja 19., s velikim uspjehom, pa se slavljenički prepuštaš intimnim uzbuđenjima taj i sljedeći dan.

Dolazak Sunca u Vagu (23.), fokus potpuno prebacuje na poslovne teme: taj dan doznaješ neku važnu vijest, možda ne baš ugodnu, pa ćeš morati prilagoditi svoj dugoročni plan u idućih desetak dana. Možda si malo previše zaronila u idealizam i zanemarila stvarnost. Mladi Mjesec (25.), označava početak novog poslovnog ciklusa. Iako smo već spomenuli da će od 15. pa do kraja listopada određena ograničenja utjecati na tvoje prihode i kreativne projekte (ili ljubav), to ne znači da nemaš prostora za napredak. Dani 25.-30. nude ti priliku da konstruktivnim radom i usmjerenim naporom stabiliziraš svoje prihode. To će ti opet podići svaku vrstu energije, pa i onu ljubavnu, stoga očekuj posebne užitke 25.-26., možda čak i na nekom putovanju. Još uvijek moraš dobro procijeniti vrijeme koje posvećuješ domu i poslu. No, u stanju si otkriti svaki važan detalj i iskoristiti ga za osobni napredak (27.-28.). Nakon što i Venera uđe u Vagu (29.), lakše će ti biti na poslu, jer su ti šefovi naklonjeni i sve ti ide lakše od ruke.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš pripremiti sve vezano uz obrazovanje, širi životni plan ili neko putovanje. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma i problema s informacijama. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj probleme u financijskim obvezama, kao i krive dogovore, nesporazume, nezgode s tehničkom robom i svime što vlada Merkur. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa možeš iskoristiti njen utjecaj za sređivanje novčanih poslova. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i traži od tebe trezvene odluke u vezi troškova; uspiješ li u tome, sredit ćeš neki posao kod kuće. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa je u fokusu šira životna vizija, obrazovanje ili posao s inozemstvom. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje, ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Tvoji osobni projekti, tvoja osobnost i situacija u vezi doma ili obitelji, bit će opet na udaru. I dalje propituješ vrijednost svojih ideja, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.Mjesečni aspekti

Ta ograničenja na koja nemamo utjecaj, kod tebe će se pojaviti u obliku osobnih frustracija ili možda tvojih pretvrdih stavova, a sve je povezano sa situacijom u domu, obitelji ili nečega u vezi stanovanja. Od 15. pa do kraja listopada, suočit ćeš se sa sličnim temama s kojima si imala posla u prethodne dvije i pol godine. Svejedno, i ovaj mjesec ćeš naći načina za napredak. Tvoj kreativni žar ili ljubavna energija pomažu ti ostvarenje nekih zamisli ili možda upoznaš vrlo privlačnu osobu u prva dva dana mjeseca. Neke stvari vjerojatno i ne procjenjuješ dobro, ali je bitno uspostaviti duševni mir dobrim financijskim procjenama (3.-4.).

Venera ulazi u Djevicu i tvoju zonu dijeljenih financija i obaveza (5.), pa će ti uvelike pomoći u rješavanju sadašnje situacije. Također, na ovom mjestu Venera zaslađuje intimne odnose, stoga očekuj vrlo ugodan period. Merkur postaje retrogradan (10.) u zoni obrazovanja, putovanja i stranih zemalja, pa je logično da nije najpametnije vrijeme za put u sljedeća tri tjedna. Također možda ćeš morati riješiti neke ispite koji su ti još ostali (ako studiraš). Isti dan se pojavljuje i Puni Mjesec, a u tim danima ćeš povoljno riješiti neke troškove ili obaviti važnu kupnju za dom. Izgleda da je u pitanju odlična investicija, koju možeš zahvaliti svojim inventivnim rješenjima. Naravno, ti uvijek želiš više, pa možda i malo nerealno, stoga se ipak čuvaj da ne pretjeraš (16.-17.). Prisutna je i snažna ljubavna energija, a tvoji fizički apetiti su pojačani, stoga je sasvim moguće da ćeš odmah isprobati krevet ili kauč koji si kupila (18.-19.). Sve će to osnažiti tvoju psihu i pomoći ti u transformaciji i osobnom napretku. Posebno uzbudljivi dani su 19.-20., kada pokazuješ svu originalnost svoje seksualne strane.

Pri ulasku Sunca u Vagu (23.), doznaješ neku vijest koja te i neće baš obradovati, pa ćeš neke stvari ipak morati ponovo odraditi, kad je riječ o financijskim obavezama. Možda si se ipak malo preračunala i nisi baš bila koncentrirana. Mladi Mjesec u Vagi (25.), donosi novi ciklus u pitanjima obrazovanja ili stranih zemalja, a idućih pet dana možeš dodatno uživati u dubokim strastima i prožimanju s posebnom osobom, daleko od svačijih pogleda; emocije su ti posebno izražene. Otkrit ćeš važne stvari u svom dugoročnom planu koje možeš promijeniti, što ćete prilično smiriti. Samo smanji megalomanske ideje. Dolazak Venere u svoju Vagu (29.), povećava mogućnost putovanja ili je jako dobar znak za teme obrazovanja i stranih zemalja. Još uvijek moraš voditi računa o troškovima.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Svi vanjski planeti su retrogradni, a prije nego što to napravi i Merkur, čiji retrogradni hod se inače osjeća više, trebaš riješiti sve financijske obveze. Svejedno će nakon 10. biti nesporazuma i problema s nekim računima ili kreditom. Merkur se vraća u svoju Djevicu (23.), a tada očekuj probleme u komunikacijama u najvažnijim odnosima, kao i krive dogovore, nesporazume, nezgode s tehničkom robom i svime što vlada Merkur. Venera iz vatrenog Lava prelazi u diskretniju Djevicu (5.), zbog čega će malo ublažiti sve navedeno, pa ćeš bez obzira na sve, uživati u ljubavnim zadovoljstvima i osobama koje te nastoje šarmirati. Istovremeno, intenzitet osjećaja se može i povećati, naročito sredinom mjeseca.

Pun Mjesec u Ribama (10.) donosi optimizam i traži od tebe trezvenu odluku; uspiješ li u tome, možeš ostvariti odličnu ideju. No, moraš znati svoje granice. Od 23., Sunce je u Vagi, pa su u fokusu dijeljeni resursi i financije, ali i emocionalni i intimni sklad. Možda si malo zbunjena velikim brojem informacija tih dana, a želja za skladom u vezi može dovesti do traženja nečeg čime bi to kompenzirala.

Mladi Mjesec u Vagi (25.) donosi relativno optimistično raspoloženje jer označava novu fazu u korištenju zajedničkih resursa (i obaveza), ali nagovještava i početak najnapetijeg razdoblja u godini. Naime, od 15., pa do kraja listopada, traje završni napeti aspekt između Saturna i Urana, a on se pojavljivao sa svakim velikim valom virusa korone i posljedičnim društvenim ograničenjima. Zbog nekih tereta iz prošlosti i psiholoških barijera, opet će biti na udaru i tvoji stavovi, razmišljanja i nastupi. I dalje propituješ vrijednost svojih prihoda, pa zadnji dani mjeseca traže snalaženje i korištenje dobrih planetarnih vibracija, ali bez puno ulaženja u rizik. Vjeruj svojim instinktima.


Mjesečni aspekti

Mjesec počinje u prilično dobrom tonu, dok radom od kuće uspijevaš riješiti neke važne račune ili si povećala prihode. Dobro usmjerenom energijom pronalaziš svaki važan detalj, što ti čini veliku korist. Ipak, budi veoma pažljiva pri eventualnom zaduživanju ili posuđivanja novca.

Ono što ćete posebno razveseliti je ulazak Venere u Djevicu (5.), jer je to tvoja zona partnerstva i najvažnijih veza. Sada možeš uživati sa svojim odabranikom ili više izlaziti i naći osobu koja ti odgovara. Ovo je jedan od najboljih položaja planeta ljubavi, stoga iskoristi ovo razdoblje. Merkur će malo pokvariti raspoloženje svojim retrogradnim hodom (od 10.), kad moraš ponovo analizirati svoje financijske obaveze. Isti dan i Puni Mjesec u tvom znaku govori kako želiš zadovoljiti neku svoju potrebu ili trebaš više partnerove pažnje. U prva tri tjedna mjeseca si orijentirana na temu najvažnijeg odnosa, a Sunce ti u tome pomaže pri kontaktu s Uranom: ako si slobodna, oko 11.-12. bi mogla upoznati veoma uzbudljivu osobu. Istina, moraš paziti da opet ne ploviš glavom u oblacima, iako je strast kod oboje veoma jaka, pa uživate u ljubavnim zagrljajima (18.-19.). Nemoj zbog toga trošiti više nego što možeš, već se prepusti dubokim strastima i posebno električnim uzbuđenjima (19-20.)!

Ulazak Sunca u Vagu (23.) odmah ti taj dan stavlja pred oči neko neriješeno pitanje financijske obaveze, pa ćeš zato u sljedećih desetak dana analizirati i svoj glavni odnos. Možda su se pojavile sumnje u vezi partnera ili si saznala neku tajnu. Retrogradni Merkur obično donosi nesporazume, zato oboje trebate biti oprezni u komunikacijama i jasni pri onome što govorite.

Mladi Mjesec (25.) označava novi ciklus u dijeljenim financijama, ali i u emotivnom životu. Iskoristi sljedećih pet dana za stabiliziranje prilika kod kuće ili neke radove, jer će ti to donijeti veću psihičku sigurnost. Također, možeš se ponovo prepustiti najdubljem strastima s partnerom, a nije loše i više izlaziti i biti u društvu prijatelja. Neke Ribe će baš otkriti da dijele puno više s nekim iz društvenog kruga. Samo nemoj prečesto vaditi novčanik. Neku informaciju o partneru ili prijatelju možeš doznati oko 27.-28. Nakon što i Venera uđe u Vagu (29.), intimni odnos i postaju slađi, a taj planet ti pomaže i u rješavanju svih financijskih obaveza.

Povoljni dani: 1.-2., 3.-4., 11.-12., 19.-20., 25.-30., 25.-26., 27.-28.

Izazovni dani: 2.-4., 15,-30., 16.-17., 18.-19., 23., 24., 26.-27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.