Kakva će nam biti 2019 godina: koji će znakovi imati najviše sreće?

Pred nama je godina puna mogućnosti, no nekima neće biti baš najbolja...

Tijekom cijele 2019. godine istina će izlaziti na vidjelo svidjelo se to nekome ili ne. Evo i zašto.

S obzirom da će i dalje cijelu 2019. godinu Saturn biti u svom sjedištu, u Jarcu, gdje je je jači nego inače, na dnevno svijetlo izlazit će realiteti na svim razinama i bez zadrške.

Svi oni koji su na ovaj ili onaj način željeli nekoga prevariti, mutiti vodu, prikazivati stvari onakvim kakve nisu (u blažoj varijanti laganja), morat će se suočiti s činjenicama i istinom.

Onako je kako je, bit će jedna od glavnih misli ove godine. Tim više jer će Saturn biti potomognut trigonom Urana iz Bika, a koji 7.3. definitivno ulazi u spomenuti znak i tu ostaje oko 7 godina.

Staro (Saturn) i novo(Uran) počet će surađivati na kvalitetan način, tradicija i invencija ispreplest će se.

Još jedan fatalan aspekt ove će se godine nazrijeti, a to je približavanje Saturna Plutonu u Jarcu. I premda konjukcija neće biti egzaktna, orbisi ove dvije planete spojit će se. Već to bit će dovoljno za manifestaciju moći kakvu samo možemo zamislilti.

Obje ove planete vezuju se uz moć i utjecaj na druge (Saturn kroz prirodni autoritet, a Pluton kroz utjecaj na mase), pa će njihov sve bliži susret (i to u najmoćnijem znaku položaja, u Jarcu) iznjedriti situacije kad će se točno i neminovno pokazati tko zapravo vlada stvarima.

Mogući su potezi bez objašnjavanja, koji u sebi sadrže crtu fatalnosti i snage kakvoj se malo tko može oduprijeti. No treba reći da će ova konjukcija orbisa biti dobro aspektirana od Neptuna iz Riba i Urana iz Bika, pa je za očekivati da će neki „potezi moći“ zapravo dugoročno donijeti dobre rezultate, premda za neke ljude neće u startu biti ugodni. Na primjer, moguće su promjene radikalnog karaktera kad se bez skrupula sruši sve dosad napravljeno, da bi se počelo graditi nešto novo.

Ono što također upada u oči tijekom većine ove godine jest da su čak tri spore planete u svom sjedištu: Saturn u Jarcu cijelu godinu, Neptun u Ribama cijelu godinu i Jupiter u Strijelcu (do 3.12.)

Trojka u svom sjedišu, svaka planeta jaka za sebe. Saturn će i dalje postavljati zahtjeve reda, rada, discipline, iskrenosti bez popusta, Neptun će dodavati suosjećajnost takvim situacijama i ublažavati ih na svoj način, ali istina i realnost će biti prioriteti, dok će Jupiter prosuđivati pravedno i čestito, osim kad mu povremeni kvadrat s Neptunom ne zamagli pogled. No dobar Saturn brzo će sve prizemljiti i usmjeriti stvari na činjenice i istinu, tako da će Jupiterov utjecaj brzo biti vraćen na ispravnu viziju i put.

Ovo bi mogla biti godina sagledavanja istine i stvarnosti na pravi način uz moćne poteze koji mijenjaju stvari.

Ako je prošla (2018.) godina bila pročišćujuća kad su se razne životne teme počele obznanjivati u svom svom realitetu, ove godine (2019.) taj će se proces nastaviti, ali su mogući i konkretni potezi koji će sve usmjeriti u drugom, novom pravcu, nakon kojeg više nema povratka na staro.


Mars će tijekom cijele 2019. godine biti u direktnom hodu što znači da će operativne akcije i funkcioniranje na fizičkoj razini teći prirodno, bez neočekivanih vrtloga energija i zastoja. Ono što netko dobro zamisli i krene ostvarivati, događat će se (dakako u skladu s natalnom kartom osobe o kojoj se radi, a koja i te kako može utjecati na njenu pojedinačnu priču).

Mars će se kretati od kraja Ribe početkom godine, preko svih sljedujućih znakova (Ovan,  Bik, Blizanac, Rak, Lav, Djevica, Vaga, a u svakom će boraviti u prosjeku oko dva mjeseca i davati im dodatnu energiju, ali ponekad i iscrpljivati), pa sve do kraja Škorpiona krajem godine.

Jupiter u Strijelcu pogodovat će idealistima koji će doći na svoje i ako su dosad raščistili što je trebalo, moći će graditi dalje, ali opet ne zaboravljajući što jest, a što nije. Najviše zato jer i dalje treba biti realan (a ne graditi kule u zraku kad Jupiter bude kvadrirao Neptun), no Saturn će istini pomoći svojim ostankom u Jarcu i dalje.

Jupiter će 3.12. preći u znak Jarca i otvoriti prilike za konkretizaciju dugoročnih postignuća utemeljenih na stvarnom trudu i zrelosti.

Uspijete li spojiti ono što ste zamislili s realnošću života, bit ćete na konju. To je moguće kako prošle, tako i ove godinje jer će dobar Neptun iz Riba u sekstilu sa Saturnom u Jarcu davati dobar vjetar u leđa da se na mudar način ostvare nečiji snovi u stvarnosti. Kad se svemu potkraj godine pridruži i Jupiter u Jarcu, mnogi će dočekati svojih pet minuta. Posebno Jarci.

Konačni ulazak Urana u Bika 7.3. osim što će nadahnuti pripadnike ovog znaka da nastupaju neočekivano i odjednom počnu mijenjati svoj svijet (ili budu prisiljeni na to), učinit će da se nastavi proces mijenjanja prioriteta na globalnoj razini. Ono što se Uranovim ulaskom u Bika prošle godine tek naznačilo na tu temu (jer se isti planet na par mjeseci retrogradno vratio u Ovna), sad će se neminovno nastaviti.

Moguće je da će se sve jasnije pokazivati da nešto što se prije smatralo vrijednim sada gubi na značaju ili čak postaje bezvrijedno, kao i obratno, neke vjerojatno prirodne i jednostavne stvari dobivat će na značaju. Također je moguće da ljudi sve više postaju svjesni značaja prirode i zemlje, te se istoj vraćaju s veseljem. Ovaj proces potrajat će oko sedam godina.

Sjeverni Mjesečev čvor (koji ide „obratno“ od slijeda znakova) prolazit će znakom Raka tijekom cijele godine. To znači da će se većina pomrčina Sunca i Mjeseca uglavnom događati u Raku i Jarcu. Tamo gdje su pomrčine stvari se obrću i duboko mijenjaju, tu se faze završavaju i počinju nove priče.

Područja ova dva znaka vladaju temama vezanim uz dom, ognjište, domovinu, posredno uz obitelj, korijenje, „svijanje gnijezda“, izvor stvari, početak i kraj u najdubljem smislu (ono kad vam je sve jasno u cjelini), znači sve povezano s 4.kućom koja je ekvivalent Raku, te vrhuncem postignuća, karijerom, statusom, položajem u društvu, ugledom, moći na konkretnoj razini, znači sve povezano s 10.kućom koja je ekvivalent Jarcu. Na svim spomenutim temama moguće su duboke promjene koje će se obrtati i preusmjeravati u novi ciklus u dane pomrčina. Iste će u tom otvarati niz pitanja, pokrenuti cikluse temeljitih promjena, završiti neke faze i započeti neke sasvim nove priče.


U godini pred nama na nebu će se odigrati pet pomrčina nebeskih tijela.

Evo točnih termina eklipsi u 2019. (po griničkom vremenu):

6.1. u 1,42 na 15,25 Jarca – parcijalna pomrčina Sunca
21.1. u 5,12 na 0,52 Lava – totalna pomrčina Mjeseca
2.7. u 19,23 na 10,38 Raka – totalna pomrčina Sunca
16.7. u 21,31 na 24,04 Jarca – parcijalna pomrčina Mjeseca
28.12. u 5,18 na 4,07 Jarca – anularna pomrčina Sunca.

Ako nešto odlučujete tih dana, odluku donosite barem dan, dva nakon pomrčine jer će situacija tada biti bistrija, a vama sve jasnije.

Merkur će, kao što je uobičajeno, imati nekoliko retrogradnih faza. Periodi su to kad zastaju pisma, poruke, kontakti, promet, kad dolazi do zbrke u komunikaciji ili se na dnevni red vraćaju neke teme povezane s istim, a koje prije nisu bile odrađene do kraja. Ove će se godine sve to događati u vodenim znacima. Za očekivati je stoga da će preispitivanja biti povezana i s emocijama, no sve ovisi i o individualnim natalnim kartama.
Općenito, ne gubite živce tih dana ako ostanete bez Interneta, ako zapnete u prometu, ako poruke kasne ili ne možete doći do nekih odgovora. Jednostavno – strpite se.

Evo kad će se to događati, odnosno kad je Merkur retrogradan u 2019.:
6.3.-29.3. od 29 do 16 Riba
8.7.-2.8. od 4 Lava do 24 Raka
1.11.-21.11. od 27 Škoripiona do 11 Škorpiona.

Venera će ove godine biti bez  retrogradnog hoda, što znači da će se teme povezane s ljubavlju, estetikom i sličnim odvijati i razvijati prirodnim tijekom, a dakako povezano i s osobnim natalnim kartama.


Tko će najbolje proći u 2019.?

Spore planete dobro povezane u Jarcu i Biku davat će dobar vjetar u leđa zemljanim znacima (Bik, Djevica i Jarac), no ni oni neće moći izbjeći zahtjevne situacije (Jarci zbog Saturna, Bikovi zbog Urana, Djevice zbog opozicije Neptuna). Ipak, dugoročno gledajući, oni imaju najstabilnije izglede za neka dugoročnija postignuća i čvrste temelje, jasno, ako postupe mudro i prepoznaju izazove.

Svi ostali, više manje će kormilariti najbolje kako znaju i prema svojim pojedinačnim pričama (natalnim kartama).

Ono što je karakteristično i zajedničko svima za ovu godinu jest da brušenje istine koja će blistati sve jače, kao i odvajanje pšenice od kukolja traje i dalje, još intenzivnije i bez popusta.

Poziv planeta na okretanje ka vrlinama i razvoj karaktera u pravcu čestitosti bit će sve jači. Svi koji ne budu spremni na takvo nešto postajat će sve veći gubitnici.

Preuzeto s: ehoroskop.hr

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.