Budi najbolja verzija sebe.

Izreke Marilyn Monroe koje će te potaknuti da voliš sebe više

Poticala je žene da pokazuju svoje obline i ne srame se svog prirodnog izgleda, a njezine izjave citiraju žene diljem svijeta

Budi najbolja verzija sebe.

Marilyn Monroe se definitivno smatra jednom od najpoznatijih žena prošlog stoljeća. Najprepoznatljiviji je simbol pedesetih godina te se i danas smatra jednom od najljepših žena ikada. Bila je američka glumica, pjevačica i model, ali je ostala je upamćena i kao simbol prave ženske ljepote. Bila je jako načitana iako su je stalno smatrali samo glupom plavušom. Uvijek je bila svjesna "rupa" u svojoj edukaciji, pa je to pokušavala nadoknaditi učeći sama kad god je imala vremena.

Prema aukcijskoj kući Christie's koji su 1999. godine rasprodali njenu ostavštinu – njena kućna biblioteka imala je preko 400 knjiga. Njezin književni materijal obuhvaćao je većinu autora koje ne biste povezali sa seks-božicom – Freud, Tolstoj, Dostojevski, F. Scott Fitzgerald, Camus, Ralph Ellison, James Joyce,F. Matthias Alexander ...

Budi najbolja verzija sebe.


Njezine izreke ostale su zapamćene i jako dugo nakon njezine smrti i često se prenose u raznim ženskim časopisima. Mi ti donosimo nekoliko koje će te potaknuti da voliš sebe više i da shvatiš koliko žene mogu biti jake. 


"Daj djevojci prave cipele i ona će moći osvojiti svijet."  "Psi me nikada nisu ugrizli, ali ljudi jesu."  "Svim malim djevojčicama treba govoriti da su lijepe, čak i kad to nisu."  "Svi trebamo početi živjeti prije nego što ostarimo. Strah je glup kao i kajanje."  "Ja sam žena i uživam u tome." 

"Uvijek budi svoja. Zadrži svoju individualnost, slušaj najsitniji dio sebe."  "Svim djevojkama koje misle da su debele jer ne nose najmanju veličini želim poručiti: Vi ste prelijepe, društvo je to koje je ružno."  "Sebična sam, nestrpljiva i nesigurna. Griješim, često sam izvan kontrole i ponekad me teško trpjeti. Ali, ako me ne možes podnijeti u mom najgorem izdanju, onda me ne zaslužuješ ni kad sam najbolja." "Ne smeta mi što živim u muškom svijetu dokle god mogu biti žena u njemu" Koja je tvoj favorit?

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.