Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Mudrost s Istoka

Tibetanski horoskop: Koji je tvoj put do mudrosti?

Narodi iz Azije oduvijek su vjerovali u horoskope, a mi ti donosimo njihovo zanimljivo objašnjenje karmičkih zadataka

allef-vinicius-PA0vICn6DwE-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Tibetanski horoskop temelji se na uvjerenju da postoji dvanaest putova do mudrosti. Svaki čovjek prema datumu rođenja ima svoj "put mudrosti", cilj i karmički zadatak koje će morati ostvariti u životu.

Image
Ukloni sve prepreke

Ribe - godišnji horoskop 2021.: Bit će dobrih prilika, ali moraš odbaciti stari 'teret'

Tibetanski horoskop kao i kineski određuje se prema godini rođenja, no astrolozi su napravili zanimljivu kombinaciju jer su objasnili kroz tibetanski horoskop što je karmički zadatak za svaki horoskopski znak u zapadnoj astrologiji.

U nastavku ti donosimo put mudrosti za svaki znak, a drugom prilikom ćemo ti predstaviti tibetanski horoskop kroz njihove znakove koji se određuju prema godini rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ovan - reinkarnacija

Ovan je u svom životnom ciklusu obilježen prošlim životima. On je heroj koji se bori protiv unutarnjih i vanjskih demona, a ima energiju i agresivnost Marsa. Često bježi od monotonije i razmišljanja. Astrolozi pripadnicima ovog znaka preporučuju profesiju u kojoj se susreću s ljudima kako bi se mogli poboljšati i transformirati svoju egocentričnost.

Karma: važno je živjeti u sadašnjosti, ispitati unutarnji život, meditirati i pronalaziti radost kada stvari nisu uvijek dobre. Tako će pripadnici ovog znaka otkriti mir.

Bik - stvaranje duha

Bik predstavlja rast, razumijevanje i mudrost. Štiti ga Venera - zemaljska ljubav, ali i majka ljepote i umjetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, ali kako bi stvorili pravi duh važno je da uspostave pravu vezu sa svojim unutarnjem bićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Karma: važno je da znaju da djelovanje ne ovisi o radu, već o psihi. Njihova vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost već sumnja, a kako bi pobijedili konzervatizam trebaju kontrolirati svoju energiju. Samo tako mogu pronaći unutarnju sigurnost.

Blizanci - psihička i duhovna evolucija

U životnom ciklusu Blizanci predstavljaju znanje i inteligenciju. Ali i dvojnost, s jedne strane duhovnu svijest, ali i zemaljsko znanje. Ovim znakom dominira Merkur zbog čega su društveni, sposobni, ugodni, pažljivi, okretni i inteligentni, ali su također prevrtljivi te skloni laganju, imaju dobro pamćenje i nikada ništa ne dovode do kraja. Iako osjećaju potrebu za duhovnim razvojem, nikada ne nalaze mir.

Karma: vrlo nestabilna uz oscilacije raspoloženja. U postizanju velikih ciljeva trebaju ostati realni kako bi mogli prevladati kontradikcije. Trebaju meditirati pa će im rješenja biti bliža nego što im se često čini.

Rak - rođenje čovjeka

Ovaj znak predstavlja znanje, utjelovljenje duha u fizičkom svijetu. Mentalna inkarnacija je na kraju, a fizička započinje. To je simbol majčinstva, tijela, osjećaja, ali i ženskog svemira. Često da bi se zaštitili zadrže sve u sebi. Duhovne vrijednosti pronalaze u obitelji, ali ponekad im je potrebno dulje vrijeme da shvate gdje je izvor života. Previše žele produžiti djetinjstvo, traže pažnju, odanost i neprestane dokaze ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Karma: posesivni su, žele biti u središtu pozornosti i autoritativni su, a sve im može pobjeći zbog straha da stvari neće biti pod njihovom kontrolom.

Lav - univerzalna svijest

Predstavlja sintezu između svijesti i stvarnosti. Čovjek je mikrokozmos i njegovo srce je temelj. Lav sudjeluje u materijalnom svijetu, želi uspjeti i neprestano se pokazuje kao vođa. Uspjet će kada pobijedi zavist, potrebu za divljenjem i senzualnost.

Karma: osjeća se kao središte svijeta. Ako ovaj znak ne upravlja dobro svojom energijom može poremetiti svoju osobnost i otići predaleko u egoizmu. Čak i najoprezniji Lav može izgubiti razum. Kad se to dogodi, trebali bi stati, slušati i učiti od drugih. Također trebaju služiti drugima, to je jedini način da uspostave vezu između svijesti i stvarnosti.

Djevica - materijalno, rad i fizički svijet

Djevica se želi vratiti u djetinjstvo, a ovim znakom dominira Merkur. Odnos sa stvarima ide u dva smjera, primaju i daju. Tijekom godina razvijaju kritički duh koji se svemu protivi i nikada nisu zadovoljni. Nevolja nastaje kada postanu previše ogorčeni. No, dok analiziraju svijet oko sebe vrlo su nepristrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Karma: ako žele duhovno sazrijeti, trebaju se prestati baviti sobom i početi se brinuti za druge. Moraju biti otvoreni prema idealima u svijetu.

Vaga - lagana ekspanzija

Vaga traži ravnotežu između materijalnog i duhovnog. Treba odlučiti između harmonije ili nesloge. Mirnog su temperamenta, aktivni su, bez pretjerivanja, a imaju bogat društveni život. No, moraju pronaći univerzalno znanje.

Karma: ovo je najnestabilniji znak u astrologiji jer su vrlo osjetljivi. Mogu letjeti vrlo visoko, ali i uništavati dinamiku. Ravnoteža nije u tome da im se dopusti da ostanu zatvoreni u svoje svjetove, već da riskiraju i uznemire se.

Škorpion - želja za vječnim životom

Ovaj znak predstavlja sukob uma i materije, atraktivan je i sve bi trebalo služiti zadovoljstvu. Škorpion se kreće prema pobijedi. Imaju želju za vječnim životom odnosno kod njih postoji egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Žele uživati ​​u zemaljskim strastima, ali ih privlače duhovne visine. No, mogu se izgubiti u nekontroliranim tjelesnim impulsima. Vrlo su kritični i boje se smrti, a svojom negativnošću mogu uništiti sami sebe.

Karma: vrlo je važno da nauče čuvati energiju i da ne pretjeruju te kontroliraju vlastitu strast. Negativne unutarnje sile mogu biti jako destruktivne.

Jarac - vrhunsko znanje

Uspjeh dolazi kroz kušnju. Siromah posjeduje ključ za razumijevanje granica zemaljske duhovnosti i zna kako dovršiti proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog putovanja, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći. Da bi se ovaj znak mogao razvijati, mora biti u kontaktu s ljudima.

Karma: želi se nametnuti što može potaknuti megalomaniju. Energija bi trebala biti usmjerena prema nebu odnosno prema duhovnom znanju. Samo tako može ući u srž djelovanja.

Vodenjak - svjesnost izbora

Vodenjaci su okrenuti prema drugima, oni preuzimaju odgovornost za sebe i odgovorni su za svoje postupke, odrasli su. Nemaju iluzija i ne mogu zatvoriti oči pred stvarnošću. Oni vladaju svojom karmom, pravi su prijatelji i trebali bi raditi u profesiji u kojoj je istaknuta dobrobit za ljude i društvo. Sve energije su ujedinjene u Vodenjaku. Oni su pokretači, daju se i ljudi to cijene.

Karma: imaju ogromno bogatstvo ljubavi, ali neprestano žive u strahu da će ih svi napustiti i izdati, čak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi razumjeti veličinu Vodenjaka. Ponekad previše ljubavi može biti kobno.

Ribe - povratak svjetlosti

Ribe označavaju ponovno rođenje. Ribe su djeca vode. Sami su, ali su ujedinjeni sa svemirom. Dobro će plivati, ali neće izgubiti svoju individualnost. Moraju otvoriti vrata koje vode u svemir. Oni su simbol smrti jer napuštaju materijalni svijet i povezuju se sa svemirom. Kada se fizičko disanje zaustavi, stvara se novo tijelo. Ciklus je završen, ljudsko tijelo će se suočiti sa smrću, ali duh i mentalno tijelo započinju novi ciklus učenja dok se duh ne pročisti i ne oslobodi.

Karma: trebali bi se predati vodi kako bi došli do vrha valova. Dugo putovanje bit će puno poteškoća, a Ribe bi trebale odabrati najlakši put. Kroz ljubav će doći do potpune emocionalne obnove.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.