Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Hodajući urnebesi

U kojim se horoskopskim znakovima rađaju mali vragolani?

Tvoje je zlato najživahnije dijete na igralištu? Na rasporedu su mu samo nepodopštine, a mirna si jedino kad spava? Onda je tvoj mališan sigurno pripadnik jednog od ovih 5 znakova

pexels-cottonbro-4715322.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Nešto je naravno u genetici, nešto u odgoju, ali to nije sve. Zato nemoj da ti drugi 'savršeni' roditelji nabijaju osjećaj grižnje savjesti i manje vrijednosti samo zato što je tvoj klinac opet najglasniji u igraonici ili zato što je loptom opet uspio razbiti susjedine tegle s cvijećem. U nekim su fazama sva djeca zahtjevna - no, ima i onih koji su, da to tako kažemo, jednostavno malo 'teža za odgoj'.

shimmer fallback

To hoće li se tvoje dijete najradije mirno igrati u kutu ili će visiti s lustera ovisi, između ostalog i o datumu njegova ili njezina rođenja - tako barem tvrde astrolozi. Naime, neke karakteristike horoskopskih znakova do izražaja dolaze tek u odrasloj dobi, no ima i onih koje se jasno manifestiraju već od malih nogu.

Imaš doma malu Ribicu, Lavića ili Vodenjaka koji još nisu ni prohodali? Očekuješ rođenje svoje male Račice, Djevice ili Bika i pitaš se kakvo će biti tvoje dijete? Ako su tvoj klinac ili klinceza rođeni u jednom od ovih 5 znakova, savjetujemo ti da se oboružaš živcima i upišeš na tečaj meditacije - jer pred tobom su prilično izazovne godine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ovan

Djeca Ovnovi prirodno naginju rizičnom ponašanju i avanturama. Mališane rođene u ovom znaku rijetko ćeš zateći kako bojaju bojanku ili mirno čitaju slikovnice – oni su najradije vani, na otvorenom, penju se po stablima, kupaju u jezeru ili igraju lovice. Djeca Ovnovi nadarena su za razne sportove i u njima uživaju. Ozljede nisu rijetke pa je bitno uvijek inzistirati da nose zaštitu, kao što je kaciga za glavu ili štitnici kad su na biciklu ili rolama.

shimmer fallback

Škorpion

Djeca Škorpioni kao da se rađaju s čvrstim stavovima i vještinom argumentiranja – svađe s njima zato pravi su izazov za roditelje. Mališani rođeni u ovom znaku nemaju problem s niskim samopouzdanjem, znaju što žele i kako do toga doći. Ako nije po njihovom, maleni Škorpioni čak se znaju i osvetiti – a osvetu najradije serviraju hladnu. Od svojih roditelja Škorpion treba čvrstu ruku koja će ga voditi te jasna pravila.

shimmer fallback

Jarac

Djeca rođena u ovom zemljanom znaku prilično su ozbiljni i već s 5 godina imaju 20-godišnji plan karijere. Ponekad znaju biti usamljeni jer ih druga djeca teško razumiju. Baš zato svoju povrijeđenost nerijetko znaju transformirati u različite oblike 'nemogućeg' i nepredvidljivog ponašanja. Ako si roditelj malom Jarcu ili maloj Jarčici, savjet je da budeš uvijek budeš ekstra pažljiva s njihovim osjećajima i puna podrške za njihove interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Lav

Lav je veseo i zaigran, ali također egoističan i vrlo ponosan – od malih nogu. Nije ga teško voljeti, ali je kao dijete zahtjevan i koncentriran samo na vlastite potrebe. Postat će vrlo nestašan i neposlušan ako osjeti ljubomoru, a najteže mu pada kad su braća ili prijatelji u nečemu bolji od njega. U tom slučaju slijedi puno drame i tebi kao roditelji najbolje je dobro istrenirati vlastite živce. Osim toga, u odgoju malog Lava bitno je uvijek postaviti čvrste granice koje razumiju.

shimmer fallback

Bik

Bikovi su poznati kao tvrdoglavi, a iznimka nisu ni djeca rođena u ovom zemljanom znaku. Ovu će nesimpatičnu osobinu često iskazivati, a osim toga nerijetko su i posesivni – kako vezano za vlastite stvari i sobu, tako i za hobije i prijatelje. Bikovima je važna udobnost i stabilnost, ali su skloni istraživanju, osobito onih mjesta i stvari koja su im, s razlogom, zabranjena.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.