Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Astro vrtlarstvo

Saznaj koji sukulent je idealan za tvoj horoskopski znak

Ako voliš sukulente i astrologiju - kombiniraj ih oboje kako bi zelenilo u tvom domu cvjetalo

astro sukulenti.jpg
Foto: Instagram
Budi najbolja verzija sebe.

Sukulenti krase mnoge domove, one čiji su vlasnici veliki ljubitelji biljki, ali i one čiji vlasnici nemaju 'zeleni prst', no vole zelenilo u svom domu.

Zapravo, sukulenti su ono najbolje iz biljnog svijeta jer postoji toliko puno vrsta koje možeš odabrati, jednostavni su za održavanje, lijepi za gledanje i mogu biti odlični za zdravlje.

Image

Voliš sukulente? I mi, a izgleda da imaju 5 važnih zdravstvenih prednosti

Kad je pak riječ o pronalaženju onog idealnog sukulenta, to je puno više od pukog odabira na temelju boje ili imena.

Ako voliš pročitati svoj horoskop, znat ćeš da pronalaženje najboljeg sukulenta za tebe znači prepoznavanje tvojih ključnih osobina ličnosti i kako će se one povezati s biljkom koju odabereš. Provjeri u nastavku koji sukulenti su idealni za tebe, ovisno o tvom horoskopskom znaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ovan: Gymnocalycium mihanovichii

Kao Ovan, puna si svjetlosti, boja i energije. Najbolje se podudaraš s tzv. mjesečevim kaktusom (Gymnocalycium mihanovichii), vatrenim sukulentom jarkih boja. Zabavna činjenica o ovom kaktusu jest da mu zapravo nedostaje klorofila, pa zbog toga obično raste unutar ili na drugim biljkama. Unatoč tome, spreman je 'nasloniti' se na druge, a da se i dalje može održavati - slično poput znatiželjnog i društvenog Ovna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Bik: Havorcija

Kao Bik, mirna si i promišljena u svojim postupcima i interakcijama. Cijeniš stabilnost i često to treba vremena da 'pustiš' svoje korijenje. Havorcija (Zebra haworthia) savršena je biljka za tebe jer je sporo rastuća i elastična u svim godišnjim dobima i temperaturama.

Blizanci: Planinska čuvarkuća

Baš kao i Blizanci, planinska čuvarkuća (Sempervivum tectorum) neprestano raste i uspijeva u bilo kojem okruženju. Kako dijelovi postojećeg sukuelnta umiru i otpadaju, na njihovom mjestu neprestano rastu novi dijelovi - i kad je u pitanju ova ukrasna biljka, to je krug koji se neprestano razvija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Rak: Agava

Rakovi su zaštitnički nastrojeni i odani, slično kao biljka agava koja može podnijeti i ekstremno sunce i mraz. Agava raste u svim uvjetima i može doseći visinu do tri metra. Ona je također i jedan od najzahvalnijih sukulenata, baš poput Raka kojeg vodi njihovo nesebično srce.

Lav: Svekrvin jezik

Kao Lav, ponosna si i često odgovorna, odnosno na visokim pozicijama. Svekrvin jezik (Sansevieria trifasciata) izvrsno ti pristaje, jer ovaj čvrsti sukulent plijeni pažnju svojom visinom i snagom. Osim toga, ova biljka može pomoći u pročišćavanju zraka, slično kao Lav koji uspijeva u okruženju u kojem je obožavan i cijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Djevica: Slonova noga

Slonova noga (Beaucarnea recurvata) je sporo rastuća biljka koja se izvana čini jednostavnom, ali se puno toga događa ispod njezine površine. Ovaj sukulent je baš poput Djevice - veličanstven izgled složenog srca. Djevica je suosjećajna i strpljiva, a takva je i slonova noga. Čeka savršenu količinu sunca i cvjeta predivno kad mu se za to da neograničen prostor.

Vaga: Senecio Serpens

Plavi štapići i plava kreda samo su neki od popularnih naziva za ovaj lako rastući sukulent plave boje koji utjelovljuje ravnotežu i red svojim mirnim nijansama. To je savršen spoj za Vagu koja ponekad može biti 'previše' za sebe i druge, ali u konačnici voli i cijeni stabilno okruženje za rast. Senecio Serpens jedan je od omiljenih sukulenata, baš kao i Vage sa svojim velikim srcem.

Škorpion: Opuncija

Škorpion je samosvjestan, osjećajan i povremeno agresivan kad ga se provocira. Zbog toga je bodljikava opuncija (Opuntia ficus-indica) savršen sukulent za ovaj horoskopski znak. Ovaj privlačan kaktus je lijep, ali može biti problematičan ako se s njim ne postupa dobro. Baš poput zaštitnički nastrojenog Škorpiona, opuncija ima svoju bodljikavu zaštitu, ali cvjeta kad osjeti ljubav (i svjetlost).

Strijelac: Tilandsija

Bez korijena i divlja, Tilandsija (Tillandsia stricta) se poklapa sa slobodoumnom prirodom Strijelca koji stvara dom gdje god se nađe. Ovaj prilagodljivi sukulent može uspjeti svugdje, od zidova i šuma do stijena ili čak školjki. Poput Strijelca, uistinu može cvjetati gdje god je posađen.

Jarac: Magarčev rep

Magarčev rep (Sedum morganianum) brzorastući je sukulent koji brzo ispunjava sve prostore u kojima se nalazi. Slično kao i Jarac, koji lako preuzima odgovornost za svoju narav, ovaj se sukulent smatra pouzdanim, logičnim i nepokolebljivim - savršena biljka za isto takvog Jarca.

Vodenjak: Ečeverija

Vodenjak je hrabar, povezan i jedinstven, a idealan sukulent za ovaj znak je ečeverija - poznate sukulentne biljke, koje se javljaju u raznim oblicima i pastelnim bojama. Ečeverija privlači energiju iz svega i svih oko sebe; kao takav omiljen je sukulent mnogima, i ljudima i životinjama. To se usko podudara s društvenom i inherentno povezanom prirodom Vodenjaka.

Ribe: Drvo žada

Drvo žada ili stablo novca (Crassula ovata) jedan je od najpopularnijih sukulenata, isključivo zbog svojih gustih zelenih stabljika i nježnih bijeličastih listova. Poput Riba - vodeni znak - ovaj sukuelnt uspijeva kad je hidratiziran i samoodržava se svojom unutarnjom strašću i osjećajima. Stablo novca ili sretna biljka kako ga još često zovu, predstavlja veze i snažne emocije. To je slično Ribama, koje, iako ponekad vole izolaciju, često vode i motivirane su vezama i odnosima s drugima.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.