Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Brine ih i najmanji simptom

Umišljaju bolesti i pripisuju si dijagnoze: Ovo su najveći hipohondri u horoskopu

Hipohondrija je ozbiljan problem kojim sami sebe uvjeravamo da bolujemo od strašne i opake bolesti. Obična prehlada hipohondrima je noćna mora, a neki su horoskopski znakovi veći paničari od drugih

pexels-andrea-piacquadio-3812757.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Gotovo svi poznaju barem jednu osobu koja pretjerano brine o svom zdravlju. Tu ne mislimo na one koji redovito obavljaju preventivne preglede i posjete liječnika čim je potrebno, već na one koji paničare zbog obične prehlade, koji si sami prepišu dijagnozu i neprestano pretražuju internet kako bi vidjeli što im je.

Image
Pokaži više suosjećanja

'Sve ti je u glavi': 4 stvari koje nikada ne smiješ reći hipohondru

Poremećaj ovog izrazitog straha naziva se hipohodrija - pojedinac misli da, znoji li se, pati od neke teške bolesti, da boluje od nečega o čemu je čitao ili slušao, često je emocionalno rastresen i previše analizira svoje zdravstveno stanje.

shimmer fallback

No, astrologija kaže da su neki horoskopski znakovi skloniji hipohondriji od ostalih. U nastavku donosimo koji su to i kako to prepoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Rak

Ovaj je horoskopski znak nerijetko umisli da boluje od nečega što kod njega nije slučaj. Rakovi pretjerano brinu o svom zdravlju pa odlaze k liječniku zbog simptoma koji se lako mogu liječiti kod kuće. No, da ne bi mislila da Rakovi samo panično brinu o sebi, dobra je stvar to što će ovaj znak rado pomoći bolesniku - skuhati mu juhu ili obaviti nabavku. Loša je stvar to što će iste sekunde Rakovi biti uvjereni da su se zarazili, pretraživati simptome i ozbiljno se zabrinuti.

shimmer fallback

Ribe

Ribe su vrlo emotivne i često preuzimaju terete drugih, a to znači da lako povjeruju da su 'pokupili' bolest o kojoj im je netko drugi pričao. Ovaj znak, dakle, suosjeća s drugima pa si prepiše ozbiljne simptome. Zato stalno žive u iluziji da su bolesne i traže simptome koje nemaju - što utječe na njihovu psihu i pogled na svijet. Zamisli samo živjeti u uvjerenju koje nema temelja.

shimmer fallback

Strijelac

Strijelac je sklon pretjerano razmišljati o svemu - pa i svom zdravlju. Zato osobe pod ovim znakom lako postaju paranoični i zarobljeni u svom svijetu. No, za razliku od Rakova, Strijelac neće potražiti liječničku pomoć, već će se žaliti, ali malo toga učiniti. A to nije dobra kombinacija u situaciji kad im se zdravstveno stanje zaista zakomplicira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Jarac

Jarčevi teže savršenstvu pa se lako uvjere u to da im zdravlje nije savršeno - iako jest. Zato često misle da su bolesni ili da ih je uhvatila viroza, a posrijedi je samo umor. Ipak, Jarčevi su marljivi pa će i takvi, navodno, bolesni radije otišli na posao nego u liječničku ordinaciju. Stoga će patiti u tišini, pretraživati svoje simptome, a istovremeno ništa ne činiti. A upravo to ih vodi do pogoršanja simptoma tijekom vremena.

shimmer fallback

Škorpion

Sumnjičavi i tajnoviti - tako se najčešće opisuju Škorpioni. Ovaj horoskopski znak intenzivno promišlja o svojim siomptomima, a katkada vjeruje da su 'zle sile' odgovorne za njihovo stanje. Ne osjeća li se dobro, Škorpion će se požaliti, reći da ga simptomi zbunjuju te će tražiti izvore takvog lošeg zdravlja. Umjesto da potraži pomoć.

shimmer fallback

Djevica

Čim zakašlju ili kihnu, Djevice se pretvaraju u liječnike i pretražuju svoje simptome. Usredotočene su na sebe pa primjećuju i najmanju promjenu na svojem tijelu. Čak i kada im liječnik kaže da se ne radi ni o čemu ozbiljnom, one ne vjeruju i nastavljaju istraživati u bespućima interneta. Lako će povjerovati da su baš one dobile rijetku bolest i pokušat će te uvjeriti koliko im je stanje ozbiljno. I prema drugima se Djevice slično ponašaju - čim te uhvati i najmanji simptom, ovaj će te horoskopski znak motivirati da što prije posjetiš liječnika.

shimmer fallback

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.