Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tate po horoskopu

Koji horoskopski znakovi su rođeni očevi, a koji se gube u roditeljskoj ulozi?

Nema ništa ljepše od roditeljske ljubavi. Dolazak mališana mijenja i muškarce, a različite osobnosti drugačije percipiraju ulogu roditelja. Na to utječe niz čimbenika, a čini se da i horoskop. Što kažu zvijezde - koji je znak najveći 'tata od formata'?

picsea-EQlTyDZRx7U-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Kad postane otac, muškarac prolazi kroz niz hormonalnih promjena koje pojačavaju njihovu privržost i osjećaje prema tek rođenoj bebi. Očinska je figura važna za emocionalni razvoj djeteta - ona se gradi od prvih dana. Ako je roditeljska odgovornost podijeljena, izglednije je da će dijete imati samopouzdanje i samopoštovanje, a pozitivni učinci očinske figure vidjet će se i u njegovoj odrasloj dobi.

Image
'Hormon ljubavi luduje'

Što se sve mijenja u mozgu muškarca kada postane tata

Često se stoga nameće pitanje zašto su neki očevi uključeniji u odgoj od drugih. Na to utječe više stvari: kako je taj muškarac bio odgajan, kakav je odnos imao s ocem, zatim njegova dob, osobnost, odnosi s majkom… Uz to, i astrologija kaže da različiti znakovi drugačije percipiraju očinstvo te da su jedni u toj ulozi snalažljiviji od drugih.

shimmer fallback

Pa ako planiraš roditeljstvo vjerojatno te zanima koji je znak zodijaka posebno dobar u toj ulozi. Evo što uloga oca znači svakom horoskopskom znaku. Izgleda da zvijezde na to utječu više nego što si mislila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jarac

Očevi rođeni pod znakom Jarca kao da su rođeni za tu ulogu. Vole poučavati primjerom i teže k tome da im dijete bude marljivo, odgovorno, a naglasak stavljaju na razvijanje kreativnosti. No ovaj je horoskopski znak sklon razmaziti potomka pa je preporuka da ipak puste dijete da samo pronađe rješenje i okuša se u aktivnostima primjerenima njegovoj dobi. Tako će utjecaj roditelja pod znakom Jarca biti još pozitivniji.

shimmer fallback

Bik

Ocu pod horoskopskim znakom Bika važno je da su mu djeca na sigurnom i da se osjećaju sigurno. Bikovi su odani očevi koji uvijek smišljaju kreativne načine da sve zadrže na okupu. Strpljivi su i rijetko kad povisuju glas. Uvijek su tu za djecu, a mališani su toga itekako svjesni.

shimmer fallback

Blizanci

Muškarci pod znakom Blizanca brinu o tome da im djeca budu i ostanu zdravlja. Odu li u trgovinu po namirnice, djeci će donijeti voće ili pripremiti zdrav obrok. Za njih pizze i čipsevi jednostavno ne prolaze! Potiču mališane na bavljenje sportom ili drugim aktivnostima, ali ih i obrazuju u pogledu kulture i opće kulture. Jednostavno, Blizanci vole mlađim naraštajima prenositi sve što znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Rak

Rakovi obožavaju provoditi vrijeme s djetetom! Bilo da se radi o igranju u parkiću, kinu, kazalištu ili odlasku na obiteljski ručak, svaki trenutak koriste najbolje što znaju. Cijene rituale i obiteljsku tradiciju i to pokušavaju prenijeti djetetu. Koliko god to bilo dobro, djeca Rakova nekad pomisle da se 'tata malo previše brine'. Zato djetetu treba osigurati slobodno vrijeme odnosno poštivati njihovu privatnost kad to požele. Dakle, hvale je vrijedna takva uključenost, ali katkada trebaju usporiti.

shimmer fallback

Škorpion

Škorpioni nastoje svoju djecu uključiti u različite aktivnosti, angažirati u društvo i potaknuti ih na druženje. Vjeruju da je zaposleno dijete sretno dijete, pa mu uvijek nastoje pomoći u ostvarivanju njegovih interesa i hobija. Ali treba biti oprezan jer ovakvo ponašanje, koliko god nekad bilo dobro, lako može prerasti u previše kontrolirajuće. Ni natrpavanje djece izvannastavnim obavezama nije dobro jer imaju pravo na slobodno vrijeme pa ako mu se jedan dan poslije škole ne ide na trening, Škorpioni oko toga ne bi trebali raditi dramu. Na kraju, važno je kako se dijete osjeća.

shimmer fallback

Ribe

Roditeljstvo Riba usmjereno je prema izgradnji kreativnosti i komunikacijskim vještinama. Očevi pod znakom Ribe dat će sve od sebe da dijete iskoristi svoje potencijale i razvije se u nekom smjeru. Ljubaznost je jedna od prvih stvari koje će naučiti svoje dijete. Gledajući Ribe, djeca će postati ljubazni i nesebični ljudi.

shimmer fallback

Vaga

Potrebe svoje djece Vage stavljaju iznad svega. Želi li njihov klinac najnoviji model mobitela, očevi pod znakom Vage dat će sve od sebe da im to kupe - čak će otkinuti od sebe. I tu Vage padaju u zamku - ne znaju djetetu reći ne pa očekuju da će im djeca biti zahvalna za sve što su im priuštili. A to nije uvijek tako. U nekim situacija treba znati reći ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Ovan

Muškarci Ovnovi nastoje biti vođe. Na djecu prenose strast, odlučnost i orijentiranost na cilj. S druge strane, Ovnovi često planu, temperamtni su pa znaju preburno ili neprimjereno reagirati. Trebali bi stoga pokušati poraditi na empatiji i strpljenju. Tako će ih djeca više cijeniti i izgraditi čvrstu vezu.

shimmer fallback

Djevica

Očevi pod znakom Djevice oni su koje druge potiču da se izuju prije nego zakorače kućni prag. Brinu o čistoći i kući, a dio obaveza odrađuju s djecom jer smatraju da ih to uči odgovornosti. Pažljivi su, brinu za osjećaje svoje djece, i to je dobro - no, nije baš najbolje kad ih provjeravaju svakih 10 minuta.

shimmer fallback

Lav

Očevi pod znakom Lava popustljivi su i katkada impulzivni. Ponosni su na svoju djecu i hvale se njihovim rezultatima. Žele djeci osigurati da imaju sve - više nego što su oni imali kao klinci. Imaju puno lekcija i iskustva koja mogu prenijeti mališanima, a nekad na njih zaborave - dok im kupuju sve što požele. Dakle, Lavovi bi se, umjesto trčanja za materijalnim, trebali više posvetiti emocionalnom aspektu odgoja.

shimmer fallback

Strijelac

Budući da su Strijelci avanturistički nastrojeni, pokušavaju to prenijeti na dijete. Ponekad čak dolaze po klinca ranije u školu samo kako bi svaki slobodan trenutak proveli zajedno na izletu. Ovaj znak želi da im djeca vide svijeta i budu kulturno obrazovana, a pritom im je teško odrediti prioritete. Roditeljstvo shvaćaju kao veliko prijateljstvo pa katkada upadaju u probleme zbog manjka autoriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Vodenjak

I Vodenjak se često gubi u roditeljskoj ulozi jer smatra da s mališanom treba biti frend. Ovaj je znak smiren i opušten, a preporuka je da nađu balans i usredotoče se na emocionalni aspekt. Djetetu treba ljubav i nema ništa vrjednije od toga.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.